自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

其實雪印以往record 都麻麻哋,十幾年前我仔出世我都唔會考慮比佢食,但果陣好興,話女仔食左白雪雪喎~

男爵府

其實榜上無名個d 只係無驗到姐

水晶宮

zxyggp 發表於 20-8-17 13:56
開水喉都話有微 塑膠啦
其實想多啲人餵母乳嗎?

咁化驗結果 都係有嗰樣講嗰樣啫。

其實知多啲都係好嘅。有好多人對餵人奶/食奶粉有好多謬誤,呢度成日都聽唔少啦,又話人奶媽要食得好好、食得好清,否則不如餵奶粉 一定穩陣 blah blah blah;又或者個仔已經2、3、4歲,「佢仲肯飲奶粉一定繼續畀,反正都係補充營養」;又或者「我畀個B飲有機奶粉,安全啲」諸如此類。。。

子爵府

之前買落兩箱比bb飲,隻奶粉上左榜有無得退?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

即係邊隻無?

大宅

mickeyeva 發表於 20-8-17 10:39
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/511720/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9 ...

阿仔食雪印食左兩年半 而家先話有事(emoji)都唔知繼唔繼續食好

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

子爵府

suki_chow0304 發表於 20-8-17 15:22
阿仔食雪印食左兩年半 而家先話有事(emoji)都唔知繼唔繼續食好

我都食咗13個月有多

大宅

好失望
我小朋友食illuma大

大宅

魚兒小寶貝 發表於 20-8-17 13:58
請問邊到有得睇呀?
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E9%9B%B6%E9%A3%9F-%E8%96%AF%E7%89%87-%E8%96%AF%E6%A2%9D-%E8%9D%A6%E7%89%87-%E8%9D%A6%E6%A2%9D-%E8%87%B4%E7%99%8C-%E9%9B%B6%E9%A3%9F-030809935.html

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

而家有咩食物係安全

大宅

其實有好多都未驗者,我都特登inbox illuma個邊,佢都有覆返我

"本公司之初生嬰兒配方奶粉均符合聯合國糧食及農業組織及世界衛生組織聯合製定的《嬰兒配方及 特殊醫用嬰兒配方食品標準》 (CODEX STAN 72-1981) 規範,產品安全食用。"

侯爵府

PacoMum 發表於 20-8-17 11:19
其實而家咩都話致癌,都麻木哂啦!

我覺得BB唔同大人,BB的食品應該安全第一。

珍珠宮

我女由出世就食能恩...
咁唔食都食左... 唔想諗返轉頭.. 過去改變唔到...
有時諗.. 其實而家污染問題嚴重..
分分鐘每日食既魚肉菜白米都或多或少有污染致癌物.. 根本避無可避...

水晶宮

EstrellaDamm 發表於 20-8-17 14:37
咁化驗結果 都係有嗰口樣講嗰樣啫。

其實知多啲都係好嘅。有好多人對餵人奶/食奶粉有好多謬誤,呢度成日 ...

人奶媽飲食均衡就ok啦,身體會調節最好嘅奶出黎!
反而身邊有人話,食奶粉嘅bb大隻d無咁易病,極荒謬嘅道理,乜大隻嘅人唔會病嘅咩?

大宅

cloudwingwing 發表於 20-8-17 15:13
即係邊隻無?

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2726336/%E3%80%90%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E3%80%91%E7%87%9F%E9%A4%8A%E6%88%90%E5%88%86%E7%9B%B8%E8%8B%A5%E5%83%B9%E9%8C%A2%E7%9B%B8%E5%B7%AE%E8%BF%91%E5%80%8D%206%E6%AC%BE%E4%B8%8D%E5%90%AB%E8%87%B4%E7%99%8C%E7%89%A9%E5%AC%B0%E5%85%92%E9%85%8D%E6%96%B9%E5%A5%B6%E7%B2%89%E4%B8%80%E8%A6%BD%E3%80%90%E9%99%84%E8%A9%B3%E7%B4%B0%E5%90%8D%E5%96%AE%E3%80%91

大宅

calic7 發表於 20-8-17 13:05
估唔到 愛他美都有

白金版冇啊

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2726336/%E3%80%90%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E3%80%91%E7%87%9F%E9%A4%8A%E6%88%90%E5%88%86%E7%9B%B8%E8%8B%A5%E5%83%B9%E9%8C%A2%E7%9B%B8%E5%B7%AE%E8%BF%91%E5%80%8D%206%E6%AC%BE%E4%B8%8D%E5%90%AB%E8%87%B4%E7%99%8C%E7%89%A9%E5%AC%B0%E5%85%92%E9%85%8D%E6%96%B9%E5%A5%B6%E7%B2%89%E4%B8%80%E8%A6%BD%E3%80%90%E9%99%84%E8%A9%B3%E7%B4%B0%E5%90%8D%E5%96%AE%E3%80%91

男爵府

卡通農場 發表於 20-8-17 16:06
好失望
我小朋友食illuma大

illuma 仲要貴d

大宅

減齡達人勳章

無唔係無問題,只係今次無驗到咋

首頁

尾頁

跳至