時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

自卑嘅人,通常會將自己最缺少嘅野無限放大來耀武揚威,因為自卑,所以自大,這就是心理不平衡的鐵證

伯爵府

ccmaniac 發表於 20-1-11 10:10
臭名遠播?時政代表bk? 唔怪之得呢度咁多人以為自己代表所有香港人啦!區選結果即刻現晒形!:exc ...

好同意呀!我之前都分享過,你冇睇咩?
區選結果現晒形,反映左一大班人都係智障、非禮犯、監躉,所以咪投番果d人,反映晒!
你係邊隻?

伯爵府

Cankk 發表於 20-1-11 12:44
好同意呀!我之前都分享過,你冇睇咩?
區選結果現晒形,反映左一大班人都係智障、非禮犯、監躉,所以咪投 ...

我仲數漏左雞蟲添

大宅

ccmaniac 發表於 20-1-11 10:10
臭名遠播?時政代表bk? 唔怪之得呢度咁多人以為自己代表所有香港人啦!區選結果即刻現晒形!:exc ...
未到最後,你開心得咁快,你真天真無邪,嘿嘿

大宅

真正富婆都自爆用A貨,西人富豪為表高尚,梗係要證明自己由頭到腳趾尾都用西貨,你曬相啦,否則我唔信,哈哈哈!

大宅

新聞寫架,唔好又話採取法律行動呀,我巧驚架

大宅

今次我又做下 identity maker先,查字典學返黎嘅英文!今次個A = Aiya ))))屎屎囉,點證明好呢?Aiya 屎火了

公爵府

2024年龍年勳章

究竟我是誰 發表於 20-1-10 08:34
如果嗰位空姐因為政治立場而冷待莊思明,覺得唔過份

每個人都有政治立場,其實番工就專業d啦,分咩顏色?

台灣大選:揚言向支持韓國瑜病人開安眠藥 醫生捱轟
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200111/mobile/bkn-20200111090045914-0111_00952_001.html

男爵府

回覆樓主:

我想知啲yc鬧莊思明既點係邊?我想講如果佢咁叫港女,我諗啲yc未見識過咩叫真西客,有啲西客你第一下唔理佢/動作慢啲,已經話要投訴你啦。我同事試過叫個西客排隊都比人投訴。

而且我睇返莊思明打篇文言詞好中肯,又無串。我真係唔明佢有咩問題,求解答

大宅

昨晚7:30去過荔枝角分店,全部蒸飯沽清,只餘數款客飯,燉湯亦是只餘最便宜的5款。

原來光顧的都有一半是年青人,最令我驚訝的,是一位男士叫個女快d食,多讓店主做多d生意,以作支持,其他顧客聽到,點頭同意,這一刻令我非常感動,這才是香港精神!

因店鋪不大,很多人轉為外賣,所以生意好到不得了,讚!

大宅

香港大亂之後必有大治,未嘗不是一件好事,但定必會涅槃重生,邪不壓正!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一隻鴨鴨 發表於 20-1-11 13:58
每個人都有政治立場,其實番工就專業d啦,分咩顏色?

我打多“唔”
認同每人有自己嘅政治立場,
唔應該因立場不同而影響工作專業

大宅

hithere440465 發表於 20-1-11 11:40
我做得出一定會認,香港就係有你這些曱甴,白紙黑字有齊證據,都要老屈,You can't read個帖,係我寫架?睇 ...

我有睇清楚,就係話緊你嗰個回覆想暗串人扮英文勁,明未?理解到我講既未?定係理解唔到因爲你真心以為人地錯?

再問多次,我講左d乜令你有幻想我扮公道?

屎尿屁係expression,定係你慣左玩小學生捉字虱,一定要講每一隻字?

是但你啦,你當唔當我地係人真係完全影響唔到我,得啖笑,笑bk真係有d咁低質既人,只係識得講d沒內容既野,然後仲要沾沾自喜

大宅

ChloePP 發表於 20-1-11 22:37
我有睇清楚,就係話緊你嗰個回覆想暗串人扮英文勁,明未?理解到我講既未?定係理解唔到因爲你真心以為人 ...
唔知係你理解能力低,還是我表達能力高,我點寫你都唔明,我都救你唔到。

你認為我係幻想和BK嘅人低質,我都係得啖笑,感覺嘅野,各人理解不同,你就算問幾多次,答左你又唔明,明左你又唔識,唔識又要再問,沒完沒了,邊有咁多時間應酬曱甴呀?倒不如坐言起行,直接反擊d曱甴咪算囉!

小學生捉字蚤?屎屁尿expression? Expression 查過字典,噢!現在明白了, 原來係咁解....即係咁...因為屎屎姐話要採取法律行動呀,我驚得要死,怕得要命,所以呢每一個字我都要提醒十二分精神,上到法庭,每一個逗點或句號,每一粒字都會影響判決的,你未上過法庭?我就手指加腳指都數唔曬我曾出庭的次數,所以不得不防範火星人的出帖,明嗎?懂嗎?清楚嗎?

所謂的討論,原來說些名牌名稱,再加些所謂的identity maker言詞,跟住郁d就話要採取法律行動就等於高質,繼而自鳴得意來沾沾自喜?我又咁理解喎!這些叫做高分低智,財大氣粗!

氣質和情操係無形的,穿上一對Chanel高跟鞋,戴上一對Dior耳環,手拿Hermes限量版手袋,那又如何?若言詞粗卑,真的,不騙你,很多人都會覺得某人用A貨的。

大宅

hithere440465 發表於 20-1-11 23:22
唔知係你理解能力低,還是我表達能力高,我點寫你都唔明,我都救你唔到。

你認為我係幻想和BK嘅人低質,我 ...

哈哈,是但啦,我覺得你唔明我,你覺得我唔明你,大家睇野諗野價值觀唔同,無謂再糾纏落去,agree to disagree

侯爵府

whitefish 發表於 20-1-9 12:23
我都覺得係,姑勿論莊小姐是否耍大牌 還是政見不同立場,客人有需要就要處理,因為空服員是服務性行業
...

係我就直接問個空姐,點解三次熄左燈,即係明明見到佢按燈又熄左,但又唔問乘客有冇須要?

首頁

尾頁

跳至