自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

wmkcnw 發表於 20-2-6 01:13
衞生署只有診所,同埋大部分都唔係開24小時,人員唔太多。

香港主力的醫療體系,只有HA。

佢係咪老人痴呆唔記得左比左其他人當醫管局,街外有d人就有csi口罩

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

榮盛 發表於 20-2-6 08:55
一直都話政府裡面大把食碗面反碗底,又拿住 長約 免死金牌,,,,應該過埋今次,知道要點樣o既人
...

知道系冇用既,因為實在太多。

系呢個非常時期,唔諗點樣幫助解決問題,反而不停添亂添麻煩比主管。

香港人養左一堆廢物,不要怪林鄭,一個人既力量好有限

男爵府

回覆樓主:

HA 有csi 口罩,上星期已見到文職同事用,佢話係醫院嘅

珍珠宮

晴B媽 發表於 20-2-6 08:02
你所說並唔係事實,你"朋友”信唔過。我屋企數人是公務員,一向固定時間會派口罩,口罩唔係落order訂的, ...

啱! 朋友係公務員,佢都話係派,唔駛訂,但唔知幾耐派一次。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Maggie519 發表於 20-2-6 01:41
我吾需要政府派口罩比我,只係需要政府可以控制店舖統一售價及限購,等人人可以用合理售價可以買到口罩:han ...

認同

大宅

回覆 ireneyklo 的帖子

而家冇啦, 連在醫院裡面購買機都比人買晒, 邊度仲有得派

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kakachopper 發表於 20-2-6 06:23
唔需要淨係針對警察又保皇黨又剩
警察作為政府用人最多嘅部門,stock order自然大,但所有政府部門都有攞懲 ...

網上有段對話,話警察每人有兩箱CSI口罩喎,有警嫂哂命話唔駛搶,當然大把人信囉!錄音條友講話自己個仔係督察,所以知道呢件事,既然係咁,問番佢仔咪最清楚有無口罩拎囉!低能,作得就作

公爵府

醒目開學勳章

cara.mak 發表於 20-2-6 01:51
點會無派比公務員
顀部係二月前各部門門都拿晒啦

我都聽朋友講過年前,公務員每人兩盒

公爵府

醒目開學勳章

究竟我是誰 發表於 20-2-6 09:37
網上有段對話,話警察每人有兩箱CSI口罩喎,有警嫂哂命話唔駛搶,當然大把人信囉!錄音條友講話自己個仔係 ...

網上錄音可信性高嗎?咁你都信?
我自己親眼見到有位警嫂呢排係咁係FB 揾口罩, 個個口罩post 都2 Boxes pls 喎!

大宅

網上有段對話,話警察每人有兩箱CSI口罩喎,有警嫂哂命話唔駛搶,當然大把人信囉!錄音條友講話自己個仔係 ...

Fb都有張話仔係驚署攞返屋企,被證實係假圖。

https://www.facebook.com/692298914179660/posts/2674171399325725/?d=n

同埋個位女士fb係出名曲后,成日黃藍絲齊炒車

大宅

喧嘩 發表於 20-2-6 09:17
HA 有csi 口罩,上星期已見到文職同事用,佢話係醫院嘅

csi好似得 95% BFE,可能唔適合前線醫護人員用,所以比左文職用

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

這星期,好多公務員都放緊有薪假,是否有 CSI 口罩剩,可以派給有需要的人?

水晶宮

2024勳章

請大家先搞清楚數字
懲教署每月生產量係110萬個

【武漢肺炎】網傳政府儲1億口罩 政府澄清一千萬庫存正分發前線 https://www.hk01.com/article/426700

水晶宮

好心啲人唔好再聽嗰啲傳聞啦。真係想香港死。香港死對大家有乜好處呢。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ember 發表於 20-2-6 05:04
你個思維都幾得意,一時話11月開始無一時又話係存貨限派。我識既公務員,政府外判文職要返工既個個都有, ...

佢哋思維係咁!唔信有在政府做嘅!以前未有疫症根本放出黎比有需要用!呢到jm定義四小時揾一次!有響到比你換,你有病都換兩、三個一日啦!政府診所都係咁!比著普通市民都唔會攞嚟睇係邊生產!呢到D jm咁勁!會睇!仲會check係咪csi做!完來疫症之前都有留意住妹妹做嘅口罩!唔係今次事件,根本冇乜人知香港有生產口罩!

其實我覺得D人呢期係玩轉視線!班政棍囤積左幾多?!曱甴浪費幾多?!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

琥珀宮

點解我識嘅冇嘅?!
根本D人仇警!要散播謠言!不斷製造抹黑警察材料!

琥珀宮

榮盛 發表於 20-2-6 08:55
一直都話政府裡面大把食碗面反碗底,又拿住 長約 免死金牌,,,,應該過埋今次,知道要點樣o既人
...

政府入面咁多黃人!一定要炒啦!應該大把二五仔出賣同事私穩放上綢!

琥珀宮

12312 發表於 20-2-6 09:06
農曆年前 :
龍頭醫院-無口罩拿(要自備)。
康復醫院-探病人每人可以取一個口罩。(但吾系懲教署生產口 ...

咁好笑嘅!你邊度聽?我屋企人不在大院做都有口罩供應喎!我屋企人係藍c!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

sunev 發表於 20-2-6 01:47
懲教處每年生產千幾萬口罩,政府有需要嘅部門用緊2016年至2017年生產果批,最近呢三年生產嘅有三千幾萬個口 ...

基層都係政府派

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

其實除左衞生署,消防救護係需要好多口罩
仲有,衞生署唔淨係得診所,每次做確診調查,消毒,又要用

首頁
12345...7

尾頁

跳至