夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

15年
拍拖5年結婚十年
對你好的日子不足兩年
冷淡的日子十年
其餘都是不好的
阿仔依家四歲, 由妳照顧,照顧得非常好
你問我有冇當過你係我老婆?
你打從心底問這個問題,因為你很久感受不到我的愛, 妳也見不到一個丈夫對妻子應有的行為
我擔為頭家,所有家庭開支由我支付。 但不等於我可以這樣對你
和你結婚是我一生人最浪漫的舉動, 可惜也是最衝動的舉動。 我不敢悔婚。

複式洋房

回覆樓主:

我努力工作, 但你有時不自覺地踏到我的死穴, 於是我反擊, 言語上對你造成深深的傷害。
現在我醒覺了, 我的確有負於你。
我還未有機會向你真誠的道歉, 我很內疚, 我沒有盡我的責任, 我沒有珍惜你寶貴的青春。
希望有日我可以向你真誠的道歉, 之後我找到我的另一半, 你找到你的另一半, 然後阿仔又可以在愛中成長。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

okinawa-forever 發表於 20-5-8 00:13
15年
拍拖5年結婚十年
對你好的日子不足兩年

不敢悔婚……
咁不如道左歉先
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

okinawa-forever 發表於 20-5-8 00:13
我努力工作, 但你有時不自覺地踏到我的死穴, 於是我反擊, 言語上對你造成深深的傷害。
現在我醒覺了, ...

1/ 妳也見不到一個丈夫對妻子應有的行為 ---> C兄, 這個問題什麼時候開始

2/ 之後我找到我的另一半 ---> C兄, 第一個問題未解決, 之後你另一半會否又投訴... "見不到另一半對自己伴侶應有的行為" , 當然希望你真的找到用"心" 交的伴侶, 唔係又會是另一個問題的延續了

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-5-8 09:41
不敢悔婚……
咁不如道左歉先

樓主應該道左歉, 但不是真誠"希望有日我可以向你真誠的道歉", 可能當時愛面子掛

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 20-5-8 12:24
樓主應該道左歉, 但不是真誠"希望有日我可以向你真誠的道歉", 可能當時愛面子掛
...

好複雜
你覺得樓主應該係男性?太多字我冇睇曬,不過好少女性講[悔婚]
我淨係知宜家婚姻好多問題,好多人會講因為小朋友所以無分開

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-5-8 12:38
好複雜
你覺得樓主應該係男性?太多字我冇睇曬,不過好少女性講[悔婚]
我淨係知宜家婚姻好多問題,好多人 ...

佢話--->"阿仔依家四歲", 估計係男人掛....

我淨係知宜家婚姻好多問題 ---> 依家好多人都好自私, 沒有顧及對方的感受, 很隨意說很愛對方, 但所為的"愛", 都係以自己為先, 而且資訊發達, 更易接觸到異性, 打扮亦比前更易, 加上生活壓力和群眾對性的開放而感染等, 就會輕視了婚姻的原意, 3對有一對的離婚率, 是可以理解的.

寶石宮

PTMCYS 發表於 20-5-8 12:57

好悲哀

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-5-8 13:00
好悲哀

但求自己對婚姻仍然堅持和努力, 其他人的輕輕一提便算.

crystal媽咪    發表於 20-5-8 13:15

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

現在我醒覺了, ...
祝你如你所願

公爵府

牛年勳章

愛, 要愛到唔計較, 談可容易, 每人也會倦, 無力, 什至覺得無將來, 再計下, 自己現在做既事, 付出和收入, 一切一切, 失望辛苦心碎

別墅

不敢悔婚……
咁不如道左歉先

「之後我找到我的另一半, 你找到你的另一半」

完左啦

寶石宮

Standsonenight 發表於 20-5-8 14:40
「之後我找到我的另一半, 你找到你的另一半」
用手機網頁版唔識copy and paste
佢最尾幾句係:希望……

應未發生(。•́︿•̀。)

別墅

crystal媽咪 發表於 20-5-8 14:43
用手機網頁版唔識copy and paste
佢最尾幾句係:希望……

希望有日我可以向你真誠的道歉<----感覺係唔再見先咁講.

真係唔知係點==

寶石宮

Standsonenight 發表於 20-5-8 14:51
希望有日我可以向你真誠的道歉
唔知
但樓主可能不回來回應

複式洋房

不敢悔婚……
咁不如道左歉先

做唔出15年之後先講……

crystal媽咪    發表於 20-5-8 18:01

複式洋房

PTMCYS 發表於 20-5-8 12:22
1/ 妳也見不到一個丈夫對妻子應有的行為 ---> C兄, 這個問題什麼時候開始

2/ 之後我找到我的另 ...

結婚半年就很多吵鬧了

複式洋房

PTMCYS 發表於 20-5-8 12:24
...

有道個歉, 不過當時我受頭痛困擾, 之後有焦慮症, 前妻照顧著我 ,不太真心。

複式洋房

PTMCYS 發表於 20-5-8 12:57

我是前丈夫

複式洋房

現在我醒覺了, ...

妳問我點解咁對妳? 我以為自己擔起頭家沒有出軌 已盡了自己的責任。但我冇意識到 ,長年累月的爭吵,充滿怨恨的咒罵, 不顧你的付出 ,一次一次傷害你,可說是一種精神虐待……

妳說妳受夠了 叫我放過你 。我現在才醒覺妳有多難受。祝福你在往後的日子找到愛……

首頁

尾頁

跳至