自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實細細件,必經地點都可以幫手買,但大件的就⋯冇經過、冇時間、冇見到

男爵府

回覆 魚肉翅 的帖子

粉絲都叫你買? 仲要6包。。。真系有冇搞錯。

男爵府

回覆 dder 的帖子

可能系自己一廂情願當佢系好朋友。初初去旅行幫佢買野真系行好耐特登去揾。我系真心對佢。點知掉番轉,人地當你水魚。有一次過份到連蚊怕水都叫我買,當然我吾買因為香港都有同一隻牌子既蚊怕水。仲要同價錢。

珍珠宮

王國教室勳章

rainbow2016 發表於 20-3-7 15:31
我真系忍吾住要系babykingdom度講下。我有個老死,成日系我去旅行時叫我幫佢買野。例如我去蜜月旅行叫我幫 ...

好自私!
我唔會叫人買嘢,但我知有啲人係咁,我以前有個同事係咁,佢單身,佢一個人去旅行,從來都唔買手信唔會同人買嘢。但佢會叫人買手信俾佢,叫人同佢買呢啲嗰啲,最忽係逼人幫佢阿哥個B買嘢,乜香港會買唔到咩?
佢會食晒人啲手信同拎返去屋企食。佢真係好討厭!同事都可以避,朋友真係仲難受

珍珠宮

王國教室勳章

魚肉翅 發表於 20-3-7 16:49
有個朋友仲搞笑, 佢剛剛去完泰國, 跟住唔夠一個禮拜就輪到我去泰國, 跟住佢喺我出發之前一晚同我講, 佢 ...

嗰個粉絲香港好多地方有,百佳都成日有,貴極都係$1x-$2x!呢啲人真係

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

下次你又話無時間買囉

琥珀宮

我真系忍吾住要系babykingdom度講下。我有個老死,成日系我去旅行時叫我幫佢買野。例如我去蜜月旅行叫我幫 ...

去旅行咪話俾佢知。

子爵府

虎到金來勳章

rainbow2016 發表於 20-3-7 20:14
回覆 dder 的帖子

可能系自己一廂情願當佢系好朋友。初初去旅行幫佢買野真系行好耐特登去揾。我系真心對佢 ...

有來有往。
對方明搵你笨。
你老公又好人, 蜜月都可以同你一起搵產品比你朋友。

下次佢叫你買野,你未話c6唔鍾意 lor, 做代購咩。

真心friend個d,我去旅行會幫手去搵同買,但唔會大公仔個d甘 bulky n heavy stuff.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kittyChing 發表於 20-3-7 15:40
乜你去旅行,週圍話畀人聽㗎咩, 佢係咁嘅人,就算知你去旅行,你唔好覆佢咪得囉, 去完返嚟過咗海就神仙啦 ...

⋯⋯
而家年代仲要周圍講

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

試過post fb旅行相,跟住有個好耐冇揾叫我幫佢買野,我哦完就算

伯爵府

rainbow2016 發表於 20-3-7 20:14
回覆 dder 的帖子

可能系自己一廂情願當佢系好朋友。初初去旅行幫佢買野真系行好耐特登去揾。我系真心對佢 ...

咁真係好心淡 撫心自問無咗呢個朋友捨吾捨得,又或且諗下佢有冇可取之處

水晶宮

rainbow2016 發表於 20-3-7 15:55
回覆 ilovebb2019 的帖子

我無公布天下,因為成日同佢連繫,所以講聲黎緊個幾日吾系香港。 ...

下次佢叫你買,咪同佢講返一樣嘅籍口囉!推多幾次佢應該知咩事啦!

侯爵府

咁唔該你下次真係唔好再幫你朋友買手信啦,我最憎呢啲人,幫你就得叫佢幫你就唔得,好過份,仲有呀你下次去旅行唔好話佢知嘛,如果佢真係知你咪到時又話無時間買或者買唔到囉。

男爵府

回覆樓主:

其實你去旅行,唔一定要通知佢架!

用戶要求終止服務

牛年勳章

其實叫人買嘢好老套,我去玩,唔係做代購架!特別係行程中突然 whatsapp 叫買嘢,又無資料,又唔順路!玩嘅時間已經唔係多,仲要比你打擾,仲係咁打電話嚟
未經許可,請勿轉載

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好明顯你當佢老死但佢當你老襯啫。

侯爵府

牛年勳章

去旅行嘅人買返嚟送俾人嘅先叫手信

大宅

唔講咪唔駛幫囉(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你幫人,人幫你,不過佢一口拒絕你,唔會有下次。

你話買到就買,佢奈你唔何。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔會幫,大家老友怕乜講

首頁

尾頁

跳至