自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

上年換左老細,一個單身女人都知瀨野嫁啦,星期一至七都開工,無論你放唔放假幾多點都會搵你話要打比你,要你on call, 最慘係公司電話你唔覆佢會搵埋你私人電話,上次星期六晚上又係咁, 已苑轉表示過我要照顧小朋友不如你留言我有時間再覆你(轉頭同我同事投訴話星期六日搵唔到我)

續..

大宅

回覆樓主:

到岩岩呢個星期五晚又係咁,搵完公司電話我冇覆就搵埋我私人電話,目的係要confirm 星期一下午某些工作,我即刻火都黎block 左佢,嬲到我震,大前提係我星期五已收工都已等佢成個鍾電話佢都唔打比我我先放低公司機!係要放工先搵人,要全世界陪佢工作狂,嬲到我依家仲訓唔到,記得岩岩轉老細時,佢要我放假去旅行都要秒回同做個excel表比佢,搞到我個4日去旅行慘過返工,無時無刻都拎住公司電話...到我依家大肚後期都係咁!

相信我放產假佢一定會繼續咁樣要我秒回call爆我,老公都好嬲覺得佢變態,但我唔敢搞到咁薑,驚我放完產假比佢玩或者炒我,我應該點做好?

侯爵府

佢幾多歲左右

大宅

HKITMan 發表於 20-6-13 06:15
佢幾多歲左右

應該40尾-50零

子爵府

imubbb 發表於 20-6-13 05:11
到岩岩呢個星期五晚又係咁,搵完公司電話我冇覆就搵埋我私人電話,目的係要confirm 星期一下午某些工作,我 ...

she is insane

禁止訪問

水晶宮

我上一份工都係咁,1am, 6am照call我,唔使睇幾點,問埋D無聊唔急問題! 我無聽,真係瞓緊點聽,一搵唔到我就30個whatsapp messages, 每次睇到都好嚇人,邊有人咁唔organise,幾個字一句,連續send 20-30 個ws messages比人,睇到好火! 到返工見到就鬧我,痴線,我都係比老闆影響到瞓唔到,結果我冇做,最近搵到另一份,好好多! 似番個人

樓主,返工只是一部分,唔好因為工作影響自己生活同情緒,你宜家大肚萬事以小朋友為先,電話唔聽係岩,做個心理準備唔會喺呢間公司長做,咁你會放鬆d,生完先算,咁嘅公司唔值得有好員工!

伯爵府

畀面勳章

上幾份工都係咁,收工、放假去 gym, facial 都被孤獨老女人call 爆,爆完佢之後唔撈!

我都有生活㗎!

男爵府

好變態
大肚已經好辛苦
俾同事投訴又點,我都係唔會秒回佢,特別星期六日,睇都唔睇電話,聽都唔聽呀
你都已經覺得產假時,佢會照搵你,我真係由佢炒我搵過第份

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 imubbb 的帖子

佢係咪用呢D死纏爛打方式等你自動走人呀?
<br><br>

子爵府

回覆樓主:

依d工,佢唔炒你你自己都辭職啦,放左工都要秒回,比埋條命佢好唔好,樓主,安心養好個胎,生完後再搵工啦

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

2023年兔年勳章

太離譜,上司唔正常,轉工啦

伯爵府

回覆樓主:

她有冇找其他同事?另外,醫生話你壓力太大,放工要熄機。之後,產假都唔好理,放完先算。因為她實在很影響你 bb。

伯爵府

imubbb 發表於 20-6-13 05:07
上年換左老細,一個單身女人都知瀨野嫁啦,星期一至七都開工,無論你放唔放假幾多點都會搵你話要打比你,要 ...

樓主是高薪高職位嗎?見工時有講要任何時間on call 嗎?

大宅

我個男上司都係咁,話好開心請左新同事唔介意半夜工作weekend 覆電郵
佢單身,應該唔喜歡女性⋯

侯爵府

既然你老公都話佢唔岩支持你,辭職最好。根本唔會有解決辦法,大家工作態度不一樣。

琥珀宮

imubbb 發表於 20-6-13 05:11
到岩岩呢個星期五晚又係咁,搵完公司電話我冇覆就搵埋我私人電話,目的係要confirm 星期一下午某些工作,我 ...

無得攪,唔會改變到佢,只可以改變自己,唔係迎合佢,而係hea佢,改變自己心態唔好放上心,接受佢對你的不滿。

大宅

imubbb 發表於 20-6-13 05:07
上年換左老細,一個單身女人都知瀨野嫁啦,星期一至七都開工,無論你放唔放假幾多點都會搵你話要打比你,要 ...

收工就熄手機,出多一個電話號碼,得閒比張假紙佢,去多幾次厠所,用呢D黎平衡下心理,放埋產假至算

男爵府

環保接龍勳章

女上司真係好攞命,特別係未結婚或者冇仔女嘅,通常都瞓晒身俾公司。如果能力強嘅都話,最慘係果啲能力又差,但又上到少少位果啲,日日夜夜喺度諗埋啲蠢嘅做法,真係跟著佢哋就要盡快走,咪好容易會有情緒病。

首頁
12345...6

尾頁

跳至