親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱book左十二月去長崎八日,計落一家四大兩小車費都幾金所以諗住自駕五日,但quote 左架六人Sienta 未計保險已經過HKD 3000,印象中之前見到有bk jm 可以在日本只花HKD2800租七日七人車,唔知租過平車嘅jm 可不可以分享一下心得呢?謝謝你

補充多少少:我想長崎站拿車和還車所以用不到klook 個offer.

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

Mosman 發表於 20-2-27 13:00
啱啱book左十二月去長崎八日,計落一家四大兩小車費都幾金所以諗住自駕五日,但quote 左架六人Sienta 未計 ...
你去 tabirai 網再揾下,應該左有平車。但係你4大2小,再加行李,驚你吾夠裝??可能揾架大車較好。

大宅

IloveJJ 發表於 20-2-27 13:50
4大兩小揸Sienta唔迫嗎?仲有行李喎!

我們行程容許我掉低大件行李在酒店的,之前去熊本都是這樣,咁樣可以盡量租細的車,一來平D二來老公習慣開五人車

大宅

Tabo63 發表於 20-2-27 13:57
你去 tabirai 網再揾下,應該左有平車。但係你4大2小,再加行李,驚你吾夠裝??可能揾架大車較好。
...

謝謝你,我睇下先

我們行程容許我掉低大件行李在酒店的,之前去熊本都是這樣,咁樣可以盡量租細的車,一來平D二來老公習慣開五人車

大宅

Tabo63 發表於 20-2-27 13:57
...

剛check 過tabirai 都是冇得長崎站pick up ,一定要空港,但都謝謝你

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

Mosman 發表於 20-2-27 13:00
啱啱book左十二月去長崎八日,計落一家四大兩小車費都幾金所以諗住自駕五日,但quote 左架六人Sienta 未計 ...

四大兩小?兩小幾大?六歲以下要租car seat,sienta 會坐得好迫喎?你會帶幾多件行李?我上年東京租同款車,四個人四個喼,收起最尾嗰排位就啱啱好,一係你試下租serena,大架少少會更多空間,我係jalan 租,用日文版,會仲平啲,你參一下
I 大蚊豬   

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

Mosman 發表於 20-2-27 14:08
剛check 過tabirai 都是冇得長崎站pick up ,一定要空港,但都謝謝你
咁揾埋 jalan 租車網,可能有,如有特價仲平。

大宅

fionlei88 發表於 20-2-27 14:14
四大兩小?兩小幾大?六歲以下要租car seat,sienta 會坐得好迫喎?你會帶幾多件行李?我上年東京租同款車 ...

兩小6&9,所以car seat不是必要,我們會drop off 部分行李在酒店所以要上車的行李約一大一小,等我check 下Jalan jp架Serena 先(雖則不懂日文只能靠google translate ),唔知你拿車果下有冇講英文的staff ?謝謝你

大宅

Tabo63 發表於 20-2-27 14:20
咁揾埋 jalan 租車網,可能有,如有特價仲平。

原來租車網都會做特價?我真是好孤陋寡聞即係我時不時去check 下有冇平?Thanks

翡翠宮

Mosman 發表於 20-2-27 14:42
兩小6&9,所以car seat不是必要,我們會drop off 部分行李在酒店所以要上車的行李約一大一小,等我check ...

東京有國語同英文staff,長崎就唔知,Jalan 成日有coupon攞,你得閑睇下,上年幫朋友福岡租serena 八日先四千蚊港紙,超抵!

wcpcelia    發表於 20-2-27 18:12
I 大蚊豬   

大宅

fionlei88 發表於 20-2-27 15:34
東京有國語同英文staff,長崎就唔知,Jalan 成日有coupon攞,你得閑睇下,上年幫朋友福岡租serena 八日先 ...

請問Jalan coupons 你係指呢D嗎?Thanks

翡翠宮

Mosman 發表於 20-2-27 16:45
請問Jalan coupons 你係指呢D嗎?Thanks

Yes
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至