親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我以下行車係唔係北九州SUNQ Pass 包倒?Day 1天神-》九重橋-〉由布院駅-》別府駅
Day 2 別府駅-》九州動物園-》
Day 3 別府駅-》別府地獄-〉別府海濱砂浴-》別府駅-〉天神
Day 4天神-》大宰府

我見天神去別府高速巴士只到別府北浜,北浜離別府駅遠嗎?

男爵府

fufu17 發表於 20-1-8 13:18
請問我以下行車係唔係北九州SUNQ Pass 包倒?Day 1天神-》九重橋-〉由布院駅-》別府駅
Day 2 別府駅-》九州 ...

範圍是包到的,不過sunq 無4日券的,4日個張係全九州的,回唔回到本都要計下。 要點搭有没有點對點,你就要認真check下。同你都知九洲d巴士可以有幾疏,自己把握清楚。 别府北滨離别府站一條直路行到的,15分鐘 左右,你有sunq 唔想行可以搭巴士,架架都去别府站咁滯。 day 1 去天神做乜?直接係機場去别府/油布啦。

大宅

回覆 missvivi 的帖子

謝謝你回覆,咁只買三天票可能底些因為是下午三點幾先到福岡,正直去由布院或別府,去到駅都成7點。有老人家同行,所以都是先停一停博多/天神先
請問別府去由布院的觀光巴士,Sunqpass 包嗎?
原本打算買JR pass 三天,但好似在別府由布院要勁答巴士,想看看買sunqpass 好似適合些。
知唔知在鐡輪/血池地獄有寄存行李嗎?

男爵府

醒目開學勳章

fufu17 發表於 20-1-8 13:18
Day 2 別府駅-》九州 ...

如果有老有少,可以考慮由機埸打的去博多,天神,幾方便。車錢約由 1500---2千多日元。可以參巧下呢個 blog
https://change84.pixnet.net/blog/post/44461528-%E4%B9%9D%E5%B7%9E%E8%A8%88%E7%A8%8B%E8%BB%8A

wcpcelia    發表於 20-1-9 16:45

男爵府

fufu17 發表於 20-1-9 10:25
回覆 missvivi 的帖子

謝謝你回覆,咁只買三天票可能底些因為是下午三點幾先到福岡,正直去由布院或別府, ...

正常來說sunq pass 搭長途車先會有so,如果三日票,你是打算怎玩?有長輩同行應避免搬行李,應該酒店到酒店點到點移動,同最好搬的次數越小越好。 别府各地獄一帶都要行小小的,有斜路,留意。 我只記得海地獄有個好大的visitor center ,鐵輪有巴士站(有室内位置,有廁所)。我個時去就jr 三日票的,只帶背囊行李,一早福岡去唐戶,門司港,傍晚去别府,第二日買别府巴士daypass去晒咁多個地獄,之後傍晚jr返博多,第三日去熊本來回。 其實我唔會先諗pass,行程為先,之後先會睇下有冇pass 啱用。 你可以考慮,day1 住天神,day2 3 住别府同一酒店,day 4 由别府直返福岡機場。

首頁

尾頁

跳至