潮流時尚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

是咁的,本人係h小白,香港無買過,外國只買過L30, Gp36同p18,本來諗住聖誕比個借口自己入坑,點知男友話佢有個大客同H好熟,一年買多好野,之前都有幫男友老闆買h袋送人,所以可以直接幫我攞bkc(當然消費under番個客個名),個客問Sa幫我留左c19白同灰系b25(因為睇相所以唔肯定色號)

男爵府

hattienail 發表於 20-12-9 22:56
是咁的,本人係h小白,香港無買過,外國只買過L30, Gp36同p18,本來諗住聖誕比個借口自己入坑,點知男友話佢 ...

原本好開心,男朋友話佢過數比個客跟住我自己去鋪頭攞....點知,個客個秘書已經攞左貨番公司。星期五攞比我...

問題係..咁樣經手..我有少少唔想,我心忐忑到爆炸,點樣判斷個客係咪真係響專門店買,因為問左一兩日就覆我話有...仲要咁大熱顏色..

有咩方法可以驗袋?如有單攞番去同一間專門店問。Sa會答我嗎?

男爵府

原本好開心,男朋友話佢過數比個客跟住我自己去鋪頭攞....點知,個客個秘書已經攞左貨番公司。星期五攞比 ...

仲要比男朋友話我,佢話佢老闆一年搵同一客人攞咁多個袋送人,唔通會有假我明,我知佢客真係好有錢,但有錢人就唔可以用假野咩佢用左都唔覺啦,但我唔小心攞左個假就.....救命,諗到都想死

男爵府

hattienail 發表於 20-12-9 23:01
仲要比男朋友話我,佢話佢老闆一年搵同一客人攞咁多個袋送人,唔通會有假我明,我知佢客真係好有 ...

要單咪得囉,佢幫你買嘢,你都要俾返錢佢,咁佢都要比單妳睇㗎啦!

wcpcelia    發表於 20-12-11 09:00

男爵府

CreamBaby 發表於 20-12-9 23:09

要單咪得囉,佢幫你買嘢,你都要俾返錢佢,咁佢都要比單 ...

件野未攞呀,約左星期五送黎我度,男友話有單,但我上網見到話香港單都可以係假定係我去番同一分店買d野睇下單係咪一樣?

定直接攞個袋去brandoff睇下收唔收就知真假?

男爵府

回覆樓主:

攞返間店,借頭借路問嘢得唔得呢?

但係,要是唔好彩,你男友都唔同得個「大客」反面喎

大宅

hattienail 發表於 20-12-9 23:13
件野未攞呀,約左星期五送黎我度,男友話有單,但我上網見到話香港單都可以係假定係我去番同一分 ...

而家新買kbc單上有埋袋編號可以做個reference.

男爵府

KulookFung 發表於 20-12-9 23:14
攞返間店,借頭借路問嘢得唔得呢?

但係,要是唔好彩,你男友都唔同得個「大客」反面喎

如果係假野我諗我會先同佢反面,(唔知佢點問個客攞番錢)不過講真咁樣攞黎真係好怪,攪到我全日都瘋狂睇真假對比圖,但我眼殘,根本睇唔到圖既分別....

珍珠宮

如果果袋係真嘅,你就咁去問返個SA,而SA又向大客爆響口,你男友咪得罪大客囉

你有懷疑嘅,就扮換貨,話男友送咗份surprise,但隻色好似吾多襯自己,然後睇完一輪話無嘢啱都係keep返個袋

男爵府

lomilolo 發表於 20-12-9 23:15
而家新買kbc單上有埋袋編號可以做個reference.

可以教我點睇嗎?想知Sa係唔係唔會答我架如果去買絲巾借口借路

男爵府

kavenzou 發表於 20-12-9 23:23
如果果袋係真嘅,你就咁去問返個SA,而SA又向大客爆響口,你男友咪得罪大客囉

你有懷疑嘅,就扮換 ...

係喎,我無諗過Tim一陣比佢知我咁做實鬧交.....

我有睇過d舊post話換袋仲要放係鋪頭等佢寄番外國,同埋等於即時放棄個袋,等第二個,又話Sa係唔會講真假...係咪真定我要點講。事關我中意隻色既但真係唔係自己手攞出間鋪...又咁快有...成件事好迷惑

大宅

hattienail 發表於 20-12-9 23:25
可以教我點睇嗎?想知Sa係唔係唔會答我架如果去買絲巾借口借路

即平時買leather product 每個袋都有工匠編號,正常今年既袋編號y開頭,單上印住啲個工匠編號,sa唔會答,只有工匠睇袋先知真假。

別墅

是咁的,本人係h小白,香港無買過,外國只買過L30, Gp36同p18,本來諗住聖誕比個借口自己入坑,點知男友話佢 ...

如果真係熟客,應該唔會賣假野既!你男朋友比左幾多錢個買隻大熱色既B25呢?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

hattienail 發表於 20-12-9 23:25

sa係唔一定睇到真假,帶去舖都冇用。帶單換就會收走個袋。除非spa由工匠check。無論邊個方法,一check到係假就送去法國。
work hard PLAY hard

已刪除用户

男爵府

lomilolo 發表於 20-12-9 23:33

即平時買leather product 每個袋都有工匠編號,正常今年既 ...

謝謝我收到即刻睇下

wcpcelia    發表於 20-12-11 09:00

男爵府

Snowberry123 發表於 20-12-9 23:34
如果真係熟客,應該唔會賣假野既!你男朋友比左幾多錢個買隻大熱色既B25呢?
...

唔知呀我無問佢,而家連隻野真假都成迷,原本呢份係禮物算係上年新年。情人節,生日加今年聖誕事關異地好鬼耐無見,我而家反而好想知正常b25幾錢,等我收到可以對下單個數目有無錯

伯爵府

你男友同佢傾至有貨係幾耐時間呀?
咁佢淨收貨錢定計埋spending

男爵府

jenniferK 發表於 20-12-9 23:35
sa係唔一定睇到真假,帶去舖都冇用。帶單換就會收走個袋。除非spa由工匠check。無論邊個方法,一check到係 ...

噢......咁仲有無咩防偽特徵我可以自己睇下,定攞去brandoff?

另外,我最大疑惑係點解咁快。仲要咁熱門顏色...因為我雖然無香港買開。但我成日係度爬文,見到好多好有實力既Jm既帖,人地都要等...暫時無見咁快有,有可能嗎?所以好懷疑...利申,我係呢度見過Jm有聖誕樹下成個廳都係bkc(emoji)(emoji)所以我覺得呢度既人意見可信好多

別墅

Snowberry123 發表於 20-12-9 23:34
...

係咪你男朋友尋日問,跟住佢個客就話聽日有袋?咁又好似快左d

同埋你知唔知係咩皮呢?因為唔同皮,唔同價錢都相差幾遠下

首頁
12345...14

尾頁

跳至