時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

https://std.stheadline.com/daily/article/2333099/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E5%8B%87%E6%AD%A6-%E7%8D%84%E4%B8%AD%E6%87%BA%E6%82%94-%E5%AD%B8%E5%81%9A%E6%B9%AF%E5%9C%93%E6%95%AC%E7%88%B6%E6%AF%8D
希望佢哋而家知道當初只係畀人利用,真心悔改!
亦都好多謝懲教署同埋警方嘅義工安排呢次活動,佢哋好有心,去幫助年青人重入正途!
家人收到啲湯圓應該暖在心頭!

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-2-10 10:42

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 21-2-10 08:44
https://std.stheadline.com/daily/article/2333099/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E8% ...

希望佢地搵番個腦出黎 唔好誤信人言

伯爵府

回覆樓主:

希望佢哋從此變番個正常人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

熊熊老婆 發表於 21-2-10 08:44
https://std.stheadline.com/daily/article/2333099/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E8% ...

回頭是岸

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

從錯誤、過失中學習,人生練力會更強大,值得鼓勵

公爵府

牛年勳章

MM2H 發表於 21-2-10 09:04
從錯誤、過失中學習,人生練力會更強大,值得鼓勵

所以我特登post出嚟,我覺得呢件事好正面,好鼓舞呀!

JojoFung0304    發表於 21-2-10 16:06

男爵府

回覆樓主:

清醒返唔好再比人利用,知錯能改就好

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

錯過一次亦付出代價, 希望佢學精唔好再比人利用做壞事

子爵府

祝願佢將來能建設社會, 做正確嘅事!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

如真係做回正常人,支持

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 21-2-10 09:05

你真係好人,對人寛容。我就冇你咁大量,你知唔知我諗到咩呀?佢地而家比人捉咪話後悔囉,如果走得甩,肯定唔會覺得自己有錯!有悟性、正確價值觀嘅人,從day one開始打死佢都唔會做傷害社會嘅犯法行為!

男爵府

侯爵府

回覆樓主:

暴亂時期執法不嚴,加上幕後黑手煽動,令很多人“勇武"覺得參與暴動,是毫無後果,而越來越橫行無忌。

近期見到好多後生仔女,紛紛受到應有刑罰,斷送前程。雖然他們是罪有應得,但也真的希望他們能悔改。

另一方面,那些飽食遠颺的政棍黑手,真的令人鄙視!

珍珠宮

2024年龍年勳章

謝分享!

珍珠宮

回頭是岸,好事 !

公爵府

牛年勳章

redhot 發表於 21-2-10 09:18
你真係好人,對人寛容。我就冇你咁大量,你知唔知我諗到咩呀?佢地而家比人捉咪話後悔囉,如果走得甩,肯 ...

因為我自己都係一位老師,我好明白年青人思想真係好單純,佢哋真係好容易被人洗腦!
香港教育真係出現好大嘅問題!
有教師會教佢哋憎恨自己嘅國家,做中國人為恥!
所以一直以嚟我都係唔會怪啲年青人,我怪嘅只係喺後面推動佢哋出去死嘅所謂和理非同埋呢場暴動嘅搞手!
衷心希望佢哋得到了教訓之後會重回正軌!

capricornbb    發表於 21-2-11 10:19
emt1314    發表於 21-2-10 10:35

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

知錯就好, 可以重新做人, 最可狠係煽動佢地班政棍未受法律制裁, 不過時日不遠了

男爵府

減齡達人勳章

熊熊老婆 發表於 21-2-10 09:32
因為我自己都係一位老師,我好明白年青人思想真係好單純,佢哋真係好容易被人洗腦!
香港教育真係出現好大嘅 ...

正能量
you are so good

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

從錯誤中學習,希望佢地識思考。

侯爵府

熊熊老婆 發表於 21-2-10 09:32
香港教育真係出現好大嘅 ...

說得好,人誰無錯?他們現在都在為自己行為負上責任中,肯改過自身就得啦。背後的黑手最可恥

首頁

尾頁

跳至