自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

幗幗 發表於 21-3-18 00:21
多謝您, 請問工作忙嗎?

我冇入醫院做, 有部份同學就有入,
工作幾忙, 不過最惡頂係輪班囉

伯爵府

畀面勳章

adrainching 發表於 21-3-18 00:28
唔該晒你呀…咁你有冇考埋抽血或者其他證書呀?

我冇抽血打針證書,
只有復康員證書,
即係物理/職業治療助理果d...

大宅

clara1975 發表於 21-3-18 00:30
我冇入醫院做, 有部份同學就有入,
工作幾忙, 不過最惡頂係輪班囉

其實真係睇下好唔好彩派去邊個部門!
從簡單的生活中………學會選擇、學會追求、學會享受。

每一個人的批評都當作善意……..鞭策和鼓勵!
別人的讚賞反而可以忘記, 因為這些已經做到了.

伯爵府

畀面勳章

aaaiqc 發表於 21-3-18 00:26
即係你而家返緊醫護助理既pt?

係, 我係中介掛單, 等埋驗身報告出埋沒問題就可以接 job..

伯爵府

畀面勳章

幗幗 發表於 21-3-18 00:33
其實真係睇下好唔好彩派去邊個部門!

係, 有同學去左麻醉科及門診...返office hour 麻醉科因為佢有打針牌...聽聞最惡做係老人科

大宅

clara1975 發表於 21-3-18 00:33
係, 我係中介掛單, 等埋驗身報告出埋沒問題就可以接 job..

好叻呀您, 祝您成功

大宅

回覆 clara1975 的帖子

我也想做門診,請問讀完可否揀去那種病房?

大宅

請問驗身係要驗d乜野?

大宅

幗幗 發表於 21-3-17 23:54
我依家就係讀緊百本, 三月一日開學, 我報名的時候都係full 晒, 我求佢哋加個位比我, 我即日去觀塘交 ...

請問問教得點樣?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Kit62012345 發表於 21-3-18 02:10
回覆 clara1975 的帖子

我也想做門診,請問讀完可否揀去那種病房?

HA網頁有不同科申請,我識人讀完入左紅十字會總部分血,唔洗對病人

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

adrainching 發表於 21-3-15 18:52
有冇人讀過香港醫護學會嘅"醫護支援人員"課程? 好唔好? 讀完醫管局會請嗎? 佢同 erb免費讀有咩分別?
...

佢既證書醫管局認可,只係學費貴,但易合格

彩鑽殿

clara1975 發表於 21-3-15 19:55
上年10月尾讀完,
不錯, 考實習試比較難,
不過肥左都會比多次機會你重考,

你有冇登記返佢做pt呀?

大宅

小小銘 發表於 21-3-18 07:12
請問問教得點樣?

ok呀, 好方便。現在上Zoom, 在家上堂。 測咗第一次驗, 等4月實體課就要返觀塘上。

大宅

幗幗 發表於 21-3-18 08:51
ok呀, 好方便。現在上Zoom, 在家上堂。 測咗第一次驗, 等4月實體課就要返觀塘上。
...

謝謝你(emoji)

伯爵府

畀面勳章

pomanlife 發表於 21-3-18 08:28
你有冇登記返佢做pt呀?

冇呀, 係第二間登記左

彩鑽殿

clara1975 發表於 21-3-19 14:40
冇呀, 係第二間登記左

人工高啲?

伯爵府

畀面勳章

pomanlife 發表於 21-3-19 15:05
人工高啲?

彩鑽殿

clara1975 發表於 21-3-19 15:07

可以pm我嗎?

大宅

你好,我也是在讀醫護助理,4月考試,都係想做pt,因為我要照顧小朋友。請問你係自己去驗身嗎?還有係邊度搵工?可以Pm我嗎?萬分感激(emoji)(我係屯門讀)

伯爵府

clara1975 發表於 21-3-18 00:37
係, 有同學去左麻醉科及門診...返office hour 麻醉科因為佢有打針牌...聽聞最惡做係老人科
...

點解話老人科最恶做?

首頁

尾頁

跳至