自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無jm睇過呢位醫生好唔好?我前排睇嘢突然有霧,但過5分鐘就正常番,想去check下眼。其實應該睇眼科醫生定搵視光師檢查左眼底先?

伯爵府

我睇開眼專科醫生。
通常見醫生前,姑娘已經幫我驗眼(視力、青光、眼壓)然後才見醫生。

男爵府

牛年勳章

回覆 Chunwaikin 的帖子

剛剛過年時睇過,真心細心。因為虹膜炎,其實我己經第五次返發,但佢都由零開始解釋比我聽,而且檢查過程唔馬虎,好有heart既醫生

大宅

jamiejason 發表於 20-4-7 10:42
回覆 Chunwaikin 的帖子

剛剛過年時睇過,真心細心。因為虹膜炎,其實我己經第五次返發,但佢都由零開始解 ...

因為之前睇過其他眼科,勁hea我
多謝你分享呀!最近試過睇嘢有5分鐘濛左,所以諗緊睇眼科定視光師。今朝打去譚醫生度,原來佢個度都可以視光師加醫生檢查。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

請問睇一次譚醫生收費多少錢呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Chunwaikin 發表於 20-4-7 10:27
請問有無jm睇過呢位醫生好唔好?我前排睇嘢突然有霧,但過5分鐘就正常番,想去check下眼。其實應該睇眼科醫 ...
我囡有睇過..............最終轉醫生做手術

已經俾晒期邊日做手術, 約好晒跟住話另一個一齊做手術既醫生要外遊, 要我改期, 我就係夾好晒做完做術係復活節假可以唔使返學, 我又放假可以幫我囡手術後頭幾日清潔傷口, 先俾個期佢

我當時已經覺得奇怪, 唔係譚醫生做手術咩, 點解一定要有埋另一個醫生先做得

仲有, 既然係拍檔, 乜拍檔放假會唔知既咩? 即係唔理係點, 收左個症返黎先, 唔得就焗個病人改期

我囡既問題係有機會要開埋眼頭, 我問佢係咪一次過做埋, 佢話今次唔做, 等佢再大 D 先做............

好彩轉左 bk 媽咪介紹既醫生, 手術費都平過佢, 開頭都係做同樣既野, 醫生手術其間見到問題真係幾嚴重, 即時做埋開眼頭呢 part, 無額外收錢, 手術費一樣, 只係麻醉藥同手術室費貴左, 因為手術時間延長左, 變左要加錢.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

我上個月睇過,覺得譚醫生唔錯,有耐心,解釋病情很清楚,令病人感覺放心門診$600診金一次,藥費另計。

大宅

pwsmay 發表於 20-4-7 10:54
請問睇一次譚醫生收費多少錢呢?

$600 藥費另計

大宅

natabie 發表於 20-4-7 12:07
我上個月睇過,覺得譚醫生唔錯,有耐心,解釋病情很清楚,令病人感覺放心門診$600診金一次,藥費另計。
...

禁佢收得唔貴喎

大宅

miriam 發表於 20-4-7 11:57

已經俾晒期邊日做手術, 約好晒跟住話另一個一齊做手術既醫生要 ...

噢,女女而家無事就好。

男爵府

牛年勳章

miriam 發表於 20-4-7 11:57

已經俾晒期邊日做手術, 約好晒跟住話另一個一齊做手術既醫生要 ...
咁就真係好奇怪喎。 但我第一次睇佢,真係好細心,因為我個case係睇左仁安分科眼科再睇佢,兩個醫生比較真係差好遠。譚醫生係人多但有耐性,仁安果個係無人而且好求其好hea,收費又貴。

公爵府

有冇好眼科醫生介绍 ?
眼底手術 !

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Chunwaikin 發表於 20-4-7 12:21
噢,女女而家無事就好。
手術做得好好, 唔覺有疤

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

jamiejason 發表於 20-4-7 12:22
咁就真係好奇怪喎。 但我第一次睇佢,真係好細心,因為我個case係睇左仁安分科眼科再睇佢,兩個醫生比較真 ...
你可以唔信

我囡係先去睇眼科專科中心, 為求安心就搵譚醫生拎 second opinion 兼約手術, 最後就係無期要我改期, 我囡因為睫毛倒生搞到對眼好痛, 為免有問題去左 bk 媽咪介紹既醫生做手術, 相信我俾出黎既診金絕對係錢黎囉.

大宅

不過我見有人話譚醫生做手術好好

大宅

miriam 發表於 20-4-7 12:28
你可以唔信

我囡係先去睇眼科專科中心, 為求安心就搵譚醫生拎 second opinion 兼約手術, 最後就係無期要我 ...

醫生無期就無法啦,不過又少少奇怪,約左又改

王國長老

Chunwaikin 發表於 20-4-7 12:38
醫生無期就無法啦,不過又少少奇怪,約左又改
人夾人喇, 我既就係不愉快經驗, 問晒醫生話個期 ok, book 埋醫院先話另一個醫生要外遊而改期

水晶宮

回覆樓主:

幾年前睇過,幾好,睇左一次好番
ps, 眼睛發炎

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

請問「堃」的讀音是什麼?

男爵府

牛年勳章

miriam 發表於 20-4-7 12:28
你可以唔信

我囡係先去睇眼科專科中心, 為求安心就搵譚醫生拎 second opinion 兼約手術, 最後就係無期要我 ...
Sorry 唔好誤會,我無唔信你呢。依家要揾個有heart既醫生真係唔易。

首頁

尾頁

跳至