0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我女6個月。。唔痴我。。只要婆婆 比我抱好唔定 要扭婆婆抱 我好明你感受 不過我開心我媽咪幫我照顧BB

大宅

Ngamanyau 發表於 21-2-18 23:08
我女6個月。。唔痴我。。只要婆婆 比我抱好唔定 要扭婆婆抱 我好明你感受 :na ...

我好想佢痴我(emoji)(emoji)辛苦d都好,宜家生完既生活好似以前咁(emoji)

別墅

BB係咪跟工人姐姐瞓?我朋友就係咁,BB跟姐姐瞓,都係唔痴媽咪。不過佢哋兩公婆都唔係特別鍾意湊,所以覺得冇乜嘢

大宅

kristie1029 發表於 21-2-19 16:02
BB係咪跟工人姐姐瞓?我朋友就係咁,BB跟姐姐瞓,都係唔痴媽咪。不過佢哋兩公婆都唔係特別鍾意湊,所以覺得 ...

我地房bb有自己bb床,但夜晚訓得好吾踏實,會ee arar, 所以佢會抱bb同佢訓(emoji)(emoji)話驚嘈住我地

洋房

cham1234 發表於 21-2-13 22:15
要番工,但我未適應到

仔仔先出世一個月,佢都未知咩叫鐘意唔鐘意。所以唔好太擔心,反而佢可以習慣你工人姐姐湊佢既手勢係好事。你等仔仔大啲佢認人就會痴返你,放心!
我幾個小朋友都因為我要返工,淨係夜晚同放假自己湊。佢地都好痴我~
你始終係BB媽媽,冇人可以搶得走既~~

大宅

cham1234 發表於 21-2-19 12:38
我好想佢痴我(emoji)(emoji)辛苦d都好,宜家生完既生活好似以前咁(emoji)

我個b 又係岩岩 1 個月 , 我點抱佢都係喊 ! 餵奶又係扭..... 不過好痴我老公 ! 明明抱法一樣 , 爸爸抱就收聲, 陪月都話佢好痴我老公 .....

我懷疑 係咪我地坐月 成日用薑水沖身 所以臭臭地 BB 唔鍾意

你都好丫, 請到個咁好嘅 姐姐! 我都未請到人湊, 都唔知隔多兩個月返工點算...

大宅

Joey1088 發表於 21-3-25 19:30
我個b 又係岩岩 1 個月 , 我點抱佢都係喊 ! 餵奶又係扭..... 不過好痴我老公 ! 明明抱法一樣 , 爸爸抱 ...

依家差唔多三個月,情況都係咁,不過我放開左,宜家有時姐姐抱都扭計,不過都好過我(emoji)(emoji)

大宅

cham1234 發表於 21-2-19 16:19
我地房bb有自己bb床,但夜晚訓得好吾踏實,會ee arar, 所以佢會抱bb同佢訓(emoji)(emoji)話驚嘈住我地
...

我會堅持夜晚自己湊番bb訓
我工人都係成日講話同bb訓
等我訓夠精神番工
但我女13m我都堅持佢訓我隔離bb床
因為番工時間已經好長,我覺得我唯一可以做既就係陪訓
所以我女平時幾痴工人都好
一到夜晚臨訓佢就一定會撲去我度

大宅

其實一個月大bb係會甘,因為聞到媽媽陣奶味,所以BB會喊得仲犀利,相反,其他人就因為冇咗嗰陣味, BB就冇咁扭計。其實BB係嗲緊你,而且淨係會嗲媽媽一個(emoji),慢慢大啲, BB就冇咁扭計,媽媽抱都唔會喊得咁犀利

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cham1234 發表於 21-2-19 16:19
...

唔好同工人姐姐同床瞓,要BB 習慣自己瞓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

conycici 發表於 21-3-27 11:02

我會堅持夜晚自己湊番bb訓

,係呀,要返工係辛苦,但對BB 係要投資 (時間),想有回報就要投資

首頁

尾頁

跳至