自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

yaumuimui 發表於 21-3-9 15:37
即講到尾教育局完全一丁點責任都不用承擔?even只係提供樽仔比學校檢測都唔做?永遠將個波推比學校、老師 ...

私人機構有錢?美容院等行業被停業咁耐,請問仲可以幾有錢?
恐怕分別在於美容院停業就零收入,學校停課仍然可以照出糧。

別墅

fmf903 發表於 21-3-10 19:40
真係?津中老師真係.....

係、我上星期先驗完。

子爵府

香蕉煎餅 發表於 21-3-8 23:39
係因為怕DNA洩漏?反政府?要學生一齊驗先夠公平?怕了鼻哥?有難言之忍?

作為家長我真心想知。。。有無 ...

1.係校長冇要求. 老師只係被通知 如何返三份一. 老師no say , 嗰間係 上晝 三分一實体, 三分二online, 下晝繼續全校online 同 正常返學時間一樣
2. 學校曾經用google form問老師意見, 有幾位老師唔願意 所以即是 差唔多9成人願意都冇用
3. 冇問老師意見, 只安排學校 每日 上下晝班返學, 其中一級 online ,早上八點鐘至下午五點半,中間三十分鐘吃飯時間.

子爵府

sumpo 發表於 21-3-9 00:35
根本就係啦,校長叫你做,你敢唔做咩 除非想比人炒或者柸葛啦,所以根本就係學校高層,校長問題……
...

絕對認同, 如果老細願意做, 老師唔聽話, 老細要玩佢 非常容易, 絕對唔會有好日子過

子爵府

回覆樓主:

絕對支持教育局立即宣佈全港復課, 根本就無需要 全部老師檢測, 製造老師同家長之間矛盾, 如果真係覺得學校係高危地方, 即使 老師做咗 檢 測,學生唔做, 學生喺學校 攬抱 吹水 , 一樣冇用, 所以如果真係高危,就應該老師同學生一齊做。 如果覺得 學生老師唔喺學校食飯 個個戴口罩 覺得係安全嘅,咁就無需要 全體老師檢測先可以復課。 根本教育局嘅措施就係自相矛盾 分化家長同學校。 將個波 踢去學校, 政府即刻要復課有邊間學校可以say no? 麻鬼煩。 仔女日日喺屋企zoom 係人 都知道會影響 學習成效。

子爵府

李豆豆 發表於 21-3-8 23:56
唔知佢地拎一萬蚊嗰陣有冇怕資料外洩呢

男爵府

睛靈勳章

kensiu 發表於 21-3-9 01:37
因爲憎國家,但明知自己現實又做唔到d乜野正面攻擊,搞破壞最後又比警察打敗,開始傾向做

埋d惹人討厭既 ...

講得好啊! 哩種正賤畜

男爵府

parrotking 發表於 21-3-11 00:05
講得好啊! 哩種正賤畜

yea

公爵府

jellyfish1989 發表於 21-3-10 22:04
絕對支持教育局立即宣佈全港復課, 根本就無需要 全部老師檢測, 製造老師同家長之間矛盾, 如果真係覺得學 ...

你不如爬下文先
已經講過多次點解老師驗 學生唔洗驗
唔好成日話公平
老師返學有糧出 係咪出返份比學生先叫公平?

珍珠宮

LokYauYau 發表於 21-3-9 23:07
有人覺得全民檢測係為左取DNA,亦有人覺得安心出行只係係追蹤。。。。我不排除真係有d咁嘅傻老師。
...

唔只老師啦,我都識啲人係咁諗……我話咪諗自己咁重要先,香港咁多人,點得閒追蹤你呢?要追蹤,你有用手提就已經可以步步追蹤啦!

首頁

尾頁

跳至