自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

伯爵府

虎到金來勳章

熊熊老婆 發表於 20-3-27 16:53
佢哋話可以停業嘅條件係要政府津貼租金同埋人工喎!

係咩無理要求
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

醫療就爆,爆左就大鑊,死亡個案會上升

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cy101 發表於 20-3-27 16:35
今晚特首有冇野要宣佈呀?仲唔限人聚集,唔掂喎!
會唔會跟新加坡? 限制人與人距離要一米

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

siulili 發表於 20-3-27 16:54
果d蒲友,愛滋都唔怕,點會怕你新冠

但我怕佢地嘛

賣酒同酒鬼只企係自己立場去反對

男爵府

女黑警都有浦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉.... 真係好無言
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

伯爵府

sasa0208 發表於 20-3-27 16:56
但我怕佢地嘛

賣酒同酒鬼只企係自己立場去反對 ...
好多人都只企自己立場,樓上都啱啱出現一個。 個post講疫情,佢跳出嚟講立場

如果真係酒鬼反而好d,買返家飲都可以,係玩one night stand, 溝仔溝女果d先死,攬攬錫錫一定有。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

aa831 發表於 20-3-27 16:46
天佑香港,見到啲數字真心驚。政府快啲宣佈暫停聚會,洒吧停2星期啦

要大家自律先得 佢有咩原因佢要拒帶口罩?惹到人點算?

侯爵府

陪月勳章

熊熊老婆 發表於 20-3-27 16:53
佢哋話可以停業嘅條件係要政府津貼租金同埋人工喎!

好心d人自律咪去。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

siulili 發表於 20-3-27 17:00
好多人都只企自己立場,樓上都啱啱出現一個。 個post講疫情,佢跳出嚟講立場

如果真係酒鬼反而好 ...

諗起都恐怖

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

短短一個星期,確診人數已經double有多,真係唔知點算

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 20-3-27 16:56
會唔會跟新加坡? 限制人與人距離要一米
既然人唔乖.就限制2-3 星期,緩一緩個狀況!

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 connielo36 的帖子

【16:38】確診的22歲深水埗警署女警,到明愛醫院求醫時,拒絕戴口罩。
醫管局總行政經理何婉霞指,女警求醫時,兩名有戴外科口罩和手套的抽血員,發現病人無戴口罩,有幾聲咳嗽,痊癒她戴口罩後做其他工作,但之後仍發現該名病人無戴口罩。何婉霞再次呼籲所有病人要跟隨醫務人員的指引,求診時要戴口罩。

到咗依家中咗招仲要唔帶口罩去醫院抽血,搞到兩名抽血員出現病徵

違規內容

侯爵府

cindy618 發表於 20-3-27 17:02

要大家自律先得 佢有咩原因佢要拒帶口罩?惹到 ...
呢d咪害死人囉

大宅

cindy618 發表於 20-3-27 17:02

要大家自律先得 佢有咩原因佢要拒帶口罩?惹到 ...

一定係d 黑記黑護屈佢

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 cindy618 的帖子

到咗依家中咗招仲要唔帶口罩去醫院抽血,搞到兩名抽血員出現病徵~

已經出現病徵~
違規內容

侯爵府

connielo36 發表於 20-3-27 16:56
女黑警都有浦

其實, 點證明佢係黑?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 yw1987 的帖子

加埋

醫管局總行政經理何婉霞

違規內容