家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

問咗幾個師傳,都話分體式外牆主機洗到就洗,洗唔到就唔洗,咁你即係唔洗嘞。

好耐以前,有師傅會用安全帶綁住自己,然後爬出窗外洗外牆主機,但唔見咗佢個號碼,請問現在還有類似師傳介紹嗎?

水晶宮

choikiuma 發表於 20-5-7 13:23
問咗幾個師傳,都話分體式外牆主機洗到就洗,洗唔到就唔洗,咁你即係唔洗嘞。

好耐以前,有師傅會用安全帶 ...

現在一出窗, 就要搭棚, 洗冷氣通常唔洗室外機.

伯爵府

choikiuma 發表於 20-5-7 13:23

好耐以前,有師傅會用安全帶 ...
分體機散熱部份唔係唔想同你洗,你有棚咪會同你洗,你話之前有人用安全帶就咁出去洗係以前事,現在出窗外做野都棚同買保險,洗部機你會唔會比咁多錢?

大宅

thomas_so33 發表於 20-5-7 22:57
分體機散熱部份唔係唔想同你洗,你有棚咪會同你洗,你話之前有人用安全帶就咁出去洗係以前事,現在出窗外做 ...

噢,原來如此

禁止訪問

伯爵府

aresense 發表於 20-5-8 09:43
其實係合理 / 無可厚非.

我住 30樓, 十幾年前真係無搭棚, 成個人伸出去, 真係好危險, 我直情想叫師父停工 ...
總次現在一出窗外做野一定要有棚,一係有吊船,唔可以自己想點做,重要通知管理處同買保險,其實散熱機果部份裝到通風位,平時落雨都幫你洗到,但有D裝到死位申個頭出去都睇唔到,呢D你叫人點搞呢,如果你係近抽油煙機就可能要洗,上次幫我朋友佢部散熱係露台睇到好多煙油就可洗到

首頁

尾頁

跳至