夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從小朋友出世後,同老公關係越來越差,最近更加惡化得好緊要,三句唔埋兩句就嘈,大家好似完全溝通唔到咁。佢成日怪我呢樣嗰樣,好似做咩都嗰順佢眼咁,又成日覺得我講咩都想窒佢。。。佢經常事無大小都鬧我,又超級大男人,永遠唔會接愛我意見,總之有佢講無我講。可能因為比佢鬧得多,我對佢講嘢D語氣已經唔再溫柔。。。日日就係生活喺怕唔知做錯咩又比佢鬧既壓力中。。。我真係唔想下半世就咁過。。。我覺得已經無左自己。。。
仲有樣野我唔滿意佢就係覺得佢好懶,屋企經濟緊張佢情願去借錢都唔努力下搵錢,我話佢就發火鬧返我,又話我咩都唔識,話返我轉頭話我唔識搵錢。。。但又要我去湊仔,咁我究竟應該要湊仔定搵錢?咩都我做晒咁佢做咩呢?成日以為湊仔好易。。。梗係啦,我一行開就淨係開電視開YouTube比佢睇(佢既理論係電視YouTube學到好多野),梗係易湊。。。我話佢好多次叫佢唔好成日開電視比個仔,又怪我煩。。。

我覺得而家純粹為左個仔先維繫住段婚姻,因為佢好錫個仔(除左成日開電視之外),個仔又好喜歡佢,加上我覺得仔仔成長中好需要有個Daddy。。。但係日日對住佢又好難頂。真係唔知點解自己咁傻要嫁比佢。我為佢付出咁多佢一D都無感激過我。。。仲怪返我轉頭。。。我真係覺得自己好慘。。。

我唔咁同屋企人講,更加唔想朋友知道。。。唯有喺度呻下

varievarie    發表於 20-8-17 01:35

公爵府

你老公好似有打妳?你最好為自己打算下

子爵府

既然佢冇工返,比佢凑仔,你去返工喇!
自己出去揾錢先有經濟話專權;少見啲,冇咁眼冤;又等佢知道湊仔一啲都唔容易;但你交得小朋友比佢,就千祈唔好話佢湊得唔好!

珍珠宮

回覆樓主:

好辛苦wor,又鬧又打又唔肯去搵錢....既然佢咁錫小朋友,一樣可以每個星期見面玩下姐

複式洋房

回覆 wingyaumama 的帖子

佢真係好奇怪,我講左好多次話去返工,佢就不停踩我,話我無能,點出去做野。。。如果真係愛惜個老婆,點會不停踩佢踩到無晒自專心為止。。。?唔係應該互相鼓勵架咩。明明就自己大男人,又怕我出去做野識其他人。。。

其實我而家真係唔知自己過緊咩生活,講出黎都覺得好奇怪,好唔正常

侯爵府

chrusluvb 發表於 20-8-7 12:41
回覆 wingyaumama 的帖子

佢真係好奇怪,我講左好多次話去返工,佢就不停踩我,話我無能,點出去做野。。 ...

專嚴 同錢 係自己賺番黎的 我工作 都同你遭遇一樣 都係當初盲左 又係因為對子女 無法離開 家庭 不只顧自己 都要理埋對子女感受 只可以講 當佢地大左 我會為自己人生下半場 離開悲傷 正向生命 是自己計劃的 離了 也要承担後果
無鞋著 都好過著對刮腳鞋

男爵府

chrusluvb 發表於 20-8-7 07:20
自從小朋友出世後,同老公關係越來越差,最近更加惡化得好緊要,三句唔埋兩句就嘈,大家好似完全溝通唔到咁 ...

你地離婚個仔唔會冇左Daddy,只係你冇左老公,唔好混為一談。

複式洋房

回覆 micsin 的帖子

我好同意你講法。。。而家唯一就係小朋友太細。。。。

子爵府

chrusluvb 發表於 20-8-7 13:29
回覆 micsin 的帖子

我好同意你講法。。。而家唯一就係小朋友太細。。。。

自己阿媽都有地方住嗎?可以幫手睇住小朋友?

男爵府

回覆樓主:

因為佢自悲變自大,佢自己事業成功就唔會去借錢,到你出去做野就唔會再受佢氣

公爵府

honeybid2 發表於 20-8-7 13:28
你地離婚個仔唔會冇左Daddy,只係你冇左老公,唔好混為一談。

X 2

男爵府

我同你差不多,小朋友都係差不多2歲,我老公啲脾氣又係差到一個點!唯一有嘢同你唔同,我有返工!但返工只有佢攰,無人攰。。就會發脾氣,黑面

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

你講得岩,但一齊住同分開住始終唔同

複式洋房

回覆 CiCiTang 的帖子

點解男人都係咁,永遠覺得女人好得閒,閒閒事無大小都係我地打理

複式洋房

回覆 Rilakkuma312 的帖子

屋企人幫唔到手

男爵府

回覆樓主:

出去做野

男爵府

chrusluvb 發表於 20-8-7 17:32
回覆 CiCiTang 的帖子

點解男人都係咁,永遠覺得女人好得閒,閒閒事無大小都係我地打理 ...

係。。
我返到屋企仲要做。。
但佢可以大爺咁灘喺梳化乜都唔理

男爵府

chrusluvb 發表於 20-8-7 17:31
回覆 honeybid2 的帖子

你講得岩,但一齊住同分開住始終唔同

小朋友好快會習慣,佢地係張白紙,適應力好強。睇黎似你自己會唔習慣多啲...

大宅

回覆樓主:

我情況好過樓主少少,老公有做野,我都有返工,但老公旨意哂我做
我放工星期一至日都無得休息,要湊仔,教小朋友溫習,執屋一腳踢,一到星期日,唔好以為可以休息,要買餸,日用品 ,執屋,洗衫,浪衫,做完個人都散哂
c6就大爺咁攤係度咩都唔做又唔理,仲要咩都唔滿意,又話煮飯難食,家務做得唔好
所以唔好以為出去做野,說話就可以大聲d, 男人唔心足,唔欣賞老婆付出,就算點佢都可以話你

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至