影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

angel860 發表於 20-4-9 10:58
我睇到30集啦, 停一個禮拜唔睇應該就等到大結局

今晚係唔係40集大結局呀?

珍珠宮

回覆樓主:

好好睇 好介紹! 我睇到5集咋,忍唔住返來留言。
女主角好正, 好爽朗,我好鍾意呢種女仔。
滑冰,短速的鏡頭都非常好睇!
其他人物和對白都好正,一唱一答都令人想笑,好青春呀!
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

回覆樓主:

自戀的戀字, 上半部是變態的變,下半部是變態的態,合起來你就是變態。

唉,咁簡單我都笑一餐。 呢部劇令人回憶大學生活。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

貓頭雀 發表於 20-4-10 03:02
自戀的戀字, 上半部是變態的變,下半部是變態的態,合起來你就是變態。

唉,咁簡單我都笑一餐。 呢部劇令 ...

呢個真係好簡單但笑咗

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

Happy Ending

真係一套好好既勵志青春劇

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

angel860 發表於 20-4-9 10:58
我睇到30集啦, 停一個禮拜唔睇應該就等到大結局

好彩唔算好虐,睇到39集,今晚會睇埋大結局

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我睇原著,酒小七的小說好好笑,睇完心情舒暢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 20-4-10 06:01
Happy Ending

真係一套好好既勵志青春劇

唔係淨情情愛愛,不單純甜寵,每個角色都有優點缺點,咁至接地氣,同埋勵志劇睇完人都開心好多,而家負面情緒大,更要有多D正面訊息。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

rose-mag 發表於 20-4-10 23:57
唔係淨情情愛愛,不單純甜寵,每個角色都有優點缺點,咁至接地氣,同埋勵志劇睇完人都開心好多,而家負面 ...

好鐘意佢裡面d歌,首首都好聽

睇到每個人為自己夢想奮鬥,感覺年青真好,滾動!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

WChan 發表於 20-4-10 08:04
好鐘意佢裡面d歌,首首都好聽

睇到每個人為自己夢想奮鬥,感覺年青真好,滾動!!!

係呀,首首歌都好聽,我最鍾意雪花落下,周深把聲實在係天籟。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

rose-mag 發表於 20-4-11 00:16
係呀,首首歌都好聽,我最鍾意雪花落下,周深把聲實在係天籟。

兩首都好好聽

王國長老

貓頭雀 發表於 20-4-9 10:54
好好睇 好介紹! 我睇到5集咋,忍唔住返來留言。
女主角好正, 好爽朗,我好鍾意呢種女仔。
滑冰, ...

你得閒搵下花絮睇,有D好好笑,佢地有請幾個冰球、花滑同速滑運動員做顧問,又有幫手教演員動作等,成班年輕演員一齊玩好開心。

公爵府

我睇到27 集停咗,等結局出咗然後趁假期一次過清咗佢。

睇咗花絮同訪問,好欣賞三位演員。佢地真係好認真地學溜冰,亦溜得好好。見男二真係可以喺冰上轉圈仲以為佢本身識所以劇組揾佢,睇埋訪問先知佢係要拍戲先去學。

子爵府

rose-mag 發表於 20-3-27 03:16
《冰糖燉雪梨》改編自酒小七同名小說,由朱銳斌執導,吳倩、張新成主演,其他演員有周歷杰、楚月、曹博、何 ...

煲曬!呢套個劇名無改錯! 呢煲糖水真係好甜
除愛情、我鍾意佢寫年青人要有理想有目標!肯刻苦堅毅嘅決心!其實香港都應該拍多啲呢類勵志片! 比年青人睇下對自己國家付出係幾咁驕傲嘅事!
好啱香港年青人睇睇!

公爵府

假期追完。
可能一次過睇,所以都唔算太虐。套劇幾個主角都唔錯,整體係好過親愛的熱愛的。只係主角外其他男角無親愛的熱愛的咁靚仔^_^.
吳倩d 戲唔錯,尤其親情戲,同我只喜歡你一樣咁感動。作為家長,真係好明對子女嘅擔心。擔心vs 開心,好講中家長心聲。
昨天開始追吳倩黃子韜套夜空中最閃亮的聲,發覺吳倩雖然戲不錯,但三套劇都做得好相似,如果佢再無突破,一過三字就好難再有戲啱,見佢呢套明顯個樣係老過張新城。

禁止訪問

王國長老

heilok 發表於 20-4-14 08:04
假期追完。
可能一次過睇,所以都唔算太虐。套劇幾個主角都唔錯,整體係好過親愛的熱愛的。只係主角外其他 ...

事實吳倩又真係老過張新成幾年,對住周歷傑仲差得遠,好彩講棠雪性格似大姐頭,所以違和感冇咁大,不過我都覺得佢要突破下至得,否則過多兩年就好難再演呢種青春校園劇。

水晶宮

heilok 發表於 20-4-14 08:04
假期追完。
可能一次過睇,所以都唔算太虐。套劇幾個主角都唔錯,整體係好過親愛的熱愛的。只係主角外其他 ...

吳倩已明顯有老態, 佢92年生而張95年, 相差3年。 吳倩baby face, 真估唔到佢咁唔襟老。唉.... :thinkin

公爵府

啱啱開始睇

男爵府

頭30集幾緊湊好睇, 後面10集麻麻

首頁

尾頁

跳至