自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

Angela77 發表於 20-7-21 13:30
唔好再同你姑仔見面,你99真係唔識教仔女,夫妻之間嘅同第二個講,姑仔教訓阿嫂,呢d真係冇教養!
...

佢當住99,工人及小朋友面罵㗎,99都係勸一句話都唔無,就傍人咁睇

大宅

回覆 Angela77 的帖子

佢當住99、工人、小朋友罵㗎,99就傍人咁睇,勸一句都無,咁又點睇呢

子爵府

marylin123 發表於 20-7-20 17:11
我係Ftm,家務湊仔都係我,自從有咗細仔開始C6會主動幫手做下家務。過年時99同工人姐姐來咗我屋企及姑仔一 ...

俾佢打,然後報警,申請禁止令你唔再入你間屋

珍珠宮

囡囡888 發表於 20-7-21 14:00
俾佢打,然後報警,申請禁止令你唔再入你間屋
報警唔洗証據? 男家人幾十把口屈返你老作轉頭, 偏幫自己妹

我教左佢要set cctv 娶証,唔比隻佬知, 佢reply我唔洗,隻佬好錫佢

咁錫法?! 要接受係要時間, 女人特別易心軟

我隔離啊婆就叻, 要綜援同法援, 同佢老公離婚, 夾走佢老公半層樓

啊婆話佢好受氣, 因為老公無就晒佢

大宅

回覆 囡囡888 的帖子

無咁嚴重,唔需要咁復雜,都已成過去。
我以為經過時間沖洗可以忘記呢件事,但心裡始終有條刺銀住,好彩有呢個平台比我嗡下,心裡舒服好多了。呢D自由點會無??

謝謝各位jm

複式洋房

marylin123 發表於 20-7-20 18:02
回覆 anna59 的帖子

我冇工人呀,工人只係過年臨時幫下手,係喺佢眼中自己湊仔唔返工就有錯 ...

我突然間諗,您迫佢搵日坐喺度睇住你24小時點過囉,湊小朋友真係超忙(兩歲後)

珍珠宮

回覆樓主:

你太直啦,若不能以後不見,佢話你少奶奶咪話係呀你老公錫你,話你請工人唔煮飯咪又話係你老公安排,話你唔返工咪又話你老公唔使你返,你咩都係跟你老公意思架咋,話以夫為尊囉,佢實同你老公投訴,有咩佢哋兩兄妹嘈飽佢。最緊要以慢打快,係你老公面前扮可憐,多謝老公對你咁好,等你老公幫你擋晒啲麻煩友。你當佢傻婆玩你自然條氣順啲。

伯爵府

回覆樓主:

你姑仔重難頂過啲野蠻奶奶!
好明顯係姑仔唔抵得你可以做FTM~

如果你同老公都有共識,你老公都唔介意一個人搵錢擔起頭家嘅話,就根本唔到呢個野蠻姑仔亂吠。

但如果你老公本身有怨言,甚至曾經同99佢地呻過嘅話,樓主就要諗一諗係咪時候要搵番份工。

翡翠宮

牛年勳章

做咩無啦啦舊post浮上嚟?
近排無新聞題材?

琥珀宮

marylin123 發表於 20-7-20 17:11
我係Ftm,家務湊仔都係我,自從有咗細仔開始C6會主動幫手做下家務。過年時99同工人姐姐來咗我屋企及姑仔一 ...

唔好理佢,佢話你做少奶奶,你未答佢因為佢大佬本事囉
一隻手掌從來拍不响

複式洋房

daijuju 發表於 21-3-21 02:25
你太直啦,若不能以後不見,佢話你少奶奶咪話係呀你老公錫你,話你請工人唔煮飯咪又話係你老公安排,話你唔 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)勁丫

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 陪月勳章

做全職媽媽,係一份全天下最辛苦的工
時時被人誤解,以為真係一份游手好閒的工
試問有邊一份工,無人工,無福利,受人白眼,還要睇人面色 ⋯⋯有事就賴晒你,功勞就無你份

我支持你,加油!

翡翠宮

回覆樓主:

岀手你老公都唔理咁又離譜咗啲喎

首頁

尾頁

跳至