自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我隔離屋兩公婆(男是黑人,女是中國人)嘈交,個女人大叫救 命,跟住另一個鄰居走來門口問是否要叫警察,女人應要,跟住廿分鐘左右就有多位警察上來。。。。

事件完結後,屋內女主人冇再返來(好似當晚警察勸去其他親人家住一排),然後前日(年三十晚),個黑人走來拍我家門,問系咪我報警? 我話吾系,佢應該吾信,佢話警察同佢講系我報警的,警察仲俾埋報案人電話號碼佢, 我話總之不是我報警,佢答一句ok, 便入返佢自己間屋。

其實咁情況,佢老婆冇再返來,我真怕佢不知會對我地做D乜,我有乜可以做到? 家人叫我報案,但又未事發生,報案會受理?

水晶宮

佢拍門你唔好應同開門

珍珠宮

畀面勳章

無理由警察會咁做
個男人應該大下你
但你備案左先安全D

大宅

佢應該係呃你,警察應該未廢到公開報案人資料掛。。。不過你千祈唔好驚佢,呢種會家暴嘅男人都係專欺負弱小,你越驍悍佢越唔夠膽對你做乜嘢。

男爵府

天佑我們 發表於 20-1-27 02:49
無理由警察會咁做
個男人應該大下你
但你備案左先安全D

系,應該差人只系講因你女人大叫, 所以鄰居報警,所以佢諗個鄰居就系我,所以咁講來大我。我就諗緊系咪可以先去備案,差人會受理?

翡翠宮

牛年勳章

警察唔會公開報案人資料,你大佢有電話,打去睇下咪知邊個囉,總之唔好俾佢大到

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔駛驚,我樓下都有個痴線佬。
响度住幾年,痴足幾年。
上年定前年先打到佢老婆入院。
之後咪又好番仲同佢生左個仔。
保安問佢老婆點忍佢(因為有日佢又發癲,個老婆抱住個B落樓下避佢唔敢番屋企),佢老婆話冇法啦,要等多兩年先有身份証
佢痴起黎一係玩警鐘玩水喉,一係大叫。
不過佢一痴就個個走出黎鬧佢。
佢仲打唔打老婆冇人想知,鬼叫佢老婆要痴埋去,最娶要係,佢好嘈,嘈住人瞓覺。

珍珠宮

畀面勳章

nioclewn 發表於 20-1-27 02:52
系,應該差人只系講因你女人大叫, 所以鄰居報警,所以佢諗個鄰居就系我,所以咁講來大我。我就諗緊系咪可 ...

如果備案同講曬D事應該ok
如果報案就應該唔得

男爵府

天佑我們 發表於 20-1-27 02:55
如果備案同講曬D事應該ok
如果報案就應該唔得

其實我又吾識個程序,備案系咪走去我住咯區個差管,然後就同D差人講返件事就得呢?

珍珠宮

畀面勳章

nioclewn 發表於 20-1-27 02:57
其實我又吾識個程序,備案系咪走去我住咯區個差管,然後就同D差人講返件事就得呢?
...

其實我都唔太知程序
但你最好親身去問下
早D問到早D安心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nioclewn 發表於 20-1-27 02:46
話說我隔離屋兩公婆(男是黑人,女是中國人)嘈交,個女人大叫救 命,跟住另一個鄰居走來門口問是否要叫警 ...

佢係咪大你呀,警察點會俾報案人資料佢呀。

珍珠宮

nioclewn 發表於 20-1-27 02:52
系,應該差人只系講因你女人大叫, 所以鄰居報警,所以佢諗個鄰居就系我,所以咁講來大我。我就諗緊系咪可 ...

梗係唔會受理啦,唔信你可以去試試。你可以做嘅係下次佢再拍門,你馬上9秒9報警。

首頁

尾頁

跳至