自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原來確診走路只係「最高」罰款$5000、監禁兩個月,即係同啲外傭喺公園「聚一聚」嘅罰款係一樣,咁唔怪得知走老啦。我覺得罰$100,000都唔過份啦!

子爵府

回覆樓主:

經過今次可能又會再調整

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

要判坐監,唔係邊有阻嚇作用

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

對呢啲人,罰監禁都不為過啦!

琥珀宮

龍山仔仔 發表於 20-12-19 17:37
原來確診走路只係「最高」罰款$5000、監禁兩個月,即係同啲外傭喺公園「聚一聚」嘅罰款係一樣,咁唔怪得知 ...

其實監禁兩個月,已夠阻嚇作用,係睇政府肯唔肯真係去告

水晶宮

木土土 發表於 20-12-19 18:15

癈政府點會真是去執行呢! 分分鐘捉到都唔會罰。。
帶住手帶周街行,3次都仲係口頭警告 鬼怕你咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

講真,一般人確診,相信都會希望留院接受治療,仲要係隔離病房唔係迫大房,有幾多個真係搵命博,未好番晒就想走?

病情可以突然急轉直下,真係博命架

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

emilylam 發表於 20-12-19 18:26
癈政府點會真是去執行呢! 分分鐘捉到都唔會罰。。
帶住手帶周街行,3次都仲係口頭警告 :igiveu ...

捉唔捉到都成問題

水晶宮

MM2H 發表於 20-12-19 18:41
講真,一般人確診,相信都會希望留院接受治療,仲要係隔離病房唔係迫大房,有幾多個真係搵命博,未好番晒就 ...

係,但一樣米養百樣人,真是咩人都有

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

要坐啦
太自私!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

講真,一般人確診,相信都會希望留院接受治療,仲要係隔離病房唔係迫大房,有幾多個真係搵命博,未好番晒就 ...

識諗就唔會走佬喇
放下自在

伯爵府

e個世界總會有人做出愚蠢的行為

男爵府

龍山仔仔 發表於 20-12-19 17:37
原來確診走路只係「最高」罰款$5000、監禁兩個月,即係同啲外傭喺公園「聚一聚」嘅罰款係一樣,咁唔怪得知 ...

走佬罰 HK$5,000元、確診獎 HK$5,000元,打和 ... Super !

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 20-12-19 18:49
識諗就唔會走佬喇

就係非一般想法,呢類思維人士根本不會考慮後果,罰幾多都只係一個數字,唔會有能力或意欲承擔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

smart_lam 發表於 20-12-19 18:51
走佬罰 HK$5,000元、確診獎 HK$5,000元,打和 ... Super !

咁要坐半年喇
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

因為香港一向都有民主自由

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

木土土 發表於 20-12-19 18:15

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

啲人太自私

男爵府

回覆樓主:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

條友唔係屋企仲有邊度去 , 無人會收留佢 , 搵人去拍門無人應就當唔係屋企 , 萬一條友真係匿埋係屋企 , 過二日死鬼埋 , 咁又嘈一論之後又死因調查 .........

首頁

尾頁

跳至