夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Sadqqqqq 發表於 20-12-16 08:54
佢話就話斷曬,已經無再揾日日夜晚7點就會返到屋企,就咁睇就唔覺有好密咁同人傾計,但有不斷收msg因個電話 ...

一連364日單親生活,不嬲無完整家庭。

水晶宮

Wongbuddy 發表於 20-12-17 14:49
回覆 Fion710 的帖子

你哥嫂復合到真好

多謝你,當初佢地兩個都有問題,我做姑仔夾係中間要調解當然我幫唔到D咩,不過而家佢地好返我好開心

子爵府

回覆 mayce860914 的帖子

你老公成日搵其他女人傾計唔係辦法架喎 好易傾出感情來 如果你信你老公唔會去到上床嗰步 只係鍾意flirt下 你一係忍手唔去check 信佢只係減壓 否則日嘈夜嘈

大宅

Wongbuddy 發表於 20-12-17 17:10

你老公成日搵其他女人傾計唔係辦法架喎 好易傾出感情來 如果你信你老公唔會去到 ...

都係話佢返工得自己一個做嘢好悶咪搵人傾下計,傾計之嘛又唔係做啲乜嘢,日日都係屋企,做得啲乜嘢呀?好似講到溝女好正常咁,講真普通傾偈邊傾得咁多啊?佢而家係日日都傾

大宅

Wongbuddy 發表於 20-12-17 17:10

你老公成日搵其他女人傾計唔係辦法架喎 好易傾出感情來 如果你信你老公唔會去到 ...

你講得啱呀,呢排我哋日日都嗌交咁滯,佢直頭覺得我好煩唔想同我講嘢,佢話寧願搵個人九唔搭八起碼講錯嘢唔使解釋,但係同你講嘢乜都要解釋

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mayce860914 發表於 20-12-17 17:52
你講得啱呀,呢排我哋日日都嗌交咁滯,佢直頭覺得我好煩唔想同我講嘢,佢話寧願搵個人九唔搭八起碼講錯嘢 ...

己所不欲 勿施於人。
你老公要減壓,你都要減壓。
如果傾偈冇問題,問佢你可唔可以上交友網,如果ok,在佢面前光明正大出post。

子爵府

你都知自己根本忍受唔到 咁又何苦繼續 兩個都辛苦 佢身在家中但心在外 睇情況佢好難會改到 係一個心引 傾完一個又一個 你諗下佢衣家未遇到個會上床既你都發狂咁日嘈夜嘈 你一係就有信心以後既佢都會上床前止步 唔係既話 你咁樣過日子同虐待自己冇分別

大宅

Wongbuddy 發表於 20-12-17 22:04

你都知自己根本忍受唔到 咁又何苦繼續 兩個都辛苦 佢身在家中但心在外 睇情況佢 ...

我都覺得係,所以我好辛苦,而家仲要扮無嘢

子爵府

如果佢選擇離婚都唔肯斷同女傾計既話 你有冇諗過放生大家

珍珠宮

回覆 Wongbuddy 的帖子

閱讀過你的回覆,好認同你就樓主和雷同情況嘅分析。樓上有嗰老公已經講到:「去到咁,請願同個九唔撘八嘅同屋住都好過。」再咁落去影響夫妻關係嘅並非第三者,而係如何待呢個老公嘅方式手法令到佢老公窒息。妻子搞唔掂個老公,自己情緒又唔健康。結果就係困獸鬥。
我哋啲無關痛癢嘅網民點話人地老公來撐女人都對事主搞好同老公嘅關係無補於事,因為我哋得個講,要做嘅,都係事主自己來經營,冇人替事主做到。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

mayce860914 發表於 20-12-17 17:52
你講得啱呀,呢排我哋日日都嗌交咁滯,佢直頭覺得我好煩唔想同我講嘢,佢話寧願搵個人九唔搭八起碼講錯嘢 ...
噢,原來「寧願搵個人九唔撘八起碼講錯嘢唔使解析,但係同你講嘢乜都要解析」嗰位係你老公,唔係樓主老公。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

回覆 858D 的帖子

858D 見到你啦

其實樓主同Mayce都係類似架 兩位都係自困中 當然我地局外人唔知佢地老公實則有冇犯錯 但首要真係處理好兩位同另一半既基礎關係先 如果發覺自己真係無法釋懷 對方每一個小動作足以牽起自己無限猜測憂慮鬧翻 咁樣落去不但影響大人 連小朋友成長都有一定影響 因為小朋友既記憶永遠就係媽媽的苦臉

曾經有位叔叔同事 佢對公司女同事都係咁熱情 成日口花花 讚下呢個撩下嗰個 耐唔耐又有同事飯局聚會但佢老婆完全冇唔likey 仲成日笑佢老公: 撩完都冇人吼你啦 我諗呢位老婆可能真係好信任個老公 又或者佢好聰明 佢知道自己唔會離開到個家/老公 又改變唔到個老公既性格 咁不如用一個輕鬆方法同個老公維繫好個關係 所以每人採取方法唔同 又得出唔同既結局

子爵府

mayce860914 發表於 20-12-17 17:49
都係話佢返工得自己一個做嘢好悶咪搵人傾下計,傾計之嘛又唔係做啲乜嘢,日日都係屋企,做得啲乜嘢呀?好 ...

學番佢果套 咁賤格
講到尾唔夠愛囉 愛既點解唔行動證明自己唔係 show d 信息你睇
我覺得根本係釣免費魚
其實你無咩棋行 一係忍睇開d一係放棄 個心好辛苦早離早著 唔係好易屈出病

子爵府

Sadqqqqq 發表於 20-12-16 11:05
回覆 Sadqqqqq 的帖子

多謝大家回覆其實上黎問真係因為好多野諗,離婚係大事,影響三個人以後嘅人生

樓主好同情你 覺得你係一位好媽媽
女人真係好難做到絕情 女人都係想有人錫 湊住個仔已辛苦 你好清楚盤棋點行 加油 唔好屈埋係心 順住自己意願舒服就好了

大宅

bobo88hk 發表於 20-12-18 10:10
學番佢果套 咁賤格
講到尾唔夠愛囉 愛既點解唔行動證明自己唔係 show d 信息你睇
我覺得根本係釣免費魚

你講得好岩,佢係度釣魚,願者上釣,可能之前個女人都食左,跟住比我踢爆左順住個勢分開再搵過個,佢日日送貨都見好多人,根本要識過個好易,佢把口又氹得人開心,啲性格好受女人歡迎。

子爵府

mayce860914 發表於 20-12-18 10:28
你講得好岩,佢係度釣魚,願者上釣,可能之前個女人都食左,跟住比我踢爆左順住個勢分開再搵過個,佢日日 ...

婚前係點架?都係咁既衰樣無計既喎
佢依家咁唔尊重你係人格都有問題 忍唔到離婚啦 屈到自己病就唔抵

大宅

bobo88hk 發表於 20-12-18 10:35
婚前係點架?都係咁既衰樣無計既喎
佢依家咁唔尊重你係人格都有問題 忍唔到離婚啦 屈到自己病就唔抵
...

婚前我都知佢係口花,我就係比佢氹番黎,但大家嘅方向都一樣,都係想結婚生小朋友,佢都40歲喇,佢個人係咩都好,又慳家唔亂買嘢,咩都計過度過先買,一定會返工搵錢,又唔鐘意出街,對6299都好好,就係口花鐘意了人傾計,佢都話佢偷食都要出街先偷到,我連街都唔去嘅偷乜呀?有時間都訓教啦(佢做嘢好忙又要搬貨好攰)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

問清楚自己,若果肯定自己唔會離婚又唔會離開個男人,就點解仲要揾證據

自己若日日疑神疑鬼,不如唸清楚係咪仲要繼續咁落去呢?

首頁

尾頁

跳至