自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

averymom 發表於 20-5-17 23:37
可能友情同愛情真係難以並存

當佢另一半介意你存在時就難並存,曾經我也有個無話不談的男仔好朋友,同桌的他。畢業後還是好朋友的,後來佢拍拖了,可能又經常在女朋友面前提起我們如何fd,後來也慢慢疏遠了。

男爵府

averymom 發表於 20-5-17 23:25
話覺得我係個威脅,叫我朋友block哂我所有野,以後唔再搵我。我朋友同我講依番說話時,我仲覺得唔係呀嘛! ...

緣聚緣散,緣起緣滅

大宅

回覆樓主:

多年朋友都可以話冇就冇, 我現在就係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Let it go~Let it go~♪──

珍珠宮

話覺得我係個威脅,叫我朋友block哂我所有野,以後唔再搵我。我朋友同我講依番說話時,我仲覺得唔係呀嘛! ...

有時都係咁人生似係坐一架列車, 中途有好多人上上落落

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

題外,what app 有十年歷史?

男爵府

beehoneybee 發表於 20-5-18 00:38
題外,what app 有十年歷史?

有啦,2009年推出
2010開始興起
而家都2020年了

珍珠宮

回覆樓主:

或者你沒這個意思。
但當時人長大了,會醒覺唔想再做兵。

侯爵府

averymom 發表於 20-5-17 23:35
追我係中學時n年前,之後已經放下了,拒絕左仲各自有另一半
我又唔享受佢對我好好,我好怕D人將focus放起 ...

但佢見返你既態度超小家

珍珠宮

回覆樓主:

證明女人直覺好準 好理解佢女朋友做法

大宅

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

男同女又真係好難做好朋友,係人都係伴侶重要過朋友啦,我覺得你係佢真心朋友想你朋友有伴都應該避忌下,為人著想,成日見到自己男友同另一個女仔whatapps,出街真係會好擔心下,大家有伴咪好,回憶下咪算

琥珀宮

回覆樓主:

我都曾有此異性,又係識咗某任女友後變疏離,又無嘢既,有異性無人性明白,唔想男友有紅顏知己亦明白,緣份無得強求,緣來緣去,所有朋友都係人生上的過客,可以緣盡,亦可重逢,等天去安排啦,無需強求

子爵府

2023年兔年勳章

我都幾同意你最尾果句有時不自覺真心投放多左唔少感情落去份友情上,原來對方可輕易同你講拜拜。不過可能調返轉我另一半要我放棄好熟的異性朋友,都有點難做,再者可能佢另一半覺得男似或真想仲有機會同你一齊,所以好緊張,又或者女方真係敏感左。無答案。

珍珠宮

王國教室勳章

我都試過,當年大家响外國讀書,一齊經歷過啲嘢,所以做咗好好朋友。之後大家都住香港,好開心又成日見,真係乜都講,大家失戀都會氹對方開心,真係當大家兄弟。
點知佢朋友有個ex調嚟香港工作,話香港冇朋友,叫佢招呼下佢。咁佢又叫我一齊去,因為對方係女性,想我帶佢買嘢。
我有事去外國一個月,返嚟個男同我講佢同咗個女仔一齊,話唔可以再見我,仲要佢改電話等。
大家冇再聯絡。

水晶宮

佢疏遠你,無問題。另一邊介意,佢又真係追過你,避嫌亦可以理解。

但重遇的態度好克人憎,咩咁不屑!?你無對佢唔住wor。咁既人,都深交多年,簁咗時間和精神。

大宅

你朋友同你講依番說話時,主要想看看他在你心中的位置,會否非一般朋友,是否是你的special friend. 始终佢有付出過。你的答案係唔係呀嘛。所以他清醒了而離開。

公爵府

我覺得男仔做得好,放低以前嘅事,我做女朋友反而會覺得安心。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同男性朋友的友誼仲可唔可以保持,永遠都係取決在佢地另一半的態度

水晶宮

凌太 發表於 20-5-18 00:13
我都有一個小學同學一直鍾意到我中學,中學同佢出來唱k, 佢k 房攬住我話一直咁多年都好鍾意我,不過當時我 ...

係、如果老公有個咁既朋友、太太都想老公避忌吧

大宅

ffdsf 發表於 20-5-18 06:48
你朋友同你講依番說話時,主要想看看他在你心中的位置,會否非一般朋友,是否是你的special friend. 始终佢 ...
加上你當時身處外地,有男朋友方已到談婚論嫁階段,自然唔得閒理佢。block 哂你的聯系都是想决意捨離。對佢嚟講是件痛苦的决定,但不得不做。十年後的反應因佢重有恨意,始终曾愛過你。不過已十年了,大家已改變,無用强求那些已變質的感情。但你有心痛感覺,可能他真是你的special friend.

首頁

尾頁

跳至