論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

用了菲傭姐姐12年,從未試過我要出post仲要出佢個名,主要希望大家不要被她用文字呃左。我初時諗住佢5年前來香港做過,後來話媽媽病左未完約就返左去菲律賓。決定請佢前大家ws左好多次,文字上好誠懇,又話自己幾自覺、幾勤力、幾盡責、幾服從性高,我請左佢,我一定唔會後悔。點知……來了後晚晚玩手機玩到半夜一點,早上起來似夢遊咁,叫佢做東,佢就做西,同佢講三句叫佢做野,佢問返我三次,到最後只記得尾後一句。叫佢企高話危險,踎低又話暈,搬箱野又話so heavy.每日下午都躲入房瞓覺唔做野,好多次我專登早收工返屋企,行到去佢房門口都唔知,佢仲懶到連行2分鐘去商埸買麵包都唔去,ws話我知明天早餐無麵包,叫我經過就買。落雨又唔收衫,我真系忍無可忍,昨日炒左佢,下個月10號last day,佢開始揾工,大家小心,佢叫Martxxxx Jacquelyn Cabuxxxx

男爵府

回覆 bonbon16 的帖子

我想問, 如果炒一個月通知驚唔驚架? 除非屋企成日有人睇實, 唔係唔驚佢攪你家D野咩? 又或者煮送自己都要食番WO

複式洋房

bonbon16 發表於 20-2-15 23:50
用了菲傭姐姐12年,從未試過我要出post仲要出佢個名,主要希望大家不要被她用文字呃左。我初時諗住佢5年前 ...

你未請佢時,佢d戲都交得好足,佢都系搏你炒既啦,又系一條仆街工人

複式洋房

用了菲傭姐姐12年,從未試過我要出post仲要出佢個名,主要希望大家不要被她用文字呃左。我初時諗住佢5年前 ...

真唔抵得佢地啲咁冇質素既人但又唔愁冇人請,成世人hea做但可以衣錦還鄉,住洋樓養番狗嘆世界。 唉我地香港人真係慘>.<

大宅

比我唔會留佢在家一個月
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

回覆 moledy 的帖子

因為近期大部分時間在家,我個仔都中一,加上2月份菲律賓暫停比姐姐來港,少咗航班,3月份才多啲機位。我比信佢之後,每餐都係自己煮的(不過之前都差不多,因為大部分時間都煮得好難食)所以唔驚。 如無人睇住佢煮,佢可以用水烚熟啲肉,跟住溝啲西蘭花落去,蒸魚淋晒豉油去蒸。 問佢幾時洗過抽油煙機,佢話今朝,但見住兩大滴油係個網邊幾乎滴下來。希望大家唔好做受害者。

大宅

回覆 chbch 的帖子

我都唔想,機位問題,無可能我比商務機位佢3月1號走,佢仲要係馬尼拉轉機

男爵府

斷約勿請。

大宅

回覆 bonbon16 的帖子

點解咁似我嗰個?

複式洋房

bonbon16 發表於 20-3-9 11:25
回覆 chbch 的帖子

我都唔想,機位問題,無可能我比商務機位佢3月1號走,佢仲要係馬尼拉轉機 ...

咁機票貴唔貴?

複式洋房

其實CX有工人姐姐票買到,岩岩幫菲姐買左16號返馬尼拉,1200有找

大宅

回覆 AmPm2014 的帖子

最後是2700因為要轉機和加行李費

複式洋房

bonbon16 發表於 20-3-24 13:48
回覆 AmPm2014 的帖子

最後是2700因為要轉機和加行李費

點解要加行李費俾佢?冇包手提行李嗎?

首頁

尾頁

跳至