夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

vdici 發表於 20-4-2 00:38
其實你都唔愛佢, 不如放佢走啦.....

如果我唔愛佢點解我會咁傷心,咁想佢返黎..

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

大宅

我明白你緊張個仔, 但態度其實都可以好少少,
關心都有唔同方式, 結果可以好唔同.....

男爵府

easka 發表於 20-4-2 00:49

我有成日問佢食唔食野...飲唔飲湯...佢話唔食唔湯...咁佢成日 ...

可以話你知~你做嘅嘢唔可以完全表達到你對佢嘅愛~我先生曾經講過~唔係要我幫佢做呢樣嗰樣嚟表達對佢嘅愛~佢話呢啲嘢搵個工人姐姐返嚟都做到~佢要嘅係大家互相溝通交流~你問吓自己平時有冇同佢傾下計~或者講下你自己嘅嘢畀佢聽~聽下佢講嘅嘢咁呢?

C.yan110    發表於 20-4-2 10:02

子爵府

easka 發表於 20-4-1 23:19
我都係一心一意為頭家,之前仲要返工,放左工仲要照顧特殊需要既小朋友帶出做訓練、自己屋企又做訓練,基 ...

其實你都好辛苦、好攰,帶出帶入做訓練好磨人,無揍過嘅人唔會明白果種身心俱疲嘅感覺。

你老公喺屋企時間短,未必知道你嘅壓力,好多人都覺得FTM好得閒.

依家盡量做盡量傾,佢唔想傾就唔好迫佢,小朋友一定要同佢Keep住聯絡傾偈,你企遠一步調整一下自己,一個家出問題大家都有責任,大前提要安排好小朋友生活.

夫妻關係都好講緣份,緣份真係要終結,堅強D去接受,盡量唔好影響到小朋友.

子爵府

easka 發表於 20-4-1 20:59
我要要令佢回心轉意

男人提出離婚好少會回心轉意,假如佢真係肯返轉頭,你之後仲會拒絕佢嗎?

大宅

善宜 發表於 20-4-2 06:56
男人提出離婚好少會回心轉意,假如佢真係肯返轉頭,你之後仲會拒絕佢嗎?
...

不會

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

子爵府

easka 發表於 20-4-2 08:26
不會

巨蟹座死心好難返轉頭,祝好運

翡翠宮

回覆樓主:

吾覺得有轉機

大宅

mingmama 發表於 20-4-2 02:20
可以話你知~你做嘅嘢唔可以完全表達到你對佢嘅愛~我先生曾經講過~唔係要我幫佢做呢樣嗰樣嚟表達對佢嘅 ...

我有好多次想同佢傾,但次次都好似單向咁,冇咩回應,可能男人唔會比回應人,但我覺得人地講嘢最少要留心聽比下反應咁先叫尊重。

子爵府

easka 發表於 20-4-2 08:29
我有好多次想同佢傾,但次次都好似單向咁,冇咩回應,可能男人唔會比回應人,但我覺得人地講嘢最少要留心 ...

我都係巨蟹座,唔係唔想傾,係多次失望已經死心,冇必要再傾

子爵府

easka 發表於 20-4-2 08:29
我有好多次想同佢傾,但次次都好似單向咁,冇咩回應,可能男人唔會比回應人,但我覺得人地講嘢最少要留心 ...

如果老公錫小朋友,加上小朋友有特殊需要, 可唔可以擺小朋友上枱,叫老公比多一次機會?

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-4-2 09:07
如果老公錫小朋友,加上小朋友有特殊需要, 可唔可以擺小朋友上枱,叫老公比多一次機會?
...

我都講過為左小朋友,可否比最後機會,佢話機會唔係冇限有,佢大個會明白

子爵府

easka 發表於 20-4-2 09:10
我都講過為左小朋友,可否比最後機會,佢話機會唔係冇限有,佢大個會明白
...

可以叫小朋友打電話叫爸爸返來? 至少爭取最後一次機會

別墅

樓主係咪曾經做過D咩令老公死心得無得原諒? 佢講到機會唔係冇限有

珍珠宮

easka 發表於 20-4-2 09:10
...

其實呢個做法會弄巧成拙喎
你老公就係因為你忽略佢、冇理過佢生理需要而同你離婚
你仲話因為小朋友而希望多一次機會
你老公只會更覺得自己冇做錯
佢既諗法好簡單
就係由頭到尾,你眼中得個仔
當佢只係要交家用既同屋主

大宅

parkwai 發表於 20-4-2 11:15
樓主係咪曾經做過D咩令老公死心得無得原諒? 佢講到機會唔係冇限有

第一頁有講到!

男爵府

parkwai 發表於 20-4-2 11:15

我諗主要原因係樓主經常拒絕老公的性要求啩

別墅

mingmama 發表於 20-4-2 12:29
我諗主要原因係樓主經常拒絕老公的性要求啩

但唔知會唔會突然有一次吵得特別勁 而引發導火線呢
個男人甘堅決 , 有第二個女人都正常, 如果無第二個睇黎佢應該都好心灰意冷

男爵府

parkwai 發表於 20-4-2 13:02
但唔知會唔會突然有一次吵得特別勁 而引發導火線呢
個男人甘堅決 , 有第二個女人都正常, 如果無第二個睇 ...

都應該有導火線會唔會係樓主話佢先生啲返工衫周圍放~話驚個仔掂到呢

子爵府

樓主,睇完知多少少你家庭背境,我會覺得係你哋溝通出現咗問題,講真如果你小朋友有特殊問題,而老公又成日都係好夜先返,其實你哋雙方都好大壓力,我唔敢批評你拒絶你C6係啱定錯,因為我知道要照顧特殊問題的小朋友,心力精神壓力一定比照顧無問題的小朋友多,外人即使係你c6都未必明白,因為我自己兄弟姐妹中都有特殊問題,我媽媽細個照顧佢地,都好辛苦,個人都特別滄老,真心明白有時攪掂晒頭家,仲有咩心情攪嘢,不過可能因為咁,你啲態度會變得好差

事已至此,可以做的唔多,都唔好再chur落去,不如你寫封信俾佢,將你心中所想話俾佢知,佢未必會回頭,但至少盡過力

首頁

尾頁

跳至