自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章

有網民在Facebook群組「柴灣人柴灣事」發帖,表示在小西灣藍灣廣場的「百份百餐廳」買外賣後,竟然「外賣送曱甴」,呼籲大家不要光顧。由照片可見,樓主的中湯裡面有至少3隻曱甴仔,非常嘔心。樓主表示一開頭以為是湯渣,沒想到是曱甴,一看到如此核突已倒掉,更揚言以後也不再去吃。

https://topick.hket.com/article/2645755/%E3%80%90%E9%A3%9F%E4%B8%8D%E5%AE%89%E5%BF%83%E3%80%91%E8%B2%B7%E9%80%A3%E9%8E%96%E9%A4%90%E5%BB%B3%E5%A4%96%E8%B3%A3%E9%80%81%E4%B8%80%E5%AE%B6%E6%9B%B1%E7%94%B4%E4%BB%94%E3%80%80%E6%9F%B4%E7%81%A3%E8%A1%97%E5%9D%8A%EF%BC%9A%E4%BB%A5%E5%BE%8C%E4%B9%9F%E4%B8%8D%E5%86%8D%E5%8E%BB%E5%90%83?mtc=10012

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

減齡達人勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

佢個湯有咩料?菜乾?睇嚟呢間嘢個廚房同食品管理好差

珍珠宮

畀面勳章

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

咁多

大宅

育兒性格勳章

FTR603 發表於 20-5-18 14:56
有網民在Facebook群組「柴灣人柴灣事」發帖,表示在小西灣藍灣廣場的「百份百餐廳」買外賣後,竟然「外賣送 ...

羹入面湯嘅顏色同碗入面嘅唔!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

黃人點解去幫襯藍店?

珍珠宮

王國教室勳章

有網民在Facebook群組「柴灣人柴灣事」發帖,表示在小西灣藍灣廣場的「百份百餐廳」買外賣後,竟然「外賣送 ...

呢間我信呀之前試過之後冇再去過,又難食

wcpcelia    發表於 20-5-19 10:34

瑪瑙宮

大廚勳章

我尋日都有睇不過有少少唔信囉。。。一次過畢到三隻小強仔?

三隻都仲咁清晰喺個匙羹度。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

回覆樓主:

隻曱甴落去游水咋?我未見過在熟食中的生物係咁新鮮完整。如果拍戲,道具係咁我唔收貨。等同人頭豬肉湯,一開見到死人頭連清晰樣,即是新鮮放落去,滾都無滾過。

珍珠宮

回覆樓主:

宜家唔太信呢D,太多顏色會屈人。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

男爵府

溫太 發表於 20-5-18 15:13
羹入面湯嘅顏色同碗入面嘅唔!
× 2

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至