時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

煽暴派的浸大中醫藥學院五年級學生陳樂行,涉嫌一宗非禮女同學案被捕,並將於今年5月4日上庭,目前暫獲保釋候審。據悉, 陳樂行在上周六(28日)因另一宗刑事毀壞案到深水埗警署轉擔保時,被警方正式落案拘捕。消息透露,被害人是浸會大學二年級女生,她於今年2月下旬參與一次合共4人的民宿聚會後獨自進房睡覺,直至凌晨,女子驚醒時發現有人正在床上摸其下體,而她的底褲也被人除去,其後,被害人迅速逃離現場。數天後,被害人到警署報案。警方曾致電疑犯要求他到警署協助調查,但有人最後並沒有如期到警署。

資料顯示,陳樂行是「捍衛廣東話」組織「港語學」召集人,前年1月曾強闖衝擊浸大語文中心。陳樂行之後加入反對派組織,曾任灣仔區議員楊雪盈的議員助理,並參與協助戴耀廷的「風雲計劃」。去年區議會選舉後,陳樂行轉任公民黨深水埗區議員劉家衡的議員助理,多次出現在暴亂現場,經常高調煽暴,今年2月因一宗刑事毀壞案被捕。
https://www.dotdotnews.com/2020/ ... 4%e8%a2%ab%e6%8d%95
呢件人渣唔死都冇用

伯爵府

佢做中醫可能又繼續呃無腦黃屍女玩性交轉運

瑪瑙宮

浸大中醫藥學院五年級學生? 又刑毁又非禮

即是畢左業可以行醫 (中醫)? 佢 d 女病人好危險

而家 d 大學, 讀完未讀完個個變社會狂徒, 讀黎做乜?

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

呢啲人

子爵府

回覆樓主:

又一人渣,有了案底,一世唔可以註冊做中醫,五年大學就白讀了

男爵府

環保接龍勳章

對於呢班人來講,視法律如無物,已經慣晒犯罪。

伯爵府

牛年勳章

累父母供書教育咁多年
累納稅人浪費金錢
累人累物
自己就抵死

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人渣!! 唔好比佢做到中醫

侯爵府

回覆樓主:

又一件浪費咗納稅人五年錢嘅垃圾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章

嘩,正懷疑佢讀中醫嘅目的。
Minniemouse:-P

伯爵府

回覆樓主:

呢件垃圾出晒名,唔知第日有咩人會請佢,除非做暴徒外

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢件垃圾比佢做到中醫就大鑊!死咸蟲!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

Yc:小朋友來姐,咁都拉,濫捕

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

人地性交轉運佢咪性交醫病囉,可能有好多人信架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章

畢唔到業就好, 否則攞正牌摸手仔, "調理"港女身體

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

呢D人浪費社會資源

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

畢唔到業無乜所謂, 因為有D智障區已完要請D學歷低過佢嘅助理....
而且佢而家都係D垃圾區已完嘅助理...

珍珠宮

回覆樓主:

好快有人幫佢洗白話佢因政治被針先入去,堅決隻字不提非禮

首頁

尾頁

跳至