自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

會~
另外我有個朋友都對我好好,出親去買SOSO現貨都會問我使唔使幫我買埋?前後兩次都幫我買咗五盒,次次都要排條長龍㗎,感激

男爵府

如果係我 ,我都會....我朋友之前年頭係口罩好緊張時都問我屋企夠唔夠口罩用...仲比左三盒快舒適比我....佢工幹時又另外幫我係日本買多兩盒同比我個歲半仔.....真係好窩心!相反老公個妹做醫療用品公司從未問過我老公需唔需要口罩/買唔買到....真係有時朋友都好過所謂親人

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

2月頭嚴峻嘅時候,我姪女喺日本撲倒僅有的口罩,咁「珍貴」都預埋我。美國嘅親戚,貴一貴郵費都分兩次寄口罩返香港俾我。3月頭,朋友晚上開車過嚟我屋企拎兩盒俾我……
好感動,所以,之後我後知後覺用各種方法撲倒口罩,都會分享俾身邊有需要嘅朋友,我都會10個5個咁分俾他們試不同款的口罩(因為而家不缺貨,只需要有sample)。要返工唔得閒約見面,我直情入佢哋信箱(當然係住同區嘅朋友)。

男爵府

之前,我朋友特登搭幾個地鐵站送到我屋企樓下. 好多謝佢

wcpcelia    發表於 20-7-26 17:39

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

2月時我地都有送口罩比長者親友... 個時真係買唔到... 依家就唔會了.. 要買唔會買唔到...

象牙宮

回覆樓主:

都會既,唔係去重災區大廈就可以

伯爵府

減齡達人勳章

athruzala 發表於 20-7-25 20:07
事源:今日我同老公特登攞10個口罩比我朋友用,因為我擔心佢!驚佢唔岩用,敏感,想比佢試吓!因為我老公, ...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23062182

我有朋友特登撘十個地鐵站站,再轉van仔拎口罩比我

大宅

事源:今日我同老公特登攞10個口罩比我朋友用,因為我擔心佢!驚佢唔岩用,敏感,想比佢試吓!因為我老公, ...

有,不過係順丰比佢。

伯爵府

早幾個月疫情嚴重,市面又缺乏口罩嘅時候,我有特登攞N95比要去醫院複診嘅朋友!

男爵府

會,學校媽媽group的媽媽,我太多自己車去俾佢

男爵府

回覆樓主:

2月初果時送左3盒比人
5盒係農曆年前訂落既
1盒比左妹 1盒比左經常出入醫院既朋友 1盒老公拎左比朋友 留返2盒自己2公婆慳住用
其實果時都好驚 得2盒用唔到好耐 但見死不夠又做唔出 唯有我唔出街 留返比老公返工用
當你幫人時 個天係會回應你既 老公既舊員工係Donki做 有staff quota買口罩 比左1個quota老公買左盒日本口罩60個

侯爵府

印第安公主 發表於 20-7-26 16:17
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23062182

我有朋友特登撘十個地鐵站站,再 ...

首頁

尾頁

跳至