單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

人大左係唔係真係冇可能再識到朋友 一啲真正可以做朋友嘅朋友唔係純粹得閒傾幾句無聊一下就算或者好似問答題目咁....當問題問盡或者無話可說嘅時候就緣盡。返咗嚟香港一段長時間我能夠感受到嘅就係喺香港或者上網識朋友仲衰過喺淘寶買嘢。 唉! 對人好不是必然 但係係我的本性 無奈往往經常被騙或利用 甚至有啲人驚咗我 我只係想要平淡啲生活

別墅

回覆 Colourful0v0 的帖子

出到社會做事後, 個世界複雜咗, 人與人之間多咗好多戒心, 每人都怕被騙, 所以是需要更加多時間去互相了解和認識, 一家比年輕時更加難識朋友。 朋友有時都要講緣份,夾唔夾的, 無得強求,隨緣吧!做返自己,多點戒心,學識保護自己。 加油。

lillian333    發表於 20-8-27 18:15

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

離婚係同一個人離婚 孤獨係全世都離棄你

禁止訪問

珍珠宮

有無甘誇張呀...??朋友和快樂要自己找的...

大宅

Colourful0v0 發表於 20-6-16 00:44
人大左係唔係真係冇可能再識到朋友 一啲真正可以做朋友嘅朋友唔係純粹得閒傾幾句無聊一下就算或者好似問答 ...

人大咗真係好難再識到朋友,今日先諗起想搵人傾計都真係諗唔到同邊個講(emoji)

別墅

冇錯,我都覺生活圈子太細,想上網搵啲人傾計,個個都係淨係識得推銷金融,賣股票,真係冇乜人可以傾到計,其實只不過想正正經經傾下偈,有下同路人嘅感覺,但係而家真係好難,正如樓主所,講除咗可以上網淘寶上網睇下劇集乜嘢都做唔到

Macusmama    發表於 20-6-22 13:50

別墅

raul07 發表於 20-6-20 17:06
冇錯,我都覺生活圈子太細,想上網搵啲人傾計,個個都係淨係識得推銷金融,賣股票,真係冇乜人可以傾到計, ...

何內騙子處處 有目的
就算識到個唔係騙子 又會基於警戒心 防避心 當一個話題完結就好容易 再無話題

其實見到隔離有個貼話約出黎gathering 下 反而大家見過面 可能會認識到岩傾

別墅

回覆 mannings1 的帖子

多啲人出去,感覺上會安全D

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

raul07 發表於 20-6-20 17:06
冇錯,我都覺生活圈子太細,想上網搵啲人傾計,個個都係淨係識得推銷金融,賣股票,真係冇乜人可以傾到計, ...

我好好彩,我同男朋友,正正是在bk認識的,他也是單親爸爸。最初,我們皆無心認識對方,純粹是交換一些資料,沒料,一傾便一拍即合。所以,我覺得放開心壞,在網上識人也不是壞事,啱傾就傾,唔啱傾就算。反正,在現實生活中,也可能遇到心懷不軌的人。

珍珠宮

mannings1 發表於 20-6-21 19:04

何內騙子處處 有目的
你講緊我的POST?我真係唔開心時,係某網加入了傾計因為個個都係單親,之後佢地又搞活動,例如BBQ,沙灘,打波,食DINNER,唱K,PARTY ROOM等等,當然,有D場合只可以大人去...

無色情,THX

係飲野吹水等,小朋友唔可以去的...有次興起,GROUP去旅遊5天...

全比係AA制...
個時去得多,人就開心了,又交到朋友(不過好睇你自己的性格)
每次邊個生日又出去食一餐飯...

有時有平BUFFET,又搞...
係好開心的.之後個人開朗又好起來了..仲有幾PAIR也岩KEY咪拍拖囉...

珍珠宮

mannings1 發表於 20-6-22 03:59
有興趣既咪大家加個whatsapp / wechat傾下
你唔好講WHATSAPP/WECHAT,加入或JOIN等字眼,版主唔鍾意,佢會BLOCK你的.小心...大家係度吹下水先啦...

別墅

Colourful0v0 發表於 20-6-16 00:44
人大左係唔係真係冇可能再識到朋友 一啲真正可以做朋友嘅朋友唔係純粹得閒傾幾句無聊一下就算或者好似問答 ...

世界變了,人都變晒啦,唔可以時常諗從前,想當年。現在人……………………

別墅

2beanbean 發表於 20-6-16 21:08

出到社會做事後, 個世界複雜咗, 人與人之間多咗好多戒心, 每人都怕被騙, 所 ...

完全同意,深同感受。

大宅

Macusmama 發表於 20-6-22 13:57
你講緊我的POST?我真係唔開心時,係某網加入了傾計因為個個都係單親,之後佢地又搞活動,例如BBQ,沙灘,打波,食 ...

我都係單親,可以介紹個group俾我?

珍珠宮

kaman_sweet 發表於 20-7-12 12:48
大家係度傾下計先,因為而家都搞唔到活動,起碼要8-9月才可以...到時係度講...

唔好係度打" JOIN +GROUP" 等等,版主會BLOCKED你的...

男爵府

回覆樓主:

不認同!
孤獨仲衰過宣布離婚!

大宅

kaman_sweet 發表於 20-7-12 12:48

有,預埋我呀(emoji)(emoji)

大宅

2beanbean 發表於 20-6-16 21:08

出到社會做事後, 個世界複雜咗, 人與人之間多咗好多戒心, 每人都怕被騙, 所 ...

(emoji)(emoji)同意

首頁

尾頁

跳至