自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

mcdullyiu 發表於 21-1-11 09:44
我唔敢講她們生活好唔好。不過她們的小朋友仲細, 現在講後唔後悔都仲早。

到小朋友青春期的時候, 我其實很 ...

完全認同 小朋友仲細係好可愛好得意..

男爵府

睛靈勳章

purplechung 發表於 21-1-11 11:38
睇完真係
身邊好少朋友會生3個,1個起2個止,佢地咁後生真係好唔識諗,生養都容易,教先最難 ...

識諗就唔會咁早做人阿媽書都未讀完
識諗就唔會未有經濟能力去學人做阿媽

男爵府

睛靈勳章

polliebb 發表於 21-1-11 12:24
綜援唔係講你, 係另一個媽媽

咪就係...
angela媽媽你係3個入面最幸福嘅一個
, 好老實你咁年青就做了媽媽, 在自己父母立場的而且確應該沒有一個父母想自己仔女未讀完書就學人做阿媽..... 好幸運你先生是位負責任的好男人。 你係第一位出場都感覺到你係好有愛心去教導,希望你第三個小朋友可以冇咁辛苦咁你哋一家人就會輕鬆啲。

加油!

伯爵府

angela媽媽 發表於 21-1-11 12:36
但我都唔係佢地所講中三唔讀書就生仔既媽媽,係讀完中三後我已經出去讀唔同既美容課程考一d既資歷:thinkin ...
我係之前睇過你地訪問,個陣你地岩岩編排到公屋,但點解可以養2隻狗?

https://www.youtube.com/watch?v=yxkTjKuvDGU

洋房

肥肥寶 發表於 21-1-12 16:44
我係之前睇過你地訪問,個陣你地岩岩編排到公屋,但點解可以養2隻狗?

https://www.youtube.com/watch?v=y ...

其中有一隻狗仔我大仔未出世已經有養,另外一隻狗仔係心理學家建議養寵物,但詳細我家事唔會講太多,呢一刻我哋暫時都生活得好好,好開心,我哋一家三餐都唔係問題,亦都未去到要人幫忙我兩隻狗仔都係好乖唔係亂咁嘈,所以暫時冇比其他人投訴,因為對上拍節目嗰陣我狗仔仲係舊屋,嗰陣我哋未正式搬去新屋所以狗狗冇出現到喺節目度

子爵府

angela媽媽 發表於 21-1-12 16:56
其中有一隻狗仔我大仔未出世已經有養,另外一隻狗仔係心理學家建議養寵物,但詳細我家事唔會講太多,呢一 ...

angela, 有需要時保留一點空間和私隱比自己,網絡世界 複雜多變, 澄清如果影響自己 可以選擇不回應.

假如影響到當事人及其他媽媽,希望BK delete 此post. 唔好意思

伯爵府

angela媽媽 發表於 21-1-12 16:56
其中有一隻狗仔我大仔未出世已經有養,另外一隻狗仔係心理學家建議養寵物,但詳細我家事唔會講太多,呢一 ...

ic, 因為以我所知公屋係唔可以養狗,會被扣分收返間屋,但係如果係房署批准嘅話就唔怕啦

洋房

Celine524 發表於 21-1-12 16:59
angela, 有需要時保留一點空間和私隱比自己,網絡世界 複雜多變, 澄清如果影響自己 可以選擇不回應.

假如 ...

我都諗住答埋上面個媽媽我就唔會再回答任何人嘅疑問同埋再澄清越問越深入,唔答又怕呢度媽媽覺得我逃避問題我都係留返呢啲時間同我小朋友玩多幾分鐘算不過最後都要再次多謝鼓勵我嘅媽媽我會盡力做好一百分既媽媽一百分嘅老婆

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

Angela媽媽!加油!
我都有睇呢個節目!
我覺得早生小孩也有早生好,最緊要負責任!我看得出你是位盡責好媽媽!

侯爵府

angela媽媽 發表於 21-1-11 12:02
另外想講一講回報呢句說話,其實我係想講考順既意思,如果我一心要回報我唔會只係學跳舞同畫畫呢啲咁嘅興趣 ...

祝福你一家人

你好叻湊小朋友仲可以進修

首頁

尾頁

跳至