跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

kkyyn 發表於 21-12-13 17:08
Utah為何吸引你家人搬去,因真是好小聽人講住這個州

家人係WFH所以住邊度都一樣,佢地覺得CA太多問題,稅又重,大人細路都要打針好多限制,Utah果邊屋又平d稅又輕d,多白人,佢地之前又已經係果邊買左屋,細路又準備升大學所以咪全家搬過去。其實我都唔清楚,但感覺上LA多華人,我地剛黎好似會容易適應d,煩

子爵府

回覆 lokkimama 的帖子

你咁講,Utah 真吸引加州屋,出名貴,咁你可以告知,Utah 那區較好住,樓平治安好的區,謝謝

子爵府

回覆 kkyyn 的帖子

等我update 下自己,早在3月收到叫等120日的電郵,
之後每2個月,就收到繼續等60日電郵,
正當差不多夠期收第4封時,
就收到面試日期,是約電郵之後1個月多d見領事。

所以,等待下次再收60日電郵的JM們,
相信好快會收到面試日期的了。

我是第一封3月頭收到是120日,之後60日,60日,60日,就收到面試日期了

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kkyyn 發表於 21-12-21 18:44

恭喜您

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kkyyn 發表於 21-3-6 08:42
我2020/5月收到齊文件,之後等到現在,
我知有人4月收到齊文件email, 都係等緊 ...

我替你高興,請問2020/5收齊文件,但2021年3月收現第一封(過了120日)的電郵,係咪因爲疫情停左一排,所以先遲收電郵?

正常2020/5月,120日係2020年9月,我見你2021年3月先收到第一封(過了120日)的電郵,然後,再收3封60日的電郵,先收intern電郵,對嗎?

我同你差不多,但今個月,我都係收,再等60日,所以先再詳細向你請教

伯爵府

feclagnes 發表於 21-12-21 22:23
我替你高興,請問2020/5收齊文件,但2021年3月收現第一封(過了120日)的電郵,係咪因爲疫情停左一排,所 ...

打錯intern,interview 至啱

子爵府

回覆 feclagnes 的帖子

不是過了120日,是叫我要再等120日

伯爵府

lokkimama 發表於 21-10-6 11:56
我係F3,20年6月底已經收到通知話documentarily qualified,一路到而家仲等緊面試通知,睇樣仲有等
...

你好,剛睇到有jm收到面試通知,戥佢高興,請問你係已收到面試通知? 還是已落腳,因為同你地差不多時間,所以問下你

伯爵府

kkyyn 發表於 21-12-21 23:18

不是過了120日,是叫我要再等120日

謝分享,無記錯的話,你都等左1年半先收到通知,戥你高興,希望下次到我收到就好喇

子爵府

我2020年5月話問文件無問題,等面試;2021年11月最尾果幾日,收到面試日期的,超過1年半

子爵府

你共收到幾多封60日?

伯爵府

kkyyn 發表於 21-12-22 06:20

我2019年5月話問件無問題,等面試;2021年11月最尾果幾日,收到面試日期的,超過1 ...

你唔係2020/5月收到齊文件咩⋯⋯原來係2019年 我係2020年收齊咁有排

伯爵府

kkyyn 發表於 21-12-22 06:21

你共收到幾多封60日?

第5封

伯爵府

yeeyat 發表於 21-9-26 00:24
我confirmation letter 係2019年10月收到,文件都已經completed and accepted,priority date 係2012年, ...

Jm你好,請問你有消息未? 你係家屬移民邊類,見有jm終於有面試日期,戥佢高興,希望快快有好消息

複式洋房

feclagnes 發表於 21-12-22 08:54
Jm你好,請問你有消息未? 你係家屬移民邊類,見有jm終於有面試日期,戥佢高興,希望快快有好消息:b ...

真開心, 聽到有JM 有消息, 我啱啱11月收到第4封60 天email, 仲未有interview, 希望快啲收到

複式洋房

kkyyn 發表於 21-12-21 18:44

恭喜你,交流下面試有冇特別要留意, 都希望陸續收咗有JM 面試,我都希望我好快有得interview, 我肚入面個下年5月出世,希望可以過到去生, 我怕如果係香港生,又要補文件, 到時真係唔知幾時先可以interview.

伯爵府

yeeyat 發表於 21-12-22 11:39
真開心, 聽到有JM 有消息, 我啱啱11月收到第4封60 天email, 仲未有interview, 希望快啲收到
...

收到可否講聲,當然,我收到都會講,希望下個通知就係會面

伯爵府

kkyyn 發表於 21-12-22 06:20

我2019年5月話問件無問題,等面試;2021年11月最尾果幾日,收到面試日期的,超過1 ...

請問你等左2年半,良民証要不要再去申請過,求賜教

子爵府

回覆 yeeyat 的帖子

就我個人經驗, 你不要擔心生了的小朋友的資料,因面試前, 你要自己開一個ID, 方便面試完給回你passport, 你那時加新家庭成員就可以, 最緊要經濟担保足夠就可以.
領事官好好人, 笑面迎人.

我在旺角驗身的, 那5張相(預約驗身時話要)都無用, 因佢即是用手机拍.

特別提你地, 入到去記得話移民, 否則排錯隊

子爵府

對不起, 我記錯年份, 是2020年5月accept all document, 等面試

現在, 良民証, 有效期2年的.

我吾知2年, 又去申請, 笨左

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊