潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家有無着開miu miu RTW? 我見今個collection 好甜美,但定價都好貴,價格比美H or Dior RTW ,質量好唔好?定係可以喺online shopping website 買?thx

大宅

jasonmama888 發表於 20-8-21 16:05
請問大家有無着開miu miu RTW? 我見今個collection 好甜美,但定價都好貴,價格比美H or Dior RTW ,質量好 ...

得兩條ONE PIECE 唔係呢個SEASON嘅

最怕啲「裝飾」跌/甩,其他冇咩問題。。。

如果最近有LANDMARK COUPON買就真係抵,唔係嘅話不如再等下? 你想買咩款呀?

子爵府

Chantal_Jardin 發表於 20-8-21 16:19
得兩條ONE PIECE 唔係呢個SEASON嘅

最怕啲「裝飾」跌/甩,其他冇咩問題。。。

我想買牛仔裙。我身形唔靚,生完小朋友後變左典型啤梨,好耐都買唔到啱心水的牛仔裙早兩日經過,試左條牛仔裙高腰A字,唔顯肥,所以好想買,但要成8k,我覺得over priced 。

大宅

jasonmama888 發表於 20-8-21 16:23
我想買牛仔裙。我身形唔靚,生完小朋友後變左典型啤梨,好耐都買唔到啱心水的牛仔裙早兩日經 ...

如果係牛仔裙,係有少少貴。。。佢哋啲水晶HEADBAND,都要四千幾蚊。。。 之前買左,如果冇COUPON我唔會買。。。

不過如果真係啱心水好鍾意嘅話,不如照殺? 怕遲啲冇SIZE呀! 我其中一條裙其實有少少大,不過我加件JACKET就冇咁覺眼

子爵府

Chantal_Jardin 發表於 20-8-21 16:33
如果係牛仔裙,係有少少貴。。。佢哋啲水晶HEADBAND,都要四千幾蚊。。。 之前買左,如果冇COUPON我唔會買 ...

佢仲有件牛仔褸都好靚,有個lace娃娃領,可以拆的。
我再諗下先。唔好衝動消費。我平時無買開miu miu ,佢會唔會特價架?如果RTW會特價,咁咪好蝕?

同埋miu miu ,我仲停留喺好多年前,係入門版luxury brand ,原來宜家都已經咁貴

其實我好少買luxury brand RTW。因為我着到童裝,Gucci kids, Fendi kids, Baby Dior 都好扺着如果買women RTW之前我只會買H or CC。始終H RTW一來靚,二來可以快快儲spending 。所以我至咁猶豫CC RTW等雖然都有markdown ,但一定無size無款嘛。

大宅

jasonmama888 發表於 20-8-21 16:46
佢仲有件牛仔褸都好靚,有個lace娃娃領,可以拆的。
我再諗下先。唔好衝動消費。我平時無買開miu ...

如果我冇記錯,上次RTW SALES係40% OFF!

不過好多都已經俾VIP HOLD左,係呀,我果陣都係行完DIOR,見到MIUMIU咪順便睇下! 哇!嚇得我呀,不過果兩條ONE PIECE 我真係鍾意,就買左。。。

我都好讚成儲H SPENDING實際啲!

wcpcelia    發表於 20-8-24 16:33

子爵府

Chantal_Jardin 發表於 20-8-21 17:32
如果我冇記錯,上次RTW SALES係40% OFF!

不過好多都已經俾VIP HOLD左,係呀,我果陣都係行完DIOR,見到 ...

多謝你呀,我忍多幾日,如果真係仲掛住,就揀間商場優惠吸引的去買

大宅

jasonmama888 發表於 20-8-21 18:15
多謝你呀,我忍多幾日,如果真係仲掛住,就揀間商場優惠吸引的去買
...

唔使客氣!

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

jasonmama888 發表於 20-8-21 18:15
...

你不如看看H有冇dcutting差唔多的裙入手。
work hard PLAY hard

首頁

尾頁

跳至