論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Name: Sxtx Maesaroh
DOB: 9 june 1980
Status: Divorced
香港經驗: 八年半
完全冇危機意識!危害别人生命!凌晨十二點,長者覺得呼吸困難,想打電話俾女兒求救,工人姐姐極力反對和阻止!還喝令長者立即睡覺!最後長者堅持了半小時,都要求打電話,女兒才知道媽媽的辛苦!長者才可到急症室!工人姐姐解釋,都咁夜啦!唔好阻住太太睡覺啦!其實我估計工人姐姐係唔想煩,因為可能要漏夜入急症室!
大話精一名!疫情期間,懶惰!唔肯幫老人家換床單!我問佢有冇換?佢回答有呀!尋日換咗喇!洗咗啦!今日乾咗喇!收埋咗啦!講大話!跟住我就搵證據!每一日影相咩床單?還有......

子爵府

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有冇攪錯呀? 人命關天, 唔比老人家打電話比女? 仲可完约? 我即炒了。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 21-1-29 16:56
有冇攪錯呀? 人命關天, 唔比老人家打電話比女? 仲可完约? 我即炒了。 ...

不是有心俾她完約!唉!一言難盡!總之,大家小心!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

mail2muitsai 發表於 21-1-29 17:45
不是有心俾她完約!唉!一言難盡!總之,大家小心!
唔比老人家打電話揾女? 佢憑咩? 平時都唔知點克薄你媽。 衰成咁, 投訴佢f之。

複式洋房

mail2muitsai 發表於 21-1-29 12:28
Name: Sxtx Maesaroh
DOB: 9 june 1980

to be continued
完全冇時間觀念!
唔睇鐘!唔睇錶!只按本子辦事!
你畀schedule佢,佢都唔會跟!一定要堅持講完電話, 睇完印尼電影才會做工作! 她會弄到長者遲到返日間中心!或者係遲食藥!遲食飯!遲睡覺!
對長者態度越嚟越惡!
唔係淨係我覺得!連日間中心嘅姑娘都向我投訴佢好惡!
完全冇愛心冇耐性唔耐煩!長者對她說一句,她竟然答,乜你咁多嘢講㗎?
她的兒子致電她要錢,她便會立即仆落街,轉帳金錢給他!不會理會長者安危!
可能因為現在太肥!(現在大概有79公斤)所以可能已患有渴睡症!工人姐姐坐下便會睡!每日沖涼起碼二至三次!每次起碼45分鐘!真係好識享受㗎! 待續

複式洋房

lily-of-valley 發表於 21-1-29 18:08
唔比老人家打電話揾女? 佢憑咩? 平時都唔知點克薄你媽。 衰成咁, 投訴佢f之。
...

寫407e的時候,我有加多一張紙
寫出她的罪行!自己fax!
幾日之後
入境處有回覆㗎
係信件!

首頁

尾頁

跳至