自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係新手,想請問淘寶既集運地址係咩?

水晶宮

Suetsuetchun 發表於 20-5-19 20:32

你打香港地址—》用官方集運(4px/順豐)/直送送到你報的香港地址。

玩熟左之後,就搵間你覺得可靠的私人集運上登記,跟返佢比你的資料入落淘寶收貨人收貨地址(國內地址),然後跟據私集商給你的方法,將你淘的貨集運到你的香港地址。

大宅

1314625 發表於 20-5-19 20:39
你打香港地址—》用官方集運(4px/順豐)/直送送到你報的香港地址。

玩熟左之後,就搵間你覺得可靠的私人 ...

邊度禁官方集運?

水晶宮

Suetsuetchun 發表於 20-5-19 20:49
邊度禁官方集運?

你的收貨地址是香港地址,你比錢前會自動比你揀集運方式(直送或集運商)

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Suetsuetchun 發表於 20-5-19 20:32

你去bk網購版爬下文,有那些私集少人投訴(間間都有人鬧過),然後去佢個網開户,佢有會員號及國內有倉地址俾你,你就括住會員號,將它的倉地址填入去淘寶地址(可寫幾間集運,拍貨先揀).

店舖發貨後,你要online通知它快遞公司的名及運單號.自己check住online户口,貨到齊就合併,付款,及online通知佢發得貨.去自提點取會平過運去屋企.

但用集運的大6倉收貨,一定平過直運出境去香港.

有問題可post上網購版再問

珍珠宮

淘海無邊回頭是岸施主

私集可以比你儲埋半年, 得閒又去睇下

傷11 傷12重有好多gimmick

一入淘門深似海

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

sjnl43 發表於 20-5-19 21:02
淘海無邊回頭是岸施主

比妳笑死
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

珍珠宮

sjnl43 發表於 20-5-19 21:02
淘海無邊回頭是岸施主

咪就係
官集冇得存咁耐,要諗清諗楚先一次過買,私集存1年半年都得,運費又平,以前我會儲埋一堆先寄香港,而家1,2件都寄,明後天又收貨啦
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小寶貝兒 發表於 20-5-19 21:21
咪就係
官集冇得存咁耐,要諗清諗楚先一次過買,私集存1年半年都得,運費又平,以前我會儲埋一堆 ...

我仲要幫埋同事淘, 貨送去佢地方便既提貨點
放下自在

珍珠宮

咪就係
官集冇得存咁耐,要諗清諗楚先一次過買,私集存1年半年都得,運費又平,以前我會儲埋一堆 ...

自我知私集,可以儲一百幾十件, 儲半年先運黎,就出事啦

得閒睇下有咩特價處理, 斷碼鞋衫褲想要同需要巳經分唔開

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sjnl43 發表於 20-5-19 21:30
自我知私集,可以儲一百幾十件, 儲半年先運黎,就出事啦

得閒睇下有咩特價處理, 斷碼鞋衫褲想要同 ...

儲咁耐, 都唔記買過乜
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-5-19 21:38
儲咁耐, 都唔記買過乜

邊忍到, 佢重可以比你睇埋件貨個包裝, 比埋位你mark 住係咩貨

咁心思思自然會運黎,買多左野運費又多左

又唔想出街逛shopping 人又肥左

大宅

咪就係

點解你地忍到存咁耐?我買咗巴不得即刻到貨,所以我覺得4px好啱我

珍珠宮

reego 發表於 20-5-19 21:08
比妳笑死

香港人就係要正能量麻, 笑下啦

一罐可樂    發表於 20-5-19 21:47

象牙宮

回覆樓主:

如果直寄香港或官方集運就寫香港地址,如果私人集運就係果間野大陸貨倉地址!去buyup網睇教學,或者睇YouTube 丫,包大出血

象牙宮

sjnl43 發表於 20-5-19 21:43
邊忍到, 佢重可以比你睇埋件貨個包裝, 比埋位你mark 住係咩貨

咁心思思自然會運黎,買多左野運費又多左

點睇? 問佢再映比你? 作用係咩?
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 20-5-19 21:48
點睇? 問佢再映比你? 作用係咩?

你件貨係半途, 係國內運去集運蒼時, 巳經有個code

你可以copy 個code 去登記件貨入蒼, 有個格比你mark 埋係咩貨
到左蒼, 有埋相片, 我買個盒底環, 長條形

盒面有埋巳安檢添, 唔知係咪海關貼啦, 但係我貨到晒, 一集運好快到囉

邊間就你pm 我啦,間間都係差架啦, 送左我件貨去第個自提點

要求婚咁求佢, 你幫手揾送左去邊

侯爵府

請問有邊間集運比較平呀?

象牙宮

sjnl43 發表於 20-5-19 22:10
你件貨係半途, 係國內運去集運蒼時, 巳經有個code

你可以copy 個code 去登記件貨入蒼, 有個格比你mark ...

其實我已經有好多間集運ac喇! 用緊果間夠平, 集2,3kgs我就拎貨

所以好奇你可以放咁耐, 又有相睇咁囉~
放下自在

珍珠宮

咁你去埋京東, 我上次買電磁爐, 國內名牌, 完來京東可以直運, 包運費

我去左淘寶買, 要送去集運商, 無左個早餐

你買國內名牌, 可以search 下京東, 可以一件直送你屋企

首頁

尾頁

跳至