跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問以高小既功課&谷既程度邊間辛苦d?
教學上榮真是否比較傳統,有無小組討論互動?
老師愛心整體邊間好d

洋房

回覆 LuckyBBB 的帖子

留名 我都想知 請問家長報左邊間

大宅

LuckyBBB 發表於 20-6-17 01:00
請問以高小既功課&谷既程度邊間辛苦d?
教學上榮真是否比較傳統,有無小組討論互動?
老師愛心整體邊間好d

靳茂生比較多功課,只於有冇愛心,就睇你撞着邊啲老師

大宅

靳茂生大部份教學準則是這樣:例如,做多一頁功課會罰抄,啲字寫歪左或者啲英文字距離未合乎老師要求,會叫你係咁改正⋯

如果未有心理準備要咁軍訓,請慎選!

男爵府

Jasminema2012 發表於 21-11-4 13:33
靳茂生大部份教學準則是這樣:例如,做多一頁功課會罰抄,啲字寫歪左或者啲英文字距離未合乎老師要求,會叫 ...

謝謝你回覆
這個貼已是一年多前發的,現在我小朋友已選擇左靳小讀了!
so far 這兩年遇到的老師也是好好的,至於改正方面,尤其是中文科真的嚴格的,筆劃要清楚、一筆一筆要清晰唔可以連筆
經歷左一年級開學初段老師,大概都掌握老師其實想點,所以之後都好少再有錯字要改正。

至於多做了一頁功課要罰抄呢樣野,幸好我小朋友未遇到有咁既老師,因為其實佢地都試過多做了,但老師無話佢地有問題或罰抄(唔知係咪仲係低年級無咁嚴,定係真係個別老師了 (emoji))

大宅

LuckyBBB 發表於 21-11-4 15:14
謝謝你回覆
這個貼已是一年多前發的,現在我小朋友已選擇左靳小讀了!
so far 這兩年遇到的老師也是好好的 ...

咁真係好彩

首頁

尾頁

跳至