自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

見確診數字越來越大,日日增幾十單,情緒壓力好大,有種恐惧感會放大跟住好驚。家有老人家,又日日去街,去完又唔換衫,到下午冲凉先换,日日狂抹都無用。星期六日都要去飲茶,今日先飲完
仲要家里有小朋友有幾個月大BB,真係人都顛,又唔話得,明知咁嘅時勢仲要每星期2次聚會

瑪瑙宮

大廚勳章

lanloo 發表於 20-3-29 18:49
見確診數字越來越大,日日增幾十單,情緒壓力好大,有種恐惧感會放大跟住好驚。家有老人家,又日日去街,去 ...

同住真係好無奈。。。講極都唔聽
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我同你一樣,今日見到個數字驚恐到有d 手震,我屋企無bb, 但有中童,又系有個老人家系都要出街,自以爲自己好衛生,加上我自己有d 肩頸痛,更加無限亂捻野

男爵府

少少分享
抗疫講座-講者-精神科醫生陳嘉璐
https://m.youtube.com/watch?v=U7CLqUFj3Ms&feature=youtu.be

我聽左覺得好有幫助*
大家加油同行 對抗疫境啊!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

西檸 發表於 20-3-29 19:05
少少分享
https://m.youtube.com/watch?v=U7CLqUFj3Ms&feature=youtu.be
多謝分享,已收藏等夜D有時間慢慢睇
大家加油

男爵府

我都覺得好大壓力,特別係最近咁爆,小朋友每日係屋企十幾個鐘攪攪震,又唔合作溫書做功課,老公要返工,長老唔熟性,日日都要落街,每日都好暴躁,唔知幾時先可以過正常生活

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

藴藴 發表於 20-3-29 19:14
我都覺得好大壓力,特別係最近咁爆,小朋友每日係屋企十幾個鐘攪攪震,又唔合作溫書做功課,老公要返工,長 ...

咁你家長老去完街會否都唔換衫周圉坐,我見到咁個心爆粗,但係唔話得

男爵府

lanloo 發表於 20-3-29 19:17
咁你家長老去完街會否都唔換衫周圉坐,我見到咁個心爆粗,但係唔話得

梗係唔會換衫啦,要哦佢先肯洗手,不過我又好過你,我地唔同住。

公爵府

有些長老真係好自私,可能覺得自己年紀大無所謂,但唔諗其他人

我都心情好差,又要顧住個仔,又顧住份工,日日諗食乜頭都暈,日日聽新聞好擔心。

伯爵府

OKC 發表於 20-3-29 20:00

我都心情好差,又要顧住個仔,又 ...

係!疫症看出大部分老人最自私

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

OKC 發表於 20-3-29 20:00

我都心情好差,又要顧住個仔,又 ...
咁你返工又要顧多樣,顧慮太多,真係人都顛

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

佢地至叻個句,死咪死!真係極討厭!

呢次疫情搞到大家關係好差,一出聲個個就係大衰人,其他唔同住既就唔理得佢哋,個啲就係好仔好新抱!

對佢哋講下返來要洗手換衫,又話好話佢,明明睇住佢無洗手又坐上床, 佢地自私到一個點

公爵府

lanloo 發表於 20-3-29 21:47
咁你返工又要顧多樣,顧慮太多,真係人都顛

係,真的人都顛,仲有一個郁D黑面又服從性低嘅工人,唔會幫老婆手嘅老公,我真的好辛苦

公爵府

stagea 發表於 20-3-29 21:54
佢地至叻個句,死咪死!真係極討厭!

呢次疫情搞到大家關係好差,一出聲個個就係大衰人,其他唔同住既就唔 ...

係呀,上星期我6299叔仔全家無啦啦走上來,我叫62唔該洗手,佢望一望我唔順超先去洗(因為佢從來唔洗)

wcpcelia    發表於 20-3-30 09:15

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

OKC 發表於 20-3-29 22:48
係呀,上星期我6299叔仔全家無啦啦走上來,我叫62唔該洗手,佢望一望我唔順超先去洗(因為佢從來唔洗):ig ...

係架!佢哋唔話得架!
見住佢著住出街鞋,直接踩入洗手間,真係忍不住出口話架,跟住咪又黑口黑面 而家邊個出口就係衰仔

APIGMA    發表於 20-3-30 10:41

珍珠宮

我老公係唔出街會死既人....
我由一開始日日剷佢地而家都係死性不改...
我已經無咁好氣.

公爵府

stagea 發表於 20-3-29 22:55
係架!佢哋唔話得架!
見住佢著住出街鞋,直接踩入洗手間,真係忍不住出口話架,跟住咪又黑口黑面 :sickmi ...

嘩,著住對出街鞋就咁走入黎,原因可能係衞生意識超低or自私。

琥珀宮

OKC 發表於 20-3-29 23:13
嘩,著住對出街鞋就咁走入黎,原因可能係衞生意識超低or自私。

每見一次唔對路,就出口話一次,佢點都係不滿,對外講話有人針對佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

西檸 發表於 20-3-29 19:05
少少分享

大宅

OKC 發表於 20-3-29 23:13

好多老人家係咁,我屋企嗰两個都係,著住出街鞋係屋企周圍行。

首頁

尾頁

跳至