網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

想重整屋企小朋友房,現成組合床唔啱位,又想要有衣櫃+書枱。
淘寶啲訂造組合床傢俬質素得唔得?見係標明for香港,價錢又係咪便宜好多?
Thanks jm

象牙宮

BeAhappyC9 發表於 21-3-7 13:45
淘寶啲訂造組合床傢俬質素得唔得?見係標明fo ...

多數是上海, 可直發HK樓下交。+ 几百 合理。
床可以定床高 60-75cm
定制長寛由自己定。價格合理。問左 3家。
運費还算公道。

自己安裝/ 找安裝, 最煩。 你有熟 CF?

直发香港

直达香港楼下加560费用!
床加高260 超40高比较费料需要多加260定制!
抽屉轨道40深的

发微信教安裝。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

牛年勳章

333s 發表於 21-3-7 15:12
多數是上海, 可直發HK樓下交。+ 几百 合理。
床可以定床高 60-75cm
定制長寛由自己定。價格合理。問左 3 ...

Thanks for sharing.
想整大型啲的,要度尺&師傅組裝,類似下圖咁

珍珠宮

BeAhappyC9 發表於 21-3-7 15:22

通常他們有和香港師傅合作,你聯絡他們,他們派人前來度尺

象牙宮

BeAhappyC9 發表於 21-3-7 15:22

佑是HK 屋。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

同問。我覺得平很多。

象牙宮

標明for香港

60 台面
40 抽屉 
有50的导轨
300运费.

1*2米
1298.00
高23'都可以。

理性討論交流者。

子爵府

牛年勳章

333s 發表於 21-3-22 17:09
標明for香港

謝資訊

禁止訪問

大宅

我之前都睇左好耐淘寶床,買比2個女間房,我要上床下櫃同書枱,但咁的設計要好貴,最後我都係香港買,兩張床都係萬二蚊,我重改短左枱,櫃方向改,同床欄加高都冇加錢,只係加高加錢,所以我覺得合理。起碼香港人自己跟咩都方便些

大宅

tyn904 發表於 21-3-26 08:53
我之前都睇左好耐淘寶床,買比2個女間房,我要上床下櫃同書枱,但咁的設計要好貴,最後我都係香港買,兩張 ...

我2張床的圖,比你參考

象牙宮

tyn904 發表於 21-3-26 08:53
我之前都睇左好耐淘寶床,買比2個女間房,我要上床下櫃同書枱,但咁的設計要好貴,最後我都係香港買,兩張 ...

香港平均床的入場是一万。
上床 下櫃 + 書枱 = 成為香港, 學生/ 單身 必需品。 

仔房:   床 + 電腦桌 椅。金屬, 鋼木, 置物架。 "鋼鉄系列"& 獨立家具。 坏了一件件更換。電腦椅都更換了。
書房: 電腦桌, 椅,柜。桌+椅都更換了。方便換。

走物流。上海/福建/ : 3—4百
廣東省: 二百六。
updated 

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 21-3-26 12:57
香港平均床的入場是一万。
上床 下櫃 + 書枱 = 成為香港, 學生/ 單身 必需品。 

我12000/2張呀,6000一張

琥珀宮

tyn904 發表於 21-3-26 18:44
我12000/2張呀,6000一張

計埋運費及安裝嗎

象牙宮

北欧上下床多功能组合床带书桌儿童床高低床双层床上床下桌小户型

理性討論交流者。

子爵府

牛年勳章

tyn904 發表於 21-3-26 09:37
我2張床的圖,比你參考

謝分享
請問啲位啱唔啱?可唔可以pm資料?Thanks!!
我家本身嗰張小朋友床,明明係上門度尺,但床尾都同牆身有5cm罅位 入晒塵,要搵毛巾封咗個罅位!

象牙宮

上門度尺,不用心來量。

自己量好D。最好有量求儀。提供2-3个數字。 取平均數。接近D。
預墻角位。任何貼墻地方要 一1cm

理性討論交流者。

子爵府

牛年勳章

333s 發表於 21-3-28 20:59
上門度尺,不用心來量。

自己量好D。最好有量求儀。提供2-3个數字。 取平均數。接近D。

無預計上門度尺都度唔準
已經係由BB房,咩大型傢俬都無,得張BB床,都可以度唔啱

大宅

mandy952 發表於 21-3-28 09:13
計埋運費及安裝嗎

包哂了

大宅

BeAhappyC9 發表於 21-3-28 16:13
謝分享
請問啲位啱唔啱?可唔可以pm資料?Thanks!!
我家本身嗰張小朋友床,明明係上門度尺,但 ...

我自己比尺寸,佢上門要收100定200我只係改短張枱,所以冇叫佢上來

首頁

尾頁

跳至