自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

劇情好吸引,但好多時要仔細分析才明白🤣,有冇JM一下就明白劇情🙌

男爵府

回覆樓主:

我睇完第一集覺得迷迷糊糊第二集睇睇下......已跳船了唔識欣賞

男爵府

詠豬媽 發表於 20-6-6 00:51
我睇完第一集覺得迷迷糊糊第二集睇睇下......已跑船了唔識欣賞
...

同你一樣

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都係睇咗一集就放棄⋯

大宅

唔識欣賞,男主角好似冇以前咁靚仔

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

好努力睇左3集,真係無心機睇第4條

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我好d 睇左5 集已經吾想再追。本身好鍾意男主角,但因為女主角太差。令我根本投入吾到

珊瑚宮

回覆樓主:

男主角唔識做戲

象牙宮

一路都有睇尋晚睇跟播14集,
個劇情係要記下,二個時空,太多人物一人兩個角色,有時會好亂。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

昨晚果集...後段唔係好明呀

男爵府

2024年龍年勳章

劇情好好呀!個女主角系差點!不過都好睇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

兩個時空同樣人物,其實幾亂下。

大宅

baby彤 發表於 20-6-6 00:17
劇情好吸引,但好多時要仔細分析才明白🤣,有冇JM一下就明白劇情🙌 ...

我好鍾意呢套劇,故事好特別,男主角又靚仔,女主角有演技,只係頭幾集太hard sell炸雞廣告,不過一定要坐定定睇,否則好容易唔知講咩,一時大韓民國、一時大韓帝國。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuyueng 發表於 20-6-6 15:08
兩個時空同樣人物,其實幾亂下。

昨晚果集...未太明

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

尋晚個集真係好難明。佢支笛消失左。你係未係大韓民國等左廿六年?但又見佢返去搵阿影?

男爵府

ydoris 發表於 20-6-6 18:16
尋晚個集真係好難明。佢支笛消失左。你係未係大韓民國等左廿六年?但又見佢返去搵阿影? ...

所以逗留在過去的時間耐咗,又唔係逗留26年,佢自己計過大約4個月,令到太乙和阿影也有新增的記憶,昨晚搵阿影之前好早播嗰集也有,解釋返佢點解突然出現在比賽場地和加咗吩咐阿影的任務。
以上只是我的理解,唔知啱唔啱,大家研究下

侯爵府

baby彤 發表於 20-6-6 00:17
劇情好吸引,但好多時要仔細分析才明白🤣,有冇JM一下就明白劇情🙌 ...

第一集係比較混亂,之後清晰返,了解咗,又覺得幾好睇,不過男女主角對望就好唔吸引,因影女主角大頭,好醜樣

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bubupeipei 發表於 20-6-6 18:44
所以逗留在過去的時間耐咗,又唔係逗留26年,佢自己計過大約4個月,令到太乙和阿影也有新增的記憶,昨晚搵 ...

一枝笛先可以穿越時間,男主和李霖在「特別空間」相遇所以大家可以回到1994,得男主時就唔可以穿越回到2020,特別空間4個月等於26年,男主預啱時間出入特別空間和大韓民國及帝國,於是可以見到女主和天下第一劍

男爵府

我剛睇到第五集,我又覺得幾好睇喎

首頁

尾頁

跳至