自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

YUKISHING 發表於 20-8-3 12:18
但人哋講緊肺炎有抗體時捐血,唔係講平時普通捐血。一個好簡單嘅問題,點解d人聽d唔聽d,就算你冇搞清楚都 ...

我琴日都有睇東張,真係聽到佢話有抗體可以捐血,但佢生過bb唔捐得,仲話想捐血都唔得

點樣聽d 唔聽d?
我miss左邊句?
我真係想像唔到原來唔係講平時捐血喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個位女士有話自己好番, 以為有抗體, 可以去損番血出黎幫番中咗嘅人, 專心睇係有前有後, 無可能令人有誤會係普通損血!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一次聽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

~香奈兒~ 發表於 20-8-2 21:53
我仲未明 ,生過仔捐血同抗體有咩關係?

係講緊中過肺炎嘅康復者啲血呀,肺炎康復者既血會有抗體,用呢啲血去醫肺炎病患者,唔係講緊平時恆常去紅十字會捐嗰啲血。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cy101 發表於 20-8-3 18:39
個位女士有話自己好番, 以為有抗體, 可以去損番血出黎幫番中咗嘅人, 專心睇係有前有後, 無可能令人有誤會係 ...

X2

係訪問一個肺炎康復者,亦都有講佢康復後所產生嘅抗體唔係永久都有,係隨時日會愈嚟愈少。

首頁

尾頁

跳至