1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

TinxxniT 發表於 20-5-3 14:51
我地一直都想生兩個,不過可惜呢個疫情原因唔敢要住,我係全職媽媽,老爺奶奶又冇返工住埋一齊所以都幾輕 ...

我就冇你咁幸運,起碼你老爺奶奶都應該容易相處,我對我外母果邊真係頂唔住,下下講起要攞番阿b黎凑好似我攞佢親生咁,大埔本身校網都冇香港果邊咁好,唔通阿b一直要係大埔生活及讀書?我就只可放假先可睇佢,調番轉頭,為人父母,有邊個想咁,當初未有阿b時,都唔覺得我外母咁霸道,係我陪我老婆係大埔坐左三個月,先知佢地真係好霸道,永遠都係人地錯,佢地啱,就算佢地錯,佢都話你令到佢錯。

我地去uniqui買衫比阿b,佢話我地d衫冇佢係街市買果d好,我地新年前買鞋比阿b,佢又話要買番佢親戚比佢對同款鞋,我地次次買左乜,第一句都話浪費金錢,轉頭想用又話冇。

洋房

Curtis0917 發表於 20-5-3 15:53

我就冇你咁幸運,起碼你老爺奶奶都應該容易相處,我對我 ...

點解你會聽你外母講野嘅,我地全家都係我老公話事,連我爸媽過邊都聽晒我老公講嘅,不過可能你老婆同bb都住係你外母度所以無辦法啦,唯有快d搬出去

複式洋房

TinxxniT 發表於 20-5-3 17:26
點解你會聽你外母講野嘅,我地全家都係我老公話事,連我爸媽過邊都聽晒我老公講嘅,不過可能你老婆同bb都 ...

我唔想聽,但我老婆聽,我得一個人對抗佢地,我自己有間屋係租,佢三姐弟由細到大比佢阿媽鬧到大,可能係咁樣,搞到佢地唔敢反抗

洋房

Curtis0917 發表於 20-5-3 17:31
我唔想聽,但我老婆聽,我得一個人對抗佢地,我自己有間屋係租,佢三姐弟由細到大比佢阿媽鬧到大,可能係 ...

咁無辦法啦,因為我都好聽我老公講,兩公婆要一條心先得

大宅

ceciliawan 發表於 20-4-25 22:31
有冇媽咪同我一樣,小朋友無端端唔想你去照顧,因為小朋友平日係奶奶家過夜,每晚會返去食飯逗留兩個鐘左右 ...

每晚都係嫲嫲湊佢,痴住都好正常喎
建議你真係每晚接返佢
我都係要返工,但堅持每晚都係自己湊
小朋友好痴我,雖然好辛苦,又訓得唔好
但當佢攬住你話錫你個陣,幾辛苦都值得

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

siusiumi 發表於 20-4-27 00:23
佢要你陪玩姐喜歡你,唔好唔開心

我每日貼身照顧個B,但佢見到爸爸就只要爸爸,我真係好傷心

我女都係,我日日貼身照顧,但爸爸一放工就剩係痴住爸爸,我反而覺得可以鬆下
大事化小, 小事化毛.........

大宅

kmbb519 發表於 20-5-7 16:28
我女都係,我日日貼身照顧,但爸爸一放工就剩係痴住爸爸,我反而覺得可以鬆下
...

可能你個女個爸爸唔會激你la,你就會enjoy

別墅

TinxxniT 發表於 20-4-27 14:02
我都係咁,bb26個月大,呢排只要爸爸唔要媽媽,我好傷心(emoji)(emoji)乜嘢都話daddy,daddy,沖涼要爸爸 ...

好彩睇到你呢個post
我仔exactly 同你bb一樣
要爸爸要姐姐都唔要我
我係FTM 真係好傷心
以前要我攬到實一實瞓
依家見到我話同佢瞓就喊住話要同其他人瞓
再加上trouble 2
乜都同我唱反調

洋房

keekee0424 發表於 20-6-14 00:32
好彩睇到你呢個post
我仔exactly 同你bb一樣
要爸爸要姐姐都唔要我

唔駛擔心,暫時性架咋,我仔而家唔係成日痴daddy啦,而家無啦啦整親要我錫返有d咩都唔會一直叫daddy啦

侯爵府

ceciliawan 發表於 20-4-25 22:31
有冇媽咪同我一樣,小朋友無端端唔想你去照顧,因為小朋友平日係奶奶家過夜,每晚會返去食飯逗留兩個鐘左右 ...

我仔都好得架
平時係我陪佢多
但一出街
佢唔比我拖佢
一定要爸爸拖
除非爸爸唔係度

但一返到屋企
佢就唔要爸爸
一定要痴實我
瞓覺都一定要搵我

我c6話因為我成日唔比佢掟呢樣掟嗰樣
知道爸爸乜都比