夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb就快20個月,關係似同屋主,我有我湊女,佢有佢工作,我好想好努力去維持一段婚姻關係,而佢只想和平相處。。。冇左溝通,冇左信任,冇左親密關係,其實仲點行落去?!身邊好多人其實都叫我離婚啦,冇意思,小朋友係咁既環境成長,都唔健康。。我因為湊住bb, 冇經濟能力,又冇地方住,好迷茫。。
之前一直死拖希望有1日關係係會好轉,但佢講到咁白。。 我仲可以點

翡翠宮

betsybetsy 發表於 20-1-14 18:18
Bb就快20個月,關係似同屋主,我有我湊女,佢有佢工作,我好想好努力去維持一段婚姻關係,而佢只想和平相處 ...

點解搞成咁

別墅

Bb就快20個月,關係似同屋主,我有我湊女,佢有佢工作,我好想好努力去維持一段婚姻關係,而佢只想和平相處 ...

我同你一樣。好矛盾,有二個女,但我有返工。但同你一樣,冇溝通,冇了性生活。但自己覺得好辛苦。冇屋企人了亦冇咩朋友。冇人関心。衹係覺得離婚係唯一出路

複式洋房

mini1204 發表於 20-1-14 20:48
點解搞成咁

個男既生完先話自己未玩夠,覺得冇自由,又話對我冇左感覺

子爵府

betsybetsy 發表於 20-1-15 01:28
個男既生完先話自己未玩夠,覺得冇自由,又話對我冇左感覺

所以跟本係伏來, 叫妳信佢幫佢生, 之後仲廢妳武功唔做野, 等你無佢唔得就話未玩夠...... 相同劇本無限loop, 唔係叫你馬上離婚, 只係講人要信自己, 要有自立能力, 就算叫你唔做野, 之前都要講清楚你的保障和後路, 當然都會有落差, 人要每個時候每個階段評估, 最重要唔好脫節太多..... 唔好等了, 快計劃步聚將來, 一日唔計劃一日走唔出, 可從你老家的支持出發, 走出困局.

所以幾信幾愛都好, 財政要分開和獨立最好, 如聯名戶口要一起簽名才可取錢. 不建議出糧全部比晒一個人, 一分開或被騙等就會出現嚴重破裂, 過激的行為等.

男爵府

回覆樓主:

男方既然...只想和平相處,
我覺得無問題。一個家庭最重要無紛爭和平相處 !
若果佢仍有照顧家庭,有俾生活費,暫時將離婚念頭停一停。
未玩夠意思? 若果不涉及溝女上床既話,喺可以接受,畢竟年青新一代,需要自由也無可否認。

大宅

佢如果無不忠,就無野。我身邊好多朋友係咁。

翡翠宮

回覆樓主:

揾人揍仔自己做野
無收入講乜都只係吹水

複式洋房

cedarcone 發表於 20-1-15 07:40
男方既然...只想和平相處,
我覺得無問題。一個家庭最重要無紛爭和平相處 !
若果佢仍有照顧家庭,有俾生活 ...

1個家庭,互相尊重都冇,話唔返就唔返,話去玩就去玩。。。只係有比錢,得閒先湊下bb...

複式洋房

luckybob 發表於 20-1-15 09:06

咩野都唔交代又點會知有冇不忠呢

複式洋房

luckybob 發表於 20-1-15 09:06

我先25歲。。唔想人生就係咁,唔想bb係咁既環境成長

複式洋房

mini1204 發表於 20-1-15 11:53
揾人揍仔自己做野
無收入講乜都只係吹水

我等緊bb讀n.. 正考慮工作

大宅

betsybetsy 發表於 20-1-15 12:10
我等緊bb讀n.. 正考慮工作

不過從文字上,覺得你好正面同積極。proud of u.. 加油。一定會過去

複式洋房

回覆 betsybetsy 的帖子

其實小朋友讀N班也難找工作。文職就好D

複式洋房

讀N班。佢會比錢嗎?

複式洋房

TammyTam_FB 發表於 20-1-15 21:04

其實小朋友讀N班也難找工作。文職就好D

我幫bb報全日n

複式洋房

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

報咗末。因為全日N班得好少位。你邊區。我有朋友沙田區報十幾間N班。有全日有半日冇一間收。仲要睇你大b定細b。就算真係比你讀到全班你唔會六点鐘先去湊佢。因為咁細個好多人都四點半就去湊嘅喇。同埋星期六真係唔多人帶返去托兒。即係話如果你搵一份工一定要返五天囉。仲要四點放工。你話係咪有難度呀。因爲我自己初初都係諗住。小朋友讀N班出去搵嘢做。我小朋友今年讀N班。所以經驗之談啫。

複式洋房

TammyTam_FB 發表於 20-1-16 21:44

報咗末。因為全日N班得好少位。你邊區。我有朋友沙田區報十幾間N班。有全日有半日 ...

我報左,3月先知結果,荃灣區啊,in左幾間都唔收。。。最壞打算係係學校託兒,做part time, 1星期交bb4日出去。。。自己湊3日,草下錢

複式洋房

做多點功課,搵那種有延展服務的學校,七點前接返就ok,加油啊!good luck!

首頁

尾頁

跳至