自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 20-3-19 12:28
娛樂圈要有character, 先可以獨當一面,娛樂圈個個都靚仔,都要有陳小春林雪嘅角色,古惑仔,賊都要有人 ...

做馬後炮最容易, 佢哋兩個一入娛樂圈就預知拍古惑仔? 羅蘭姐入娛圈就拍鬼片? 張栢芝入行就拍星願? 譚玉英為拍兒童節目先入行? 郭富城入舞蹈藝員組就知會大紅? Wyman一入行就填詞? 星爺入行就拍喜劇? 煎pan都係拍嗰套城寨咩咩先上到位!

有Character, 先可以獨當一面, 一入行就有Character嘅有幾多人? 有幾多明星捱過做"K"喱啡先有今日? 你數得出有幾多演員一出道就紅? 歌星就容易, twins就真係一出道有character, 擺明sell青春, 就一炮而紅, 演員呢?你數到幾多個演員一出道就有character? 鼎爺係娛圈咁多年, 唔講都唔知廚藝精啦! character! 冇呢個飲食節目, 都唔知可以食嗰條水啦! 馬後炮邊個唔識?

翡翠宮

~香奈兒~ 發表於 20-3-19 13:12
有人成日將佢同馮盈盈比較, 我就寧願聽佢講啲睿智嘅說話,好過聽馮盈盈講底褲講生理期
...

其實我幾怕睇Fyy 太嘈,嘈得黎唔太討好,Over 了
麥美欣都係傻大姐,但冇Fyy 咁過火

子爵府

我鐘意佢 , 想佢繼續左娛圈

水晶宮

畀面勳章

caryfox 發表於 20-3-19 09:27
最正這句:可是把自我價值建基在其他人的想法,我會越來越沒安全感。 ...

呢個人人都岩用,好句

水晶宮

KTKTKT5 發表於 20-3-19 13:14
做馬後炮最容易, 佢哋兩個一入娛樂圈就預知拍古惑仔? 羅蘭姐入娛圈就拍鬼片? 張栢芝入行就拍星願? 譚玉英 ...

娛樂圈女星不外乎靚,身材好, 或者唱歌好, 或者好似楊千燁傻大姐, 我覺麥美恩做主持都好ok,感覺好smart

麥小姐以上全部都冇,佢做後生仔,好鍾意爭野講, 掌握唔到個節目節奏,佢同fyy坐埋一齊,有比較, 本來個樣冇咁差, 有比較就慘

佢做司儀同麥美恩有比較,又明顯好唔掂

我真係有睇過先講架

伯爵府

牛年勳章

Smallraindrop 發表於 20-3-19 13:15
其實我幾怕睇Fyy 太嘈,嘈得黎唔太討好,Over 了
麥美欣都係傻大姐,但冇Fyy 咁過火
...

佢啲懶音先最惡頂

水晶宮

miffyumiffy 發表於 20-3-19 13:23
娛樂圈女星不外乎靚,身材好, 或者唱歌好, 或者好似楊千燁傻大姐, 我覺麥美恩做主持都好ok,感覺好smar ...

我都有睇過後生仔,5集內
有次睇係佢地講tvb劇集,fyy簡直是電視精,連6號都估佢唔到,反觀mmc, 完全搭唔到嘴!
其實,我覺得,佢無睇tvb劇集是正常的,但明知做主持要講劇集,係咪要惡補下先資料先呢?

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢唔入娛樂圈係BK都好有話題性

伯爵府

我覺得她是心中自覺高人一等,卻刻意壓抑扮平凡親民,但其實又不甘平淡想做center of attention, 最終反而唔湯唔水攪到無character.

一句講哂唔啱做娛樂圈!

子爵府

2024年龍年勳章

"不想私人生活太受影響"

佢講這句已經口不對心
佢淡出娛圈, 但卻不停在社交平台post自己近況, 心路歷程, 甚至性感照....
目的好明顯 : keep 住存在感, 人氣
簡直自欺欺人

佢好勝, 但娛圈做得唔好, 轉戰商界
不過佢咁高調出位性格在商界好易被人排擠, 佢好自為之
才女在娛圈好多, 個人唔欣賞佢

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 20-3-19 09:59
Coffee好好條件喎,先多人睇

麥小姐搵鬼睇

保持知名度才是事業發展嘅優勢
絕對聰明嘅做法
佢應該好快自己做startup,有知名度容易融資

水晶宮

mizuho 發表於 20-3-19 13:39
保持知名度才是事業發展嘅優勢
絕對聰明嘅做法
佢應該好快自己做startup,有知名度容易融資

Coffee做KOL好出位,佢餵人奶成個心口露晒咁滯,佢唔收埋佢好身材

佢好醒識利用自己長處,我睇佢都會跟佢做workout

正如麥明詩做KOL教讀書, 我諗都會好多人睇一樣, 可能仲好多補習代言,學生用品代言,發到豬頭

讀死書冇用

2個掉轉做就拍蚊,人人character 唔一樣嘛

珍珠宮

回覆樓主:

可是把自我價值建基在其他人的想法,我會越來越沒安全感。
尼句好認同!
但同時證明,佢本身都係幾執著嘅人~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 20-3-19 09:45
淡出就唔好再做訪問喇
同意,無乜興趣知佢D野

禁止訪問

琥珀宮

cyyiu 發表於 20-3-19 12:24
仲要講埋咁啱m到塞棉條

咁先夠爆

珍珠宮

miffyumiffy 發表於 20-3-19 13:23
娛樂圈女星不外乎靚,身材好, 或者唱歌好, 或者好似楊千燁傻大姐, 我覺麥美恩做主持都好ok,感覺好smar ...

一直就係話唔入過行都唔知適唔適合呀!

麥唔係冇character, 只係派比佢嘅工作唔適合! 例如之前嗰套講律師套劇, 我覺得做得唔錯, 只係電視台冇安排適合佢character嘅工作, 佢係嘅背景係適合教育/學術性節目, 例如係好似劉家傑英語一分鐘 / 分享讀書心得嗰類. 派佢同班靚女講男女關係, 唔係fyy對手正常啦, 齋講追求方法, fyy講足一集都得.

你講到佢一文不值, 又話人地宜家扮清高, 你估人哋未入行就知被派咩job咩

琥珀宮

Png 發表於 20-3-19 13:38
"不想私人生活太受影響"

佢講這句已經口不對心

佢攞咁多A,偏偏娛樂圈就唔合格,總會唔甘心嘅

男爵府

granja 發表於 20-3-19 10:20

講得好!
FYY同佢完全兩個style,FYY sell低俗豪放,麥sell有腦、學歷,兩回事,大家條路唔同,唔洗比較,亦難比較。我自己一定鍾意麥多d,起碼佢認真讀書,10A唔係咁易,果d毅力唔係人人做到。佢唔係娛樂圈發展無損失,憑佢實力,大把途徑搵錢。

珍珠宮

Smallraindrop 發表於 20-3-19 12:45
見咁多人將佢同Fyy 比
但如果有得選,我會寧願做MMC
外表同錢不是判斷一個的基本吧!

係囉~

如果我係麥 , 我唔會同fyy比較,麥除左無fyy咁靚,各樣條件都高好多。

後生女,各樣都試下,我好欣賞佢。

呢度d jm講到做律師係好似係好渣嘅事咁

首頁
45678...9

尾頁

跳至