想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

備孕左10個月都未有
上月20/2完m,測到今個月5-6號排卵
1,4,6,8都有做功課
今朝用clearblue驗,顯示未懷孕
好唔開心,老公有時會覺得好似係我問題咁,都講左一段時間,今朝忍唔住同佢講左細個時曾經有過,佢好介意,話情願我呃佢一世,我而家好後悔,點解我今朝要同佢講T_T
我當時得20歲,當時既另一半又衰,我知我咁樣做係唔岩,但我知道如果我生左出黎仲衰,比唔到一個好既將來佢
都十幾年前既事,毛啦啦點會去提起呢樣野,拍拖時又無諗起講,結婚時又無諗起要講,但我而家真係好後悔講左

別墅

回覆 LingWong324 的帖子

有d 秘密真係要受一世,講左幫唔到件事,不過,都講左啦,俾d 時間你老公啦!!!

伯爵府

LingWong324 發表於 20-3-17 23:48
備孕左10個月都未有
上月20/2完m,測到今個月5-6號排卵
1,4,6,8都有做功課

你以前有過都唔等於生育能力一直都沒有減退,有些男人真係會介意自己另一半跟別人懷孕過㗎。

大宅

romamachan 發表於 20-3-18 01:13

有d 秘密真係要受一世,講左幫唔到件事,不過,都講左啦,俾d 時間你老公啦!! ...

之前都有諗過講,覺得兩夫妻要坦承相對,因為每個人都有過去,但而家真係好後悔講,點解無啦啦會忍唔住架......明明都忍左咁耐T_T

大宅

ipcs 發表於 20-3-18 01:19
你以前有過都唔等於生育能力一直都沒有減退,有些男人真係會介意自己另一半跟別人懷孕過㗎。
...

我諗住曾經有過,就應該輸卵管無問題
我而家都唔知點算,但都已經十幾年前既事,當時我都唔想T_T
我偷偷喊左好耐,突然好怕會失去我老公

大宅

LingWong324 發表於 20-3-18 01:56
我諗住曾經有過,就應該輸卵管無問題
我而家都唔知點算,但都已經十幾年前既事,當時我都唔想T_T
我偷偷喊 ...

其實最快最肯定知道邊part有問題就係去做一個詳細既檢查,你去照子宮卵巢,驗埋輸卵管同抽血,老公驗精,你講完根本就證明唔到咩,反而令佢心中有條刺,而家諗辦法補救左先啦

大宅

唉,你唔講都講左⋯唯有兩個人努力修補關係啦⋯條刺唔會細。
生BB遲啲先再提。

子爵府

備孕半年以上未有,同時又好心急,建議做個詳細檢查先,起碼知道身體係咩問題,再進行調理,過左咁多年身體可能有變化都唔定,但無論如何,吸收教訓,有D事情唔需要太坦白

大宅

傻豬 有d野係要隱瞞一世架⋯⋯ 等你老公啖氣落咗先再好好計劃下一步啦

大宅

Anbelle 發表於 20-3-18 09:25
其實最快最肯定知道邊part有問題就係去做一個詳細既檢查,你去照子宮卵巢,驗埋輸卵管同抽血,老公驗精, ...

知道,我都好後悔
我都唔知做咩事,突然同佢講左
我諗我會檢查下自己先,睇下係咪自己出問題先,唔敢勞煩到老公住

大宅

stitchbaby19 發表於 20-3-18 10:30
唉,你唔講都講左⋯唯有兩個人努力修補關係啦⋯條刺唔會細。
生BB遲啲先再提。
...

我諗住兩夫婦要坦誠相對,又驚呃唔到一世,比佢發現左仲衰,但我無諗過我會突然跳掣講左出黎

大宅

CCHINGC 發表於 20-3-18 10:33
備孕半年以上未有,同時又好心急,建議做個詳細檢查先,起碼知道身體係咩問題,再進行調理,過左咁多年身體 ...

知道,我諗我會check左自己先
無喇,已經無野再呃住我老公喇,唔敢喇

大宅

兩只小天 發表於 20-3-18 10:46
傻豬 有d野係要隱瞞一世架⋯⋯ 等你老公啖氣落咗先再好好計劃下一步啦

因為我聽人講,第時如果真係有左,醫生都會問,我老公好錫我,佢實會陪我產險,又驚隱瞞會有影響........不過無諗過琴日會突然跳掣講左

子爵府

係醫生,醫生係會問,通常第一次見公院醫生同姑娘都會各問一次懷孕史,仲要好詳細個隻,因為懷孕史係有機會影響懷孕情況,好似我第二胎,醫生仲會直接問係咪同一個先生,我有D O咀佢咁問,但原來因為知道係同一個伴侶,有D問題就可以省略唔問,唔使再問一次我老公家族有無咩病,但私家醫生就未必會問,除非有D特別情況

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如果你婚前無講,真係寧願呃一世,我知道有d男士會好介意。
如果你之後生到bb,先再同佢講都無咁傷,但宜家就講,就。。。

我之前有個同事細個都試過做錯事,唔要個bb,之後花左好耐時間調理,都成功生到小朋友。

不過係醫生面前,呃唔到人,有經驗既,一定會知。

大宅

LingWong324 發表於 20-3-18 11:02
我諗住兩夫婦要坦誠相對,又驚呃唔到一世,比佢發現左仲衰,但我無諗過我會突然跳掣講左出黎
...

到中左去產檢,姑娘會問架,一齊入房就會穿煲,遲早都要講

咁多年前,無事嘅,老公好快諗通

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

唔係喎,第一次產檢時姑娘會叫陪診嘅先生(或伴侶)出一出去先,太太一個人時先會問過去有冇懷孕過,因為依D始終都係個人私隱,姑娘唔可以透露俾第三者知。

大宅

CCHINGC 發表於 20-3-18 11:17

係醫生,醫生係會問,通常第一次見公院醫生同姑娘都會各問一次懷孕史,仲要好詳 ...

我問過好多朋友,佢地話次次都會問,所以我就擔心...

大宅

Kumahung 發表於 20-3-18 11:27

如果你婚前無講,真係寧願呃一世,我知道有d男士會好介意。

婚前毛啦啦無諗起需要講呢樣野
係決定生之後我先諗起
我都後悔無拍拖時講

大宅

navybridge 發表於 20-3-18 11:40
到中左去產檢,姑娘會問架,一齊入房就會穿煲,遲早都要講

咁多年前,無事嘅,老公好快諗通

希望啦,我唔想無左老公

首頁

尾頁

跳至