自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

三八婦女節, 想講下女性
最近睇多咗ig同埋linkedin, 真係發覺天外有天,人外有人, 原來香港有一班圈子, 家境優越, 仲要係讀書好叻, 一係本地神級女校畢業, 一係中學一早過咗去英國寄宿中學讀書, 升上著名大學(講緊牛津劍橋嘅級數), 重點係個個都好靚女 (唔開名, 唔係講緊麥明詩, 靚佢好多 ,不過估計麥都識她們, 因為佢哋個圈子好細, 講緊精英名校出身、放洋留學嗰批), 重點係,又靚又叻之餘, 好多都覓得如意郎君 ...真係無話可說 以為讀書叻就係書呆子?真係推翻咗我嘅印象。你哋身邊有冇啲又靚又叻嘅女仔?

公爵府

當然身邊總有好命水的朋友,所有條件也優勝過人,真係大把,所以一定心地要好,行差積得,希望下世可以重新嚟過

rainbowchuuu3    發表於 20-3-9 13:02

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

blue02 發表於 20-3-8 16:45
最近睇多咗ig同埋linkedin, 真係發覺天外有天,人外有人, 原來香港有一班圈子, 家境 ...

朱千雪果d, 不過真人身邊就冇

珍珠宮

最近睇多咗ig同埋linkedin, 真係發覺天外有天,人外有人, 原來香港有一班圈子, 家境 ...

又叻又醜果d唔post岀黎掛?btw放得岀黎果d都唔會俾你見到唔好既一面吧 。

珍珠宮

王國教室勳章

有,都係家庭背景好,讀名校又靚又叻,可惜一係離婚一係單身,佢仲要話佢哋個圈子好多係咁,到宜家中年,只想安定有個家。都有幾個係有老公仔女冇再返工。
我講我個圈子咋

男爵府

Gmama 發表於 20-3-8 17:00
當然身邊總有好命水的朋友,所有條件也優勝過人,真係大把,所以一定心地要好,行差積得,希望下世可以重新 ...

今世積陰德, 要下世先有回報, 會唔會等得太耐
家境唔到我揀, 就算我好努力讀書, 都唔代表好似佢哋咁可以升上名牌大學(其實香港好多草根家庭嘅仔女, 讀書唔差, 都唔可以升上外國名牌大學, 錢係好大嘅考慮, 父母嘅栽培/眼界/係咪中學就幫佢哋鋪路, 起咗關鍵作用, 老實講一個公屋家庭嘅父母, 鬼識呢樣咩)
其實重點係, 點解她們咁生性讀書叻之餘, 每個樣貌都好標緻 , 識打扮, IQ 同BQ並重... 令人目不暇給

男爵府

Ashleycorina 發表於 20-3-8 17:07
有,都係家庭背景好,讀名校又靚又叻,可惜一係離婚一係單身,佢仲要話佢哋個圈子好多係咁,到宜家中年,只 ...

可能一個個圈子, 我睇開嗰個名校女生圈子,係個個又靚又叻仲要嫁到好老公生咗小朋友, 仲要生完好似冇生過 好後生, 三十出頭仍然有少女感覺, 先旨聲明, 我唔認識她們, 因為我唔屬於嗰個階層,只係睇她們的ig , 但都令我好詫異, 原來有人天生嘅package係咁好, 樣樣都令人羨慕
其實羅貝兒, 如果唔係整容手術失敗冇咗條命, 佢都係呢類幸運兒之一(雖然論樣貌,她不算頂級, 但都是cheerful 討喜之類), 同埋我有時諗, 嗰間神女校, 真係多有錢女, 講緊家族幾十億資產嗰種 ...

大宅

有呀,前同事而家係朋友,讀書叻,靚女仲要人品好,以前同事出親電郵前都叫佢望下文法有無錯,佢永無say no,仲要好謙虛

子爵府

竹門對竹門,木門對木門。

珍珠宮

王國教室勳章

blue02 發表於 20-3-8 17:26
可能一個個圈子, 我睇開嗰個名校女生圈子,係個個又靚又叻仲要嫁到好老公生咗小朋友, 仲要生完好似冇生過 : ...

我識幾個都冇咁好彩,幾個之前都係嫁個理想老公,有小朋友,成世人乜都好。宜家4x歲離婚之後,個人真係謝晒就算我哋話佢哋仲係好靚又有事業,但佢哋話有啲嘢真係好難頂。
反而有一個,佢哋以前唔鍾意佢,暗笑佢嫁個男人咁普通,本來做ibank走去做FTM,佢宜家仔大女大,一家人身體健康,我覺得佢好幸福乙

男爵府

Ashleycorina 發表於 20-3-8 17:40

我識幾個都冇咁好彩,幾個之前都係嫁個理想老公,有小 ...

離婚係因為另一半出軌?其實四十幾歲, 仲係好後生, 有事業即係養得起自己啦, 我反而覺得雖然婚姻冇咗, 但有自己嘅仔女, 仲係慶幸, 因為捱多七八年, 仔女都出身, 有仔女, 老咗尚有依靠, 男人算鬼數啦
嫁個普通老公嗰個, 如果佢捨得唔做i Bank做ftm, 即係老公普通極都養得起個老婆, 唔算話好差、好差嗰種(可能未必係搵好多錢個種), 女強人我覺得唔可以配一個日理萬機的Alpha male ,仔女冇人睇, 會出事

水晶宮

blue02 發表於 20-3-8 17:26
可能一個個圈子, 我睇開嗰個名校女生圈子,係個個又靚又叻仲要嫁到好老公生咗小朋友, 仲要生完好似冇生過 : ...

我信真有呢類人,但更接近事實的是好多人都好識得裝,表面嘅嘢好好睇,唔好嘅收收埋埋有苦自己知

大宅

有個朋友,人又靚、讀書不算叻、但好勤力、心地好又孝順

-三十幾已經係上市公司AD,睇過百人,同期朋友中最搵到錢
-老公之前行差踏錯,不但原諒他、還扶持他改過,現在一切雨過天青
-屋企人有病,義不容辭,出錢出力
-相夫教子、唔會亂洗錢,靠自己買過千萬豪宅

我好欣賞她

男爵府

Onetwofree 發表於 20-3-8 18:07
有個朋友,人又靚、讀書不算叻、但好勤力、心地好又孝順

-三十幾已經係上市公司AD,睇過百人,同期朋友中 ...

你講開上市公司, 我諗起呢個ceo, 冠君產業信託, 又係好靚女, 輪廓好有明星相, 結咗婚生咗仔女

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

有靚,身材好,嫁得好唔洗捱,從細到大都萬千寵愛在一身。不過到有事發生時不堪一擊。
上天要比你一d野,一定攞番你一d野

大宅

香港名校 -> 英國名校 -> 英國名大學 -> 專業人士/管理層

我好多朋友都係

男爵府

華妹妹 發表於 20-3-8 18:17
有靚,身材好,嫁得好唔洗捱,從細到大都萬千寵愛在一身。不過到有事發生時不堪一擊。
上天要比你一d野,一 ...

我覺得我羨慕嗰批唔會, 因為佢哋個個學歷都好高, 超高, 英文嘞嘞聲, 唔係靠男人嗰種, 同埋佢哋有一班girlfriends互相支持, 睇得出佢哋放下另一半/子女, 一班女仔hang out , 食high tea、飲紅酒, 係她們嘅唞氣位

男爵府

Valerielicious 發表於 20-3-8 18:20
香港名校 -> 英國名校 -> 英國名大學 -> 專業人士/管理層

我好多朋友都係

exactly, 你知我講緊邊個圈子, 佢哋嘅另一半, 好多都來自同一個圈子

侯爵府

blue02 發表於 20-3-8 18:21

我覺得我羨慕嗰批唔會, 因為佢哋個個學歷都好高, 唔係靠男人 ...

我buy你講果種女仔
喜歡堅強硬淨不拘小節

首頁

尾頁

跳至