自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

依幾天突然唸!! 妳們身邊女性多單身嗎? 我公司4個女生 [包括我年齡層分別為 (A) 24 歲 ( B) 4X頭 二位 (C) 3X 只有C 是已婚... 其他都係無拍拖或多年以上... ... 她們口中都會對擇偶有要求?
不過我覺得唔結婚有以下原因:
1) 根本無人同佢結
2) 同居好耐結唔結都無分別
3)已經結過 唔需要出結多次

** 正常單身話唔結個d通常係無人同佢結 , 單身貴族係美化姐!!
最後我都覺得性格決定命運

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你最後嗰句係重點,我有個嫁唔出既朋友成日追憶往事,發啲不切實際既夢,最後只得一場空

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

單身也可以享受工作、生活,個人覺得冇問題。

kate_85    發表於 20-4-16 10:34
alice0606    發表於 20-4-15 08:59

男爵府

唔拍拖都無問題,最緊要知自己想點,無人話拍拖結婚一定係岩係幸福。拍著個唔中意唔岩既又係浪費時間

alice0606    發表於 20-4-15 09:00
edhepp    發表於 20-4-14 20:58
wcpcelia    發表於 20-4-3 19:32

男爵府

回覆樓主:

123都係理由

子爵府

bbpompom 發表於 20-4-3 10:59
依幾天突然唸!! 妳們身邊女性多單身嗎? 我公司4個女生 [包括我年齡層分別為 (A) 24 歲 ( B) 4X頭 二位 (C) ...

我有2個女朋友,AA0B10年前被悔婚後一直單身

A自信又自卑,一直等緊白馬王子, B一時樂於做單身貴族,一時呻點解冇拖拍

我初時會認真幫AB分析點解一直冇拖拍原因

最後發現佢地只想得到認同:你好好,冇問題,只係緣份未到,依家單身都好開心!

水晶宮

回覆樓主:

之前有2個fd一直單身

一個169cm, model咁款嘅靚女,佢眼角超高,所以一直單身,佢37歲果年識咗個30歲,178cm又靚仔嘅專業人仕拍拖

另外一個fd唔靚,性格又難頂,但佢老豆係富豪, 佢44歲識咗個33歲嘅小白臉,拍緊拖

依家冇朋友係單身

我覺得要睇番自己咩條件搵咩嘅男人

複式洋房

Your face your fate

禁止訪問

畀面勳章

公爵府

舊同事49 , 冇人追, 冇拍過拖, 佢好想拍拖, 但佢要求好高, 好奄尖, 佢常去Speed dating, 冇著落 !

跟住佢就時時同自己講 : 自己係單身貴族, 自己安慰自己 !

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

又令我想起女多男少

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

Hoining 發表於 20-4-14 19:04
唔少...同學群6個好fd嘅得我結咗婚,一個離咗婚,另外4個無拖拍,我叫佢哋開放自己識多啲朋友,唔係叫佢哋 ...

咪係

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

有個朋友以前係名店做sales,就成日想搵過高帥富,有同事追佢又嫌人哋搵錢唔夠佢多,到3x 幾歲時就周圍問人有無介紹

去到3x尾就開始speed dating,一直心想仲有得㨂過好嘅,E+ 去到4x尾,佢就話單身貴族都幾好,唔會想諗結婚喎

男爵府

bbpompom 發表於 20-4-3 10:59
依幾天突然唸!! 妳們身邊女性多單身嗎? 我公司4個女生 [包括我年齡層分別為 (A) 24 歲 ( B) 4X頭 二位 (C) ...

呢個咩年代,仲有話結婚好定單身好咩。
愛鍚自己、經濟獨立就最好,否則單身/ 嫁人要等人鍚等人養先慘

子爵府

cecelc 發表於 20-4-14 19:39
又令我想起女多男少

宜家香港係咪真係"女多男少" , 我就唔覺

男爵府

hebesiu 發表於 20-4-14 19:47
宜家香港係咪真係"女多男少" , 我就唔覺

我身邊的單身貴族反而是男的、由3x-4x 材俊都有, 唔通又話佢地性格有問題咩?咁我唔知咁多了。其實也不見得結了婚的性格比不結婚的好

別墅

我4x, 未拍過施,有朋友問過我點解唔拍拖,我話未遇上令我想拍拖的人,我唔想為拍而拍,為結而結,隨緣吧~我依家幾享受,人生在世唔一定要結婚生仔,最重要平安快樂健康。
有朋友A同我同年結過婚,單身緊
另朋友B 同我同年,成日換男朋友,上年仲同心個女的拍拖
同事C, 4x, 大過我,之前有位拍拖多年的男友,佢男友求婚,佢say no, 最後分手,佢話只想拍拖。。。
表姐,堂姐2位都未婚。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

又係呢啲咁既理論

點解到今時今日

都仲要assume every single woman must be get married or she must has some problem

仲有呢啲思維既
好心啦!

女人一定要為結婚屈就一個自己唔鍾意 /唔想嫁既人咩?

女人除左結婚就無人生咩

有呢種諗法既女人,某程度上,都真係無乜個人喜好、人生目標

So pathetic

別墅

Sumyeema1 發表於 20-4-3 11:13
單身也可以享受工作、生活,個人覺得冇問題。

我都係咁諗,有時朋友急,話要介紹/送個男友俾我。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

katychan0910 發表於 20-4-14 19:56
我4x, 未拍過施,有朋友問過我點解唔拍拖,我話未遇上令我想拍拖的人,我唔想為拍而拍,為結而結,隨緣吧~ ...

根本唔需要理果d 3姑6婆

唔結咪唔結

一定要結架咩?

都on居

alice0606    發表於 20-4-15 09:11

首頁
12345...7

尾頁

跳至