網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問有無人淘寶梳化呀?有無推薦?
好想淘寶慳下,但係又好驚選左唔好嘅店。有人分享下經驗嗎?

大宅

回覆樓主:

留毛,我都想買沙發

象牙宮

luv_paradise131 發表於 21-2-18 19:47
請問有無人淘寶梳化呀?有無推薦?
好想淘寶慳下,但係又好驚選左唔好嘅店。有人分享下經驗嗎?

一物二用, 會不會更佳?。 如香港用。
沙發床。沙發儲物

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

畀面勳章

333s 發表於 21-2-22 08:07
沙發床。沙發儲物

睇仲皮的沙發,無儲物的,有儲物好似好硬

大宅

333s 發表於 21-2-22 08:07
沙發床。沙發儲物

我都搵緊2座位沙發床,有無人介紹?

象牙宮

fitman 發表於 21-2-28 07:51
我都搵緊2座位沙發床,有無人介紹?

https://www.youtube.com/watch?v=s-3Q9ZANvUQ

https://www.youtube.com/watch?v=hTKihMDHegw

https://www.youtube.com/watch?v=rZw0mKqP3X0
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

luv_paradise131 發表於 21-2-25 20:57
睇仲皮的沙發,無儲物的,有儲物好似好硬

要慢慢找。看評句。
好多好低, 不好坐。
45cm 坐座離地

沙发床可折叠两用出租房小户型客厅多功能

理性討論交流者。

象牙宮

沙發床尺寸一般是多少

1、沙發床的座位高度

座位的高度在35到42厘米之間,和人的小腿長度差不多。過高或者過低,都不利於人體肌肉的放鬆,長時間坐着就容易腰酸腿痛。所以這個高度正好合適,坐着非常的舒服、放鬆。

2、沙發床座位的深度

也就是沙發床的寬度,在48到65厘米之間比較合適,當然現在最寬的有85厘米,當人儘量靠在沙發背上時,人的膝蓋應該在座位外面。而沙發床的靠背高度就應該在68到72裏面之間,這個範圍內,人體感覺最舒適。

3、沙發床靠背的傾斜度

沙發床靠背的傾斜度最好在100到108度之間,扶手的高度在62到65厘米的範圍內,購買的時候最好親自坐下試試看,是否舒服,每個人的身高不同,感覺也是不同的哈。

4、沙發床打開後的尺寸

寬度由位數確定,一般為90*190厘米(單人位)、125*180厘米(雙人位)、

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 21-2-28 11:33
要慢慢找。看評句。
好多好低, 不好坐。
45cm 坐座離地

唔該晒!其實香港有無地方試下?

象牙宮

fitman 發表於 21-2-28 12:29

唔該晒!其實香港有無地方試下?

ikea? 実恵, HKTVmall?

我家中3位梳發都掉, 掉垃圾也要錢呀。
家中少客人, 还是用沙發床, 慳位D。

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 21-2-28 15:40
ikea? 実恵, HKTVmall?

我家中3位梳發都掉, 掉垃圾也要錢呀。

唔該晒!如果淘落嚟,運費要幾錢?送唔送上樓?

大宅

畀面勳章

實惠都有睇過,不過睇唔啱。Megabox都有好多,但都係睇唔啱,可以試坐呀。我想買皮,而家屋但布的好多積....小朋友好快整污糟!淘緊張皮梳發,希望順利到達質素唔好太差啦!

大宅

畀面勳章

333s 發表於 21-2-28 11:34
沙發床尺寸一般是多少

1、沙發床的座位高度

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)好好的參考!

象牙宮

fitman 發表於 21-2-28 15:52

唔該晒!如果淘落嚟,運費要幾錢?送唔送上樓?

1. 先問 CS : 沙發 体續 + 重量。
2. 去 3-5个集運問下。收費。

比如: 65cm 單人沙發床
毛重: 20kg
包装体积: 0.3

100cm 雙人 或 120- 150cm 3人
毛重: ?
包装体积: ?

送貨費 = ¥180 *包1CBM或100KG
如超出每0.5CBM或50KG會另收¥50每個單位

集運有些是海鮮價。****
集運收費會相差好遠。
有的可以直運香港。 + 200 - 400 不等。 我都在找家私直運。

儲物床 / 床架。

理性討論交流者。

大宅

luv_paradise131 發表於 21-2-28 22:37
實惠都有睇過,不過睇唔啱。Megabox都有好多,但都係睇唔啱,可以試坐呀。我想買皮,而家屋但布的好多積... ...

等妳開箱文

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

朋友買過加300直送香港, 再加30人仔上樓, 但質素一般, 好快啲坐墊就壞, 唔知是否人太肥, 坐得又唔斯文, 一野就得落去, 佢家中三個大肥人, 坐左兩年咋。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

反而我家中是特格的木椅沙發三座位, 附軟坐墊及背靠, 好實淨, 坐左約20年了, 買時都唔使2000元, 而家唔知有冇咁堅挺

http://www.takad.com.hk/f03a.html?c=0305

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

畀面勳章

Update 番,我最後買左兩座位真皮沙發,計埋運費要5千3多啲,嚟到都幾靚,不過都唔識分真唔真皮。用點對點集運,嚟到司機過我全嗰條街唔送上門(emoji)司機都好好人同有禮貌,幫我推到樓下,借板車俾我哋推上樓,拿拿臨搵屋企人幫忙推上樓。好彩唔係買好大唔算好重,淘寶報48kg,點對點報49kg.自己裝番啲腳完成。

333s    發表於 21-3-13 14:23

男爵府

luv_paradise131 發表於 21-3-13 05:23
Update 番,我最後買左兩座位真皮沙發,計埋運費要5千3多啲,嚟到都幾靚,不過都唔識分真唔真皮。用點對點 ...

坐得舒服嗎

翡翠宮

luv_paradise131 發表於 21-3-13 05:23
Update 番,我最後買左兩座位真皮沙發,計埋運費要5千3多啲,嚟到都幾靚,不過都唔識分真唔真皮。用點對點 ...
點對點唔係送埋上樓咩?

首頁

尾頁

跳至