自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

下次嗌完埋單,你同阿B即刻起身一齊去廁所,睇吓A會點?
不過如果我係你,我就唔再約佢食飯喇,唔係話錢嘅問題,係A嘅人格有問題。

侯爵府

ngwong2 發表於 20-11-7 17:05
你寵壞了佢.某程度自己亦要負責.仲肯出席

食飯俾錢唔係天經地義咩?

咁耐以來由我呢個做朋友嘅教佢食飯要俾錢,次次食飯次次都「教」佢要俾錢,只可講佢臉皮夠厚,我唔夠佢厚
8-)

琥珀宮

二小姐 發表於 20-11-7 16:48
因為A經常食飯唔俾錢,加上之前暴動疫情,一次都無一齊出過去。

最近A出聲話好耐無見,約出來見吓,食餐飯 ...

呢d人仲同佢食飯?見都唔好見啦

侯爵府

麟媽媽 發表於 20-11-7 17:34
下次嗌完埋單,你同阿B即刻起身一齊去廁所,睇吓A會點?
不過如果我係你,我就唔再約佢食飯喇,唔 ...

約佢個頭,佢食完飯就約我下一次,我嗰吓道氣都谷住,真係俾面B生日飯我先無發作

8-)

水晶宮

二小姐 發表於 20-11-7 17:19

飯前有講過我同佢一人一半請B

點解你仲話「好呀,睇下幾時再約」? 佢面皮厚你又要扮冇嘢,點解唔直接話佢次次都走數唔俾錢? 咁其實大家都好虛偽,然後你自己又唔開心,為乜?

happylife28    發表於 20-11-8 02:13

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

根本係你地縱出黎
你地一而再再而三地被搵笨,
都仲要仆出去,
佢點會覺得自己有問題啫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

追唔到就算
以後都勿再約佢
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

下次同另一個朋友夾好,一齊借尿頓走佬,等佢埋單,以後唔洗見

侯爵府

stagea 發表於 20-11-7 17:31
咁A既招數好低下喎...仲以為咩高招, 拎到你同B可以包佢食飯咁多次!!!
你同B都受既??? 下次俾, 無現金 ...

我同B同埋大家另一半都不是計較的人,我哋嘅老公都有免費幫對方整嘢,大家專業不同

我同B二人出去食飯,平嘅一人一餐,貴嘅就即刻俾返錢對方,出門買到好嘢會買多一份送對方

A係佔咗我同B好多次便宜,我同B先無約A,可能暴動加肺炎,令到A自己唔覺我哋疏遠佢
8-)

侯爵府

moon_o_o 發表於 20-11-7 17:41
下次同另一個朋友夾好,一齊借尿頓走佬,等佢埋單,以後唔洗見

我老公話,如果問A老公收錢,都好無面

wcpcelia    發表於 20-11-9 10:49
8-)

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我有個朋友B又喺 三個友人出來午餐吹吓水 通常輪住比 次次䧔啲䧔講吓話失業要⋯⋯⋯
有次A朋友生日飯 我地一人一半。⋯

之後比我知道原來在A面前講我是非 仲要老作 好彩A知我為人 頂佢唔順 忍不住講我知 所以我決定退G是無錯

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

二小姐 發表於 20-11-7 17:41
我同B同埋大家另一半都不是計較的人,我哋嘅老公都有免費幫對方整嘢,大家專業不同

我同B二人出去食飯, ...

你同B係你同B既事, 唔關A事既...只可以講阿B係老溤!!

只係你同B都一向係咁對待A, A就受囉...

好多時啲問題係雙方既, 唔係A一個人造成, 自己都有責任制造出來

伯爵府

二小姐 發表於 20-11-7 17:43
我老公話,如果問A老公收錢,都好無面

唔洗問佢老公,還掂以後唔約,玩返佢一次

食到差唔多話去廁所,之後打比佢話臨事有事走先,多謝佢依餐喎

如果佢問你拎返,你可以順勢話佢之前餐餐要人請

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

南瓜餅 發表於 20-11-7 17:46
我有個朋友B又喺 三個友人出來午餐吹吓水 通常輪住比 次次䧔啲䧔講吓話失業要供樓 無錢 但有錢買幾千包包
...

最後個段既問題, 好多時三人組合都有呢個問題...

侯爵府

Elenalan 發表於 20-11-7 17:37
點解你仲話「好呀,睇下幾時再約」? 佢面皮厚你又要扮冇嘢,點解唔直接話佢次次都走數唔俾錢? 咁其實大家 ...

咪等如啲人話遲啲飲茶
有幾可飲茶
8-)

侯爵府

babyhoi 發表於 20-11-7 17:39
根本係你地縱出黎
你地一而再再而三地被搵笨,
都仲要仆出去,

我都覺得自己好衰,洗埋啲冤枉錢
捐錢幾千幾千捐出去都唔肉赤

8-)

大宅

正如我去旅行,有朋友叫我幫佢買嘢,返來問佢攞錢佢就話多謝我
我即話唔洗多謝,你要俾錢㗎

琥珀宮

moon_o_o 發表於 20-11-7 17:49
唔洗問佢老公,還掂以後唔約,玩返佢一次

食到差唔多話去廁所,之後打比佢話臨事有事走先,多謝佢依餐喎

係囉...唔洗問A老公啦...

問人老公, 呢下又唔係咁好, 手法好低...

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

二小姐 發表於 20-11-7 16:48
因為A經常食飯唔俾錢,加上之前暴動疫情,一次都無一齊出過去。

最近A出聲話好耐無見,約出來見吓,食餐飯 ...

直接俾payme link / alipay link 佢提佢俾錢,外賣另計呀。

呢啲都唔係朋友,無下次啦

男爵府

二小姐 發表於 20-11-7 17:12
我識佢老公,佢係真環境好,佢都唔洗返工加搬大屋了

咁如果佢兩公婆真係環境好,憑佢呢種德性,兩公婆應該臭味相投 ! 而且發掛通常都係呢種人,因為唔刻薄伙記唔會發達,做好人老闆通常都會失敗 !

首頁
12345...13

尾頁

跳至