時政擂台

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/508384/%E6%A5%8A%E6%98%8E%E6%B6%89%E9%86%89%E9%A7%95-%E9%A7%95%E9%A7%9Bbenz%E9%80%94%E7%B6%93%E5%B1%B1%E9%A0%82%E9%A6%AC%E5%B7%B1%E4%BB%99%E5%B3%BD%E9%81%93%E8%87%AA%E7%82%92-%E7%88%9B%E9%86%89%E5%A6%82%E6%B3%A5%E9%80%81%E9%99%A2?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama&fbclid=IwAR30XqKogBWBlnSfiTn-THFAuAi-SkY0AVWe88WVQQJ-A6hS6vIa2wLyJYM

藝人楊明疑醉駕撞車!周六(8日)凌晨約零時,1輛平治私家車沿山頂馬己仙峽道落山,途至近玫瑰別墅一個左彎時,據報失控越過對面行車線,首先撞向防撞欄,繼而再衝前約60米,復再猛撼另一防撞欄及石壆後始停下,其他駕駛者見狀,慌忙報警。

意外後涉事平治右車頭擱於石壆上,警員趕抵證實,涉案司機為藝人楊明,當時他滿身酒氣、爛醉如泥,未能即場進行酒精呼氣測試,其後報稱不適,送院期間一仆一碌,需由2名警員左右攙扶上救護車,再送往律敦治醫院治理。其同為藝人的女友莊思明、與胞姊莊思敏趕抵現場了解。警方正調查事件。

唉,其實飲完酒唔開車係咪咁難? (唔好講政治,唔係乜絲的問題) 咁難去到男一位,又搞咁的野

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-8-9 09:58
ada0707    發表於 20-8-8 09:11

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

2024年龍年勳章

好人有限
Life must go on

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔珍惜前途,比幾多機會都冇用

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

花生油子 發表於 20-8-7 12:38
唔珍惜前途,比幾多機會都冇用

Exactly, 十幾年前仲可以話未定性,唔識諗,都已經咁的年紀成四張,要經過咁多年先令人信任返已經改過,唔飲酒係咪唔得? 飲完酒叫人車你係咪唔得? 真係唔明點解可以仲咁唔珍惜擁有的野

伯爵府

回覆樓主:

重犯醉駕真係錯得太離譜

大宅

TBB會唔會雪藏佢

公爵府

回覆樓主:

點解要咁呀,唉。。。
Tbb比左機會你,,你又唔珍惜
點算呀

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

離晒譜....

翡翠宮

karenina_na 發表於 20-8-7 12:46
TBB會唔會雪藏佢

好似之前講因為黃心穎事件,合約而家都講明"若藝人因個人行為及言論,包括政治立場等令TVB蒙受不必要損失,涉事藝人將要承擔一切責任及賠償。",應該唔雪都要賠錢

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

如果撞到其他車,車上的人和家庭會無辜受傷害

大宅

rayrayus 發表於 20-8-8 02:51
好似之前講因為黃心穎事件,合約而家都講明"若藝人因個人行為及言論,包括政治立場等令TVB蒙受不必要損失 ...

今次睇怕都凶多吉少,可以專心賣燉湯了

伯爵府

親子王國15週年勳章

rayrayus 發表於 20-8-8 02:42
Exactly, 十幾年前仲可以話未定性,唔識諗,都已經咁的年紀成四張,要經過咁多年先令人信任返已經改過,唔 ...

絕對係啦
我年少都試過,十幾歲唔怕死
人到中年,如果要揸車,我一滴都唔飲,命仔緊要

水晶宮

回覆樓主:

真係醉到企唔穩咁... 仲炒得幾勁咁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係第一次?第二次好似要入獄

珍珠宮

回覆樓主:

咁難得洗白 真係自毀前程