跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 09-6-18 16:56 發表

佢哋係咁"得寸進尺"㗎
豬弟上咗床要扭抱, 我話唔抱, 最多攬一下...
攬完佢又話"攬多吓", 如果你真係攬呢, 佢會同你沒完沒了...
所以我二話不說, 攬完一下熄燈出房唔理佢~
由得佢怪叫... 叫得幾叫 ...

豬弟咁乖會自己瞓,我個囡如果唔陪佢,實走出房找我。

洋房

原帖由 ankle 於 09-6-18 15:37 發表
我發覺訓前同個囡講故仔,
真係講十個故仔都唔肯訓,
成日叫我再講多個再講多個....
我而家訓覺就一定關燈跟住就唔理佢,
多數啊囡扭兩扭, 大約十幾分鐘就自然訓著架啦~
故事都係留返晚飯後講好過, 仲可以叫爸爸角色 ...

我牙女又係咁哦,一關燈就話"講故仔",
講完故仔静左一輪,又話要"殊殊",
但都係唔肯訓,又扭講故仔......
講到口水都乾埋,
最激氣係佢又唔係真係度聽緊哦,郁身郁勢咁,
嬲得滯,大力少少拍佢個囉油,
有D嬲咁同佢講:嬲架,快D訓!
咁佢先至死死氣咁静静地訓係度,直至訓著......
http://hk.myblog.yahoo.com/yanyan-bi

洋房

我個仔又係啊, 晚晚要講同一個故仔N次先肯訓, 講完又要去peepee, peepee完又要從頭講過, 真係少D口水都5得

原帖由 sukeyhk 於 09-6-29 09:26 發表

我牙女又係咁哦,一關燈就話"講故仔",
講完故仔静左一輪,又話要"殊殊",
但都係唔肯訓,又扭講故仔......
講到口水都乾埋,
最激氣係佢又唔係真係度聽緊哦,郁身郁勢咁,
嬲得滯,大力少少拍佢個囉油,
有D嬲咁同佢講:嬲架, ...

複式洋房

Darren is also attending Victoria in Aug.

首頁

尾頁

跳至