影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有冇人睇左?我追緊,又幾好睇

子爵府

回覆樓主:

睇完咗好耐,開頭好好睇, 去到中 段就開始拖,到尾簡直係'世紀编局',好似拍咗小說既一半就完咗。

大宅

好好看, 但個結局到喉唔到肺..... 趕收工咁 >___<

伯爵府

我鍾意男配角

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Sweetbabymom 發表於 20-4-25 18:24
我鍾意男配角

邊個男配?竇驍?
本身套劇拍得唔錯,改咗原著有d唔合情理,原著小說好睇好多,最衰係拍到2/3,不過後面果d難拍,另外部份後段及番外情節已經拍咗,懷疑唔會有楚喬2,而且入面嘅演員如鄧倫,李沁都已經紅過當時好多,未必度到期再拍,後段鄧倫個角色好重戲,而李沁個角色後段戲份已經差不多拍晒。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

回覆樓主:

好睇,最鍾意睇D有勇有謀嘅男女主角
冇結局,睇書搭夠

伯爵府

rose-mag 發表於 20-4-26 00:27
邊個男配?竇驍?
本身套劇拍得唔錯,改咗原著有d唔合情理,原著小說好睇好多,最衰係拍到2/3,不過後面果d ...

我鍾意燕洵。李沁拍完慶餘年已經紅咗。
小説睇完啦?

伯爵府

whywhite22 發表於 20-4-26 11:14
好睇,最鍾意睇D有勇有謀嘅男女主角
冇結局,睇書搭夠
...

邊度有得睇小説?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Sweetbabymom 發表於 20-4-26 21:05
我鍾意燕洵。李沁拍完慶餘年已經紅咗。
小説睇完啦?

李沁未拍慶餘年已經紅,佢演如懿傳已經好好睇,做楚喬傳時個角色初初好乞人憎,後來佢演到角色心理上嘅變化,由單純變成充滿仇恨到放下。

小說睇完好耐啦,睇咗兩次添 ,小說比劇好睇,真正明白點解楚喬同燕洵冇辦法行落去,係後面有部份情節比較悶。我睇呢個網,繁體字版本,原著小說叫11處特工皇妃。
https://novel101.com/novels/0591c73c-d1ca-4814-bf70-d680a328e931

水晶宮

Sweetbabymom 發表於 20-4-26 21:05
邊度有得睇小説?

上網搜尋 11處特工皇妃就有

大宅

twchung 發表於 20-4-24 23:44
睇完咗好耐,開頭好好睇, 去到中 段就開始拖,到尾簡直係'世紀编局',好似拍咗小說既一半就完咗。 :temper ...

因為真係只拍咗一半

等緊睇楚2!

子爵府

demviva 發表於 20-5-1 21:59
因為真係只拍咗一半

等緊睇楚2!

我都認為好難再拍埋2
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

王國長老

twchung 發表於 20-5-1 22:19
我都認為好難再拍埋2

小說剩低嘅唔夠拍一部2,而且劇改咗,加咗風雲令,江湖諜者呢一大堆,變成楚喬就係殺宇文玥阿叔定阿爸嘅人,兩個人完全對立,唔知可以點收科。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

rose-mag 發表於 20-5-2 13:37
小說剩低嘅唔夠拍一部2,而且劇改咗,加咗風雲令,江湖諜者呢一大堆,變成楚喬就係殺宇文玥阿叔定阿爸嘅人 ...

知道,真係唔知點搞
莫為閒人動氣.

大宅

rose-mag 發表於 20-5-2 13:37
小說剩低嘅唔夠拍一部2,而且劇改咗,加咗風雲令,江湖諜者呢一大堆,變成楚喬就係殺宇文玥阿叔定阿爸嘅人 ...

殺咗阿叔,但係奸嘅~
睇微博傳緊會開拍2,主演大部份跟上集,但林更生未有回應... 哎...

子爵府

demviva 發表於 20-5-2 17:53
殺咗阿叔,但係奸嘅~
睇微博傳緊會開拍2,主演大部份跟上集,但林更生未有回應... 哎...

最怕佢拖拖拉拉, 揼波鐘。

記得有一集係講行刑(詳細唔記得),成集都好似得D配角solo,主角唔知去咗邊
莫為閒人動氣.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sweetbabymom 發表於 20-4-25 18:24
我鍾意男配角
唔知何家小姐係咪睇完呢套戲而去追男配

伯爵府

twchung 發表於 20-5-2 19:59
最怕佢拖拖拉拉, 揼波鐘。

記得有一集係講行刑(詳細唔記得),成集都好似得D配角solo,主角唔知去咗邊 : ...

燕洵好多戲份架,不亞於男主

水晶宮

Sweetbabymom 發表於 20-5-2 22:08
燕洵好多戲份架,不亞於男主

燕洵演技好過林更新,不過我鍾意宇文玥呢個角色多D,早排重睇都覺得好好睇

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

whywhite22 發表於 20-5-2 23:15
燕洵演技好過林更新,不過我鍾意宇文玥呢個角色多D,早排重睇都覺得好好睇
...

我都因為宇文玥鐘意林更新,但太耐無佢戲,出坑了。 呢套係我睇咁耐第一套無尾劇,好想睇男友主一齊。

首頁

尾頁

跳至